Suppen in Nijmegen

Tips voor 24 uur in Brugge

België, Brugge, Stedentrip

Het is een mooie zonnige dag, we besluiten niet een dag naar het strand te gaan maar te kiezen voor 24 uur in Brugge. Al een lange tijd staat deze stad op mijn bucket list maar elke keer komt het er niet van. Want Brugge is een stad waar je heerlijk kan struinen door de knusse straatje, kan genieten van de oude gekleurde huizen en een van de lekkerste bieren kunt proeven: een Brugse Zot. Ben jij klaar voor 24 uur in Brugge. 

Parkeren Brugge

Om gelijk maar met het makkelijkste te beginnen. Parkeren in Brugge is niet moeilijk en duur maar wil je het nou zo goedkoop mogelijk houden, parkeer dan bij het centraal station. Hier kan je de hele dag voor €3.50 staan en je hebt tot 4 personen gratis busvervoer naar het centrum. Toch raad ik je aan om naar het centrum te lopen. Dit omdat het maar op 1.8 kilometer afstand en je gelijk door een mooi park loopt.

Minnewaterpark

Vanuit de parkeerplaats loop je richting het Minnewater en vanuit daardoor richting het centrum. Het Minnewater is misschien wel één van de romantische plekken van Brugge en een must visit tijdens je 24 uur bezoek aan Brugge. Je loopt en geniet. Je passeert een aantal bruggen en vanuit daar steek je over richting de Begijnhof.

Helaas is deze plek niet helemaal romantisch en heeft het iets duisters. Er ligt sinds 1488 een zogenaamde vloek op het meer toen de bewindvoerder van Brugge om het leven is gebracht. De vloek sprak uit dat er voor altijd zwanen moesten blijven rondzwemmen, dit omdat het familiewapen van de man een zwaan is. Dit is natuurlijk helemaal geen vloek voor het oog. 

Minnewaterpark

Vanuit de parkeerplaats loop je richting het Minnewater en vanuit daardoor richting het centrum. Het Minnewater is misschien wel één van de romantische plekken van Brugge en een must visit tijdens je 24 uur bezoek aan Brugge. Je loopt en geniet. Je passeert een aantal bruggen en vanuit daar steek je over richting de Begijnhof.

Helaas is deze plek niet helemaal romantisch en heeft het iets duisters. Er ligt sinds 1488 een zogenaamde vloek op het meer toen de bewindvoerder van Brugge om het leven is gebracht. De vloek sprak uit dat er voor altijd zwanen moesten blijven rondzwemmen, dit omdat het familiewapen van de man een zwaan is. Dit is natuurlijk helemaal geen vloek voor het oog. 

Suppen in Nijmegen
Suppen in Nijmegen

Begijnhof

De Begijnhof is klein, gezellig, knus en leuk. Vanuit het Minnewaterpark loop je door naar de Begijnhof. Onderweg zie je nog andere prachtige stukken van Brugge. Dit maakt een wandeling vanuit de parkeergarage extra leuk. Je kan er langs twee kanten naar binnen. Helaas is het een zondag, dat wij Brugge bezoeken en dat betekend dat je niet alleen bent. We waren niet alleen in de Begijnhof en ondanks de vraag naar stilte waren er veel luidruchtige groepen. Dit is jammer.

De Begijnhofhuisje zijn pittoreske witgeschilderde huisjes uit de zestiende tot achttiende eeuw. Momenteel leven er nog een aantal nonnen. Als je geluk hebt zie je deze nonnen. Voor 2 euro kan je een bezoekje brengen aan een van de huizen. Dit is interessant om te zien. Wel kan je hier alleen betalen met munt geld. 

Suppen in Nijmegen
Suppen in Nijmegen

Rondleiding huisbrouwerij de Halve Maan

Toen we alles hadden gezien bij de Begijnhof, was het tijd voor een biertje. Voordat we het bier mogen proeven, moeten we eerst een rondleiding voltooien. Bij het kopen van het kaartje moeten we nog 20 minuten wachten tot de volgende rondleiding. Tijdens de rondleiding kregen we alle informatie over het bierbrouwen en gingen we terug de geschiedenis in. Erg leuk om te doen als je van bier houd. Houd er wel rekening mee dat dit niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn. Je moet over veel en lastige trappen lopen. soms achterwaarts.

De bekendste bierrondleiding in Brugge is bij huisbrouwerij de Halve Maan. Je kan hier het lekkerste biertje proeven van België. De Brugse Zot heeft meerdere award gewonnen en is zeker het proeven waard. 

Suppen in Nijmegen

Dirty Fries eten

Helaas is het restaurant waar we wilde gaan eten dicht (het is immers zondag, dan is er veel dicht net buiten het centrum). We besloten door te lopen richting het centrum en daar iets op te zoeken. Eenmaal in het centrum was het overal erg druk. We willen iets snel en makkelijk. Friet! We kwamen uit bij een kleine frituurzaak: Casa Patata. Je kan hier kiezen uit 5 verschillende smaken. Wij kozen de Dirty Veggie en de Dirty Chicken. Dit snoepte wij op aan het water op een muurtje. Heerlijk!

De titel klinkt viezer dan dat het is. De Dirty Fries zijn eigenlijk gewoon heel lekker. Het is een fenomeen wat is overgewaaid uit het buitenland. Het is simpel want je voegt aan je friet gewoon wat extra smaken toe. Dit doen ze door warme sauzen, vlees (vega kan ook), garnituur en toppings. Dit zorgt voor een algehele smaakbeleving. 

Suppen in Nijmegen
Suppen in Nijmegen
Suppen in Nijmegen

De burg en de zaal van goud

Toen we het heerlijk (vieze) frietjes op hadden, liepen we door smalle staartje richting de Burg. Dit is een klein pleintje met prachtige gebouwen. Een van die gebouwen is het stadhuis. Eenmaal binnen in het stadhuis (4 euro entree) geloof je je ogen even niet. De gehele zaal is bekleed met goud. Een must see!

De Burg is een plein en voormalige vestiging in Brugge. Oorspronkelijk was dit plein voorzien van toegangspoorten en behoort het tot de oudste kern van Brugge. Het stadhuis is een van de oudste stadhuizen in de Nederlanden. Het is gebouwd rond 1400. Meerdere keren per jaar trouwen hier nog koppels. Erg bijzonder met al dat goud. 

Suppen in Nijmegen
Suppen in Nijmegen

Choco-Story museum

Daarna was het tijd voor iets heel lekkers: het Choco Story museum. Ik ben dol op chocolade en vooral de Belgische dus dit museum overslaan was eigenlijk geen optie. Eenmaal binnen rook het naar chocolade. Ik was een kind in een snoepwinkel, zo blij! We liepen het museum rond en overal kon je zien hoe chocolade in de eeuwen heen ontwikkeld is. Het leukste van alles was toch wel het proeven. Bijna op elke verdieping stond er wel een bakje met verschillende soorten chocolade om te proeven. Blij!

Dit chocolademuseum is gevestigd in een 15-eeuwse vroege wijntaveerne, het Huis De Croone. Het museum laat zien hoe cacao wordt verwerkt tot chocolade. De geschiedenis van chocolade word hier prachtig weergeven. Verschillende standbeelden in het museum zijn ook daadwerkelijk van chocolade. Het entree kaartje kan je met verschillende andere museums combineren. 

Het friet museum

Ooit in een ver verleden was ik hier al geweest, al herinner ik mij er bar weinig van. Dus besloten we om dit museum nog een keer te bezoeken. Ook hier rook je dat het een echt frietmuseum was. De geur kwam gelijk op je af. Omdat we net al frietjes op hadden, smaakte het niet naar meer. Men zegt wel dat dit erg lekkere friet moet zijn. Dus proeven kan altijd toch en ik was niet teleurgesteld. Zeker een aanrader. Het museum zelf is grappig om te zien. Wel ben je er zo doorheen.

Het frietmuseum in Brugge is het eerste en dusver enige museum ter wereld dat de hele geschiedenis toont. Dit is als frieteter leuk om te zien. We weten natuurlijk allemaal al dat friet gemaakt word van aardappelen maar weet je ook hoeveel soorten er zijn. Dat krijg je allemaal te weten in dit museum. En…je kan ook nog is met korting proeven van de heerlijke frietjes.

Suppen in Nijmegen

Beklimmen Belfort

Best for last: beklimmen van de Belfort toren. Als er een kerk of uitzichtpunt is en je kan er naar boven: than i’m your girl. Uitzichten over de stad zijn altijd zo mooi. Dus besloot ik ook hier naar boven te gaan. Helaas bij de Belfort mogen er maar een aantal mensen per keer naar boven. Dit uiten zich op 45 minuten wachten. Het wachten is het wel waard, alleen toch wel lang. Op sommige dagen kan het wachten zelfs nog hoger op lopen. Eenmaal boven word je dik beloont. Op het moment dat ik boven was, sloeg de klok ook nog is 17:00 uur. Doe dan wel even je oren dicht want de geluiden zijn hard.

Het Belfort van Brugge, ook wel de Halletoren genoemd. Deze toren bevind zich op de Grote Markt en steekt overal bovenuit. Sinds 1999 is de toren opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Deze toren is 83 meter hoog en heeft 366 traptreden. Voor €6,00 (2018) kan je de toren beklimmen. 

Wafel met aardbeien en slagroom

Als je in Brugge bent moet je eigenlijk ook even een lekker wafel nemen. Ik draaide vandaag de zaken even om en nam eerst het toetje. We hadden nog geen plek gevonden om te eten maar ik had wel trek. Dus hup die wafel naar binnen. Op elke hoek zit er wel een plek waar je een wafel kunt kopen.

Suppen in Nijmegen

Eten & drinken in Brugge

Veel van de leuke restaurant zijn op zondag gesloten, dit is natuurlijk best jammer. Wij zijn gaan eten op de Grote Markt en eerlijk gezegd viel dit tegen. Het eten was gewoon niet echt lekker. Het geen van veel keuze was er niet, want het was overal mega druk. Maar eerder ben ik al eens gaan eten bij Hashtag Food en Bristo Bruut, die twee kan ik je echt aanbevelen. Ze zijn beide wel op een zondag helaas dicht maar ben je erop een andere dag. Note: bij Bristo Bruut moet je voor avond eten wel reserveren.

Overnachten in Brugge

En wil je de 24 uur compleet maken, dan blijf je toch heerlijk overnachten. Een nacht overnachten kan je perfect toen bij Martin’s Brugge. Dit hotel is midden in het centrum en op loopafstand van alles. Dus is super relax en een voordeel is dat Brugge niet zo groot is. Na een heerlijk biertje of 4 is dit een perfecte keuze om je roes een beetje uit te slapen, want het bed ligt heerlijk.

24 uur in Brugge

Brugge is een toffe stad om te ontdekken en makkelijk in 24 uur. Vanuit Breda is dit natuurlijk makkelijk te doen maar kom je van verder weg dan is een hotel zeker een aanrader. Verder kan je natuurlijk iets meer de tijd nemen als je daarna nog een dag hebt om te ontdekken. Maar 24 uur in Brugge is zeker te doen.

.

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

14 Reacties

 1. Jenny

  Wat goed dat je meldt dat er veel dicht is op zondag in België. Ik vergeet dat altijd…. We worden verwend in Nederland.

  Bruggen lijkt me een leuke stad. En patat en wafels zijn natuurlijk altijd goed. Mjammie.

  Antwoord
 2. Denise

  Het is alweer lang geleden dat ik er was, maar ik herken nog veel. Brugge is inderdaad erg mooi. En romantisch ook. Mijn vader en moeder zijn er bijna 50 jaar geleden op huwelijksreis geweest!

  Antwoord
 3. Linda

  Ik krijg trek van deze blog, wafels, frietjes, heerlijk zeg! Brugge staat nog op mijn lijstje, Remco is er al eens geweest, ik helaas nog niet. Het lijkt me een hele romantische stad en echt heel mooi. Handig artikel, wat kan je in 24 uur toch ontzettend veel doen en zien in een stad

  Antwoord
 4. Caro

  Super leuk, Brugge is een van onze meest favoriete bestemmingen in België

  Antwoord
 5. Janet | thatonetime

  Ik ben inmiddels al heel wat jaren geleden eens in Brugge geweest. Ik vond het geweldig, vooral het Begijnhof vond ik erg mooi. Lijkt me leuk om eens terug te gaan!

  Antwoord
 6. Annelore

  Ik ben ondertussen 12 jaar geleden, in Brugge ten huwelijk gevraagd. Voor mij heeft de stad dus nog steeds iets magisch 🙂

  Antwoord
 7. Taryn

  Al eens eerder in Brugge geweest. Leuke stad zo te zien nog genoeg om te zien volgende keer.

  Antwoord
 8. Grace

  Het eerste weekendje samen weg met mijn vriend was naar Brugge. Wat een prachtige stad is het toch! Ik wil zeker weer eens terug. Sowieso voor het Friet Museum 😀

  Antwoord
 9. Wanda

  Leuk om al die bekende plekjes weer eens terug te zien! Brugge is één van mijn favoriete steden en we komen er dan ook graag.

  Antwoord
 10. Marcella Molenaar

  Ik was 4 jaar geleden in Brugge. Hoog tijd om eens terug te gaan voor een tweede bezoek aan deze mooie stad!

  Antwoord
  • stripeaway

   Ben idd ook erg verzot op Brugge. Fijn om er een dag of twee door te brengen.

   Antwoord
 11. Sam

  Blijft een super romantische stad, he! Toch een beetje fier op mijn België 😉 !

  Antwoord
  • stripeaway

   Brugge is een hele fijne stad 🙂 wat is je meest favoriete stad in België?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.