Suppen in Giethoorn

Suppen in Giethoorn | genieten vanaf het water

Nederland, Suppen, Watersport

Dat suppen een onderdeel van mijn leven is geworden, is duidelijk terug te zien op Stripe Away. Zo heb ik een tijdje geleden een lijstje opgesteld met plekken in Nederland waar ik nog wil gaan suppen en daar stond Giethoorn ook bij. Suppen in Giethoorn is stiekem ook een kleine droom van mij en die mocht ik dan eindelijk in vervulling laten gaan.

Suppen in Giethoorn

Giethoorn ligt voor mij niet naast te duur en is ruim 2.5 uur rijden vanuit Breda maar ik liet mij  hierdoor niet tegenhouden. Normaal gesproken is Giethoorn enorm druk met zowel binnenlandse- als buitenlandse toeristen. Nu de buitenlandse toeristen zich niet veel laten zien in Nederland is het nu de perfecte gelegenheid om Giethoorn met het supboard te gaan ontdekken.

Suppen in Giethoorn
Suppen in Giethoorn

Bezoek aan Giethoorn

Giethoorn is een schattig dorpje in Nederland dat vooral beroemd is om al zijn mooie bruggen, kanalen en het feit dat er bijna geen wegen zijn. Mensen die er wonen reizen voornamelijk met hun boot door het dorp. De bijnaam voor Giethoorn is ook ‘Venetië van het Noorden’.

Giethoorn is verder maar een klein stadje met een bevolking van 2630 inwoners. Wist je ook dat je in China een park kunt vinden dat precies op Giethoorn lijkt. De oorspronkelijke naam van dit stad is Geytenhoren, of ook wel Gietenhoorn. Toen ze de stad aan het stichten waren vonden ze de horens van verschillende geiten, daarvan de naam Giethoorn.

Suppen in Giethoorn
Suppen in Giethoorn

De Bovenwijde

Vanuit Giethoorn kun je zo de grote plas de Bovenwijde op. Vanaf de Bovenwijde kun je weer verschillende kleine kanalen op. Wij volgde de gele kanoroute en dit bracht ons ook langs het eilandje in de Bovenwijde. Hier kun je aanmeren en ervoor kiezen om een heerlijk picknick te houden.

Bij ons stond er die dag een flinke wind waardoor er veel golven waren. Hierdoor hebben we ons zelf een klein stukje voort laten slepen 😉

SUP tips: Ga suppen in Den Bosch en ontdek deze prachtige stad vanaf het water.

Suppen in Giethoorn
Suppen in Giethoorn
Suppen in Giethoorn

Is het druk in Giethoorn?

Ja, het is er druk. Ondanks dat we weinig buitenlandse toeristen zien is men vooral in Nederland op vakantie gegaan en dat zie je ook hier. Wij waren er op een woensdag en vooral in Giethoorn zelf ontstond er op sommige plekken een file aan boten. Met een supboard ben je natuurlijk minder groot dus kun je overal gemakkelijk doorheen peddelen maar ook dan merk je wel dat de drukte soms teveel kan zijn. Maar daar heb ik een tip voor.

Ga overdag lekker peddelen op de Bovenwijde of in Nationaal Park de Weerribben en kom aan het einde van de dag richting Giethoorn. Toen wij rond een uurtje of 16.30 uur aankwamen in Giethoorn was het echt onwijs druk. Wij besloten aan de kant even een biertje te drinken en later verder te gaan. Rond een uurtje of 17.30 uur was er op een paar boten niemand meer en hadden we de grachten van Giethoorn bijna voor onszelf. Heerlijk!

Een groot nadeel is wel dat je moet uitkijken. Je bent erg kwetsbaar als supper en sommige mensen kunnen echt niet varen. Besluit daarom ook om dus laat op de dag of juist erg vroeg in de ochtend te gaan.

Suppen in Giethoorn
Suppen in Giethoorn

Opstapplaatst Giethoorn

Er zijn verschillende parkeerplekken langs het kanaal waar je gemakkelijk op kunt stappen. Sommige parkeerplekken zijn betaald parkeren maar de meeste zijn gratis. Aan de kant van de weg mag je maar langs één kant parkeren, aan de kant van het water is het verboden. Klap wel even je spiegels in van je auto want de wegen die er zijn, zijn smal.
We parkeerde onze auto aan de Kerkweg en stapte bij de steiger in het water.

SUP tips: Ga suppen in Breda en ontdek deze oude stad vanaf het water.

Suppen in Giethoorn

Supboard huren

Giethoorn is enorm populair en velen komen hier om dit prachtige stadje te ontdekken. Het leuke van dat het zo toeristisch is, is ook dat er verschillende verhuurbedrijven zijn waarbij je een supboard kunt huren. Camping de Hof verhuurt supboarden voor 15 euro per 2 uur. Fijn als je geen eigen supboard hebt maar toch dit prachtige stadje vanaf het water wilt ontdekken.

Je eigen supboard kopen

Wat is er nou fijner dan de vrijheid te hebben met je eigen supboard. In Giethoorn had ik voor het eerst gebruik gemaakt van mijn nieuwe supboard van Decathlon. Als een blij kind kon ik het haast niet geloven maar toch heb ik een eigen supboard. Dit kan ik het iedereen aanraden.

Ben je klaar met suppen en wil je meer van de omgeving ontdekken. Denise geeft 10 tips om te doen in Nationaal Park Weerribben-Wieben

Suppen in Giethoorn
Suppen in Giethoorn

Suppen in Giethoorn is leuk!

De drukte moet je voor lief nemen als je overdag gaat suppen in Giethoorn. Het is nu eenmaal een toeristische trekpleister die je moet delen met andere mensen. Het fijne aan de route vond ik wel dat het werd afgewisseld met natuur. Doordat je vanuit Giethoorn de Bovenwijde op peddelt kom je in een hele andere omgeving terecht. Suppen in Giethoorn is echt een must als je meer van Nederland vanaf het board wilt ontdekken.

Staat suppen in Giethoorn ook op jouw verlanglijstje? Of ben je er al geweest en hoe vond je suppen in Giethoorn?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - Februari

Texel (Nederland) - Mei

Schotland - Juni

Ardennen (België) - September

Spanje - September

India - Oktober

2020

Gelderland (Nederland) - Mei

Ardennen (België) - Juni & juli

Gelderland & Giethoorn - Juli

Waddeneilanden - Augustus

Denemarken - September

Griekenland - Oktober

Luxemburg - Oktober & november

Terschellingen (Nederland) - wordt verschoven naar 2021

Dolomieten & Slovenie - wordt verschoven naar 2021

..

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

8 Reacties

 1. Kelly

  Ik wil zo graag een keer naar Giethoorn en suppen staat ook nog op mijn lijstje…ideale combinatie dus. Misschien in het najaar. Ik ben een lijstje aan het maken waar ik naar toe wil in het najaar (nog drie weken vakantie in oktober) en Giethoorn staat er ook op. Die onzekerheid is zo balen en ik durf nog niets vast te leggen.

  Antwoord
  • stripeaway

   Giethoorn is echt een aanrader en ook om de omgeving met suppen te ontdekken. Ik snap je onzekerheid wel want in het najaar kan het ook helemaal anders zijn. Ik zou gewoon meerdere plekken opschrijven waar je naar toe wilt en dan kun je eventueel nog altijd uitwijken.

   Antwoord
 2. Aniek

  Fijn dat het er nu zo rustig is! Het water ziet er op de foto’s wel erg bruin uit. Daar zou ik liever niet in vallen 😉 Maar het lijkt me heerlijk om een keer te doen, ik ga ook graag suppen.

  Antwoord
  • stripeaway

   Is was er idd erg fijn. Het water is idd bruin maar rook niet raar. En bruin water hoeft niet altijd vies water te zijn he 😉

   Antwoord
 3. Linda

  Wat een mooie en gave plek om te suppen! Ik bezocht Giethoorn en omgeving ook ooit en wij gingen er fietsen. Ik besloot toen al dat ik het ooit eens vanaf het water wilde zien, prachtig!

  Antwoord
  • stripeaway

   Giethoorn moet je zeker eens vanaf het water bewonderen, daar draait deze plek voor een groot deel ook om. Zeker een aanrader 🙂

   Antwoord
 4. Denise

  Leuk! Zowel het suppen als een bezoekje aan toeristisch Giethoorn.
  Suppen heb ik laatst ook voor het eerst gedaan en vond ik superleuk (dus ik snap je passie daarvoor wel) en Giethoorn komt bij mij ook nog aan bod. Ik was er al vroeg en toen was het gelukkig nog rustig!

  Antwoord
  • stripeaway

   Suppen vind ik idd echt geweldig en kan me leven zonder niet meer inbeelden. Giethoorn zelf is idd ook erg leuk en snap wel waarom mensen deze plek graag willen zien 😊

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.