Thrill Walk Schilthorn

Thrill Walk op de Schilthorn | een wandeling vol avontuur

Zwitserland

Wandel over dit unieke wandelpad op de Schilthorn. De Thrill Walk is niet zomaar een wandelpad maar eentje zoals de naam al zegt met een flink stuk dosis avontuur. De Thrill Walk is een wandelpad dat hangt aan een bergwand met onderweg een aantal leuke uitdagingen. Ben jij klaar voor dit avontuurlijke wandelpad in Zwitserland?

De Thrill Walk

De beroemde wandelpaden in Zwitserland kennen we allemaal wel. Ze zijn niet alleen mooi maar vaak ook nog eens uitdagend en in verschillende niveau’s. De Thrill Walk is een wandelpad van een ander level. Over dit 200 meter lange wandelpad aan de bergwand, zijn er een aantal uitdagingen die je kunt aangaan. En dat op 2970 meter hoogte in het Berner Oberland.

Onderweg kun je niet alleen genieten van het zeer prachtige uitzicht maar kun je ook lopen over een glazen vloer, over een staalkabel en kruipen door een tunnel van staal hangend boven de afgrond. Het klinkt allemaal heel eng maar ik kan je beloven dat het veilig is. In Zwitserland staan ze bekend om het goede onderhoud en de veilige activiteiten. Ook zie je dat hier goed terug. Zelf heb ik geen moment mezelf onveilig gevoeld. Je zou wel bijna de omgeving vergeten als je hier loopt, let daar dus ook op. Sta stil, kijk en genieten van het uitzicht.

Wat is de Thrill Walk?

Op de beroemde Schilthorn in Zwitserland vind je deze te gekke activiteit. Het is een wandelpad dat letterlijk aan de rotsen hangt. Het gehele pad is gemaakt van staal en is vastgemaakt aan de bergwand. Het is een wandelpad van 200 meter die je heen en terug maakt. De wandeling is hoog en zo voelt het op sommige plekken ook aan maar durf jij hierover heen te lopen?

James Bond en de Thrill Walk

Deze wandeling aan de bergwand is perfect te combineren met een bezoek aan een ander uniek decor. De Schilthorn is lang, lang geleden een keer gebruikt voor een film van James Bond. In de James Bond wilt wordt de Schilthorn gebruikt als hoofdkwartier van Blofeld, de vijand van James Bond. Dit gebeurd allemaal in de 6de film ‘On Her Majesty’s Secret Service.

Zwitserland tip: Bezoek de First Cliff Walk en loop ook hier aan de zijkant van een bergwand. 

Thrill Walk Schilthorn

Wat kost het?

De Thrill Walk op zich is geheel gratis maar de weg naar boven kost geld. Het is geen goedkope gondel om te nemen maar wel zeer zeker de moeite waard (met de Swiss Travel Pass krijg je 50% korting). Het makkelijkste om boven te komen is om op te stappen bij Birg en dan met de kabelbaan naar de Schilthorn te gaan.

Wil je iets meer avontuur dan kan je ook beslissing om de wandeling naar boven te maken. Dit is geen gemakkelijke wandeling en hier en daar kan het best small worden. Ik heb een aantal mensen dit zien doen en het ziet er echt uit als een groot avontuur. Doe dit dan ook niet zonder goede ervaring.

Thrill Walk Schilthorn

Is het de moeite waard?

Ja, maar wel als je het samenvoegt met alle andere activiteiten op de Schilthorn. Het wordt anders een dure wandeling. Of je moet gaan lopen, dan scheelt het weer in je portemonnee. Zelf vond ik het echt de moeite meer dan waard. Het is niet alleen het avontuur dat je op bijna 3000 meter hoogte aan gaat maar ook het waanzinnige uitzicht.

Ik weet nog goed dat we de tip kregen om van te voren goed te kijken wat het weer zou doen. Je wilt immers niet bovenaan de top staan en niks kunnen zien. Natuurlijk ben ik het hier mee eens en wij hadden ook clear view maar….een beetje wolken kan het juist ook heel mooi maken. Dus schrik niet af van een klein wolkendek want het kan zomaar zijn dat je straks wandelt in de wolken.

Dus wil jij een uitzicht waar veel mensen over spreken combineren met een fijne adrenaline kick? Dan is de Thrill Walk zeker een must voor jou bij een bezoek aan de Jungfrau Region. Dus wat let je? Ga op avontuur.

Zou jij op bijna 3000 meter hoogte over de Thrill Walk durven lopen?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Adventure Pack Grindelwald

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.