Suppen in Amersfoort

Suppen in Amersfoort over grachten en onder bruggen

Suppen

Wie gaat suppen in Amersfoort moet zich niet alleen voorbereiden op de prachtige grachten en vele mooi uitzichten maar ook op de vele squats die je mag maken tijdens het suppen door Amersfoort. Wij gingen suppen op een doordeweekse bewolkte dag in de zomervakantie en we waren by far de enige op het water. Kom ik neem je mee op een dagje suppen in het Middeleeuwse Amersfoort.

Suppen in Amersfoort

Welkom in de stad waar je even wordt ondergedompeld in een stukje geschiedenis. Suppen door de oude binnenstad betekent vooral veel smalle grachten, uitzichten op kerken en oude stadspoorten. Geen moment heb ik mezelf verveeld bij het suppen door Amersfoort. Op elke hoek zag je wel een nieuw mooi punt waarvan je volop kon genieten.

Suppen in Amersfoort

Suproute door de binnenstad van Amersfoort

Amersfoort heeft veel grachten wat betekent dat je zeker een stuk kunt suppen. Wij begonnen op de buitenring bij de Gasthuislaan. Vanuit daar is het een klein stukje suppen naar de Waterpoort. Voordat je de Waterpoort gaat zien moet je eerst onder een lage brug door en dat betekent op de knieën, want squaten wordt hier moeilijk. Daarna kun je kiezen voor links, dan ga je richting de binnenring of recht voor de buitenring. Je kunt dan richting de Koppelpoort suppen.

Wij besloten eerst links af te slaan. Eenmaal onder de waterpoort door begint het mooie Middeleeuwse stuk van de stad. Bij de eerste kruising besloten we als eerste rechtdoor te gaan. Je supt zo de binnenstad van Amersfoort in. Onderweg kom je vele bruggen tegen, bij de ene moet je echt gaan zitten en bij de andere kun je dus squaten.

Wij hadden geluk want het blijkt dus dat tegen de avond de tunnel (waar de rondvaartboten liggen) wordt afgesloten. We konden er nog net op tijd onderdoor want meneer van de rondvaartboten benoemde ook dat rechtsom de tunnel ook wordt gesloten. Je kan dan wel klunen want het is niet een mega lang stuk.

Suppen in Amersfoort
Suppen in Amersfoort

Opstapplek

Helaas mag je niet overal in Amersfoort opstappen met je sup. Kijk vooral uit in de binnenstad langs de grachten want op sommige plekken kun je een boete krijgen. Om te gaan suppen in Amersfoort kan je het beste te water gaan in de Gasthuislaan. Ter hoogte van de Gasthuislaan nummer 70 (voetbalvereniging), ligt er tegenover een parkeerplek. Hier mag je gratis parkeren en kun je gemakkelijk het water in (er ligt een mini vlonder).

Vanaf daar tot aan de binnenstad sup je eerst door een mooi stukje groen, leuk met veel laaghangende bomen.

SUP tips: Ga suppen in Breda en ontdek deze oude stad vanaf het water.

Suppen in Amersfoort
Suppen in Amersfoort

Bezienswaardigheden Amersfoort

Als je gaat suppen in Amersfoort kun je vast je borst nat maken voor veel prachtige bezienswaardigheden. Zo kom je onderweg zonder te hoeve klunen de Waterpoort, Onze Lieve Vrouwekerk en de vele prachtige bruggen tegen. Heb je geen probleem met klunen dan kun je dus ook de indrukwekkende Koppelpoort van Amersfoort bezichtigen vanaf het water.

Wij konden helaas niet bij de Koppelpoort komen omdat deze ivm het vele alg was afgesloten (je zag geen water meer, alleen maar een groene waas).

Suppen in Amersfoort

Supboard huren in Amersfoort

Er zijn verschillende plekken in Amersfoort waar je een supboard kunt huren. Momenteel kun je een supboard huren bij  Sup Amersfoort, EEMSUPen of bij Lakeside SUP in Amersfoort. Beide erg leuk als je geen eigen supboard hebt maar wel deze prachtige stad sportief vanaf het water wilt ontdekken.

Amersfoort ontdekken vanaf het water

Wij hebben echt genoten ondanks het bewolkte weer. Er was echt niemand anders op het water (oke, één rondvaartboot die net ging aanmeren om 15 uur) en dat maakte de tocht extra leuk. Het was vooral genieten van de prachtige gezichten die je hebt onderweg. De route is daarom erg afwisselend, van groen grachten naar oude stadsmuren. Heerlijk om zo met gezelschap deze stad te ontdekken vanaf het water.

Suppen in Amersfoort

Overnachten in Amersfoort

Op 4 kilometer van het centrum ligt dit mooie natuurhuisje in het bos.

Verblijf in deze leuke pipowagen op de Eemlandhoeve tussen het groen.

Overnacht in deze prachtige B&B in hartje Amersfoort in een van de bootcabines (je slaapt op een boot).

Wat heb je nodig tijdens het suppen

Er zijn een aantal dingen die je eigenlijk niet moet vergeten als je gaat suppen.

Zou jij willen gaan suppen in Amersfoort?

Misschien vind je dit ook wel interessant

BOEKEN OVER SUPPEN

Suppen Engelermeer

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.