Een waterglijbaan van 300 meter midden in het centrum van Antwerpen: the Big Slide. Op zaterdag 15 en zondag 16 augustus werd “Park Spoor Noord” omgetoverd tot een heuse waterglijbaan. De kaarten waren binnen een paar uur compleet uitverkocht. Van 10.00 uur tot 22.00 uur, in blokken van 2 uur, mochten een tiental deelnemers zo vaak als ze wilde er van af knallen.

{"focusMode":0,"deviceTilt":0.02261430956423283,"whiteBalanceProgram":0,"macroEnabled":false,"qualityMode":3}

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover en konden we met gierende opblaasbanden glijdend naar beneden. We hadden allemaal verschillende opblaasspullen gekocht, dit ook op aanraden van de organisatie. De een had een opblaaskrokodil en de andere een opblaasdonut, ook kon je op reservering bij de organisatie een gekleurde opblaasband kopen. Ik ben gegaan voor een opblaasdonut, helemaal in stijl met mijn roze/paarse bikini en roze nagels.

{"focusMode":0,"deviceTilt":-0.04318597540259361,"whiteBalanceProgram":0,"macroEnabled":false,"qualityMode":3}

Wij waren er helemaal klaar voor, alleen het weer niet. Bewolking, regen en kou waren de voorspellingen voor die dag. Af en toe mocht de zon zichzelf ook laten zien maar de wolken waren streng. Wij lieten ons niet tegen houden door de weersvoorspellingen want nat zouden we toch wel worden.

IMG_3559

Inchecken, omkleden, opblazen die donut en we waren klaar om te gaan glijden. Eerste even wachten, bandje laten zien, nog even wachten, trapje op, nog heel eventjes wachten, groepsfoto bij start en toen mochten we eindelijk gaan knallen. Drie, twee, een en daar gingen we…

Bam…en ik knalde vol tegen mijn voorganger op. Ik stond op en wilde verder gaan lopen en werd weer onderuit gehaald door de persoon die na mij kwam aanglijden. Daar lag ik met een hoop bloed. Gelukkig bleek het een mini wondje te zijn. Het water maakte het alleen een stukje erger dan dat het was. Op naar de EHBO, pleister erop en weer gaan met die banaan.

IMG_3557

De 2de keer dat we van de glijbaan afgingen besloten we iets meer ruimte te laten tussen de glijders. Dit om ongelukken te voorkomen. Helaas bleek de afdaling niet hoog genoeg te zijn waardoor veel glijders al vroeg tot stilstand kwamen. Gelukkig pikte de organisatie dit goed op. Bij de 3de keer glijden stond er een grote emmer met zeep klaar om onze opblaasbanden extra in te kunnen smeren.

IMG_3562

En daar gingen we, veel sneller dan de eerste 2 keer. Eenmaal bij het einde rende we zo snel als we konden weer richting de start. En daar gingen we weer. Hoe vaker we gingen hoe meer plezier we erin kregen. We besloten ook samen te gaan en van spullen te wisselen.

Na ruim 1,5 uur glijden was onze tijd voorbij. Het was ondanks het slechte weer, de valpartijen, de vele botsingen ontzettend leuk. Volgende keer mag de afdaling iets hoger zijn zodat we nog sneller kunnen gaan. Maar voor deze keer mocht het de pret niet drukken.