Suppen in Utrecht

Suppen in Utrecht | ontdek het historische centrum vanaf het water

Nederland, Suppen, Watersport

Utrecht ontdekken vanaf het water op een sportieve manier? Ga dan suppen in Utrecht en ontdek het historische centrum vanaf het water. Wij besloten begin juni 2022 het supseizoen weer in te luiden in Utrecht. Het was deze dag echt perfect weer, 24 graden met een zonnetje. Ook was het net na de vakanties en doordeweeks. Het resultaat was dat het helemaal niet druk was. Kom ik neem je mee op suppen in Utrecht.

Suppen in Utrecht

Suppen in Utrecht is een prachtige combinatie tussen natuur en de historische binnenstad. Er zijn verschillende routes in Utrecht om vanaf je supboard te ontdekken. Zo kun je natuurlijk kiezen voor een rondje door het centrum en de Oudegracht maar je kunt ook meer de natuur opzoeken en gaan suppen op de Kromme Rijn. Beide routes zijn ontzettend mooi maar in deze blog gaan we het hebben over suppen in Utrecht Centrum.

Suppen in Utrecht

Suppen op de Oudegracht

Een zeer bekende plek in Utrecht is de Oudegracht en dit is niet voor niets. De Oudegracht staat bekend om zijn werfkelders waar nu vele cafeetjes, restaurants en winkels gevestigd zitten. Dit wordt natuurlijk afgemaakt met de vele ironische terrassen waar je heerlijk je dag kunt doorbrengen.

De Oudegracht is een drukbezochte plek en niet alleen maar vanaf de waterkant. Ook op het water kan het er behoorlijk druk zijn. Desalniettemin is suppen door de Oudegracht echt een aanrader. Ga bv vroeg in de ochtend of buiten de schoolvakanties op een doordeweekse dag. Wij hadden op sommige momenten zelfs de gracht voor een tijdje voor onszelf.

Terrasje vanaf het water

Onderweg kwamen we in de Oudegracht een aantal to go plekjes tegen. Waar je dus als supper of kanoër een drankje kunt halen. Wij zagen er maar eentje en vele andere waren nog gesloten. Dit zal in de drukke zomermaanden wel anders zijn. Ook kun je kijken of je ergens je supboard aan wal kunt brengen en je suptoer kunt onderbreken met een heerlijk drankje op het terras.

Wij konden helaas geen geschikte plek vinden want alles zat ram vol. Aanrader is dus ook om zelf iets lekkers mee te nemen en dan je eigen picknick te creëren.

Is het druk op het water?

Ja en nee. Dit ligt er maar precies aan wanneer je gaat. Wij gingen op een vrijdag, begin juni en we waren er buiten de schoolvakanties. Ook merkte ik dat het later op de dag drukker werd. Wij gingen zelf om half één het water op en zagen buiten een aantal kanoërs en suppers en maar enkele rondvaartboten en sloepen. Later op de dag – tegen 3-en was het al veel drukker. Je merkt dan als het drukker wordt dat je goed moet opletten want niet iedereen kent de regels op het water of let op.

Suppen in Utrecht
Suppen in Utrecht

Suppen onder de nieuwe Hoog Catharijne

Sinds september 2020 is het mogelijk om een compleet rondje over de buitensingels van de Utrechtse Singel te maken. Daarvoor moest je namelijk helaas terug of een andere route nemen. Dit is best een toffe ervaring want je supt hier onder het winkelcentrum door. Zelf hebben wij deze route deze keer niet gedaan. Wij pakte de andere kant van de singel heen en gingen over de Oudegracht terug.

Opstapplekken suppen in Utrecht

Er zijn verschillende manieren om met je supboard te water te gaan. Omdat de grachten van Utrecht zo populair zijn, zijn er veel steigers en gemakkelijke opstapplekken aanwezig. Wij stapte op bij de Weerdsingel Westzijde. Dit is een betaalde parkeerplek met op 50 meter een steiger waar je gemakkelijk te water kunt gaan. Je kunt vanaf hier gelijk de singel op suppen en de Oudegracht betreden (op 100 meter). Als je met twee auto’s bent kun je één auto (gratis) parkeren op de Anthoniedijk of Hoogstraat (op 10 minuten rijden).

Supboard huren in Utrecht

In Utrecht zijn er zat plekken waar je een supboard kunt huren. Zelf heb ik een eigen supboard van Decathlon waar ik al ruim 2 jaar met veel plezier suptochten maak. Heb je geen eigen board en wil je er eentje huren, kijk dan eens bij deze verhuurders.

Bij beide kun je een les boeken of zelf een supboard huren. Whats Up Utrecht ligt trouwens aan de Oudegracht. Dus hier ben je gelijk op de goede plek voor een rondje op de Utrechtse Singel. SUP school Domstad ligt aan het begin van de Oudegracht en dus ook een goede beginplek voor je supavontuur. Hier kun je tevens makkelijk je auto parkeren (betaald).

Suppen door de mooie Utrechtse binnenstad

Al lang stond suppen door Utrecht op mijn sup-bucket list. Deze stad heeft iets wat ik zo graag zie in mijn woonplaats Breda. De gezelligheid van een historische binnenstad heeft Utrecht echt goed. Terwijl je ook zo weer de drukte achter je kunt laten en de natuur tijdens je suptocht kunt opzoeken.

Suppen in Utrecht

Overnachten in Utrecht

Wat heb je nodig tijdens het suppen

Er zijn een aantal dingen die je eigenlijk niet moet vergeten als je gaat suppen.

Gemsenweg Mannlichen Zwitserland

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.