Suppen Engelermeer

Suppen op het Engelermeer bij Den Bosch

Den Bosch, Nederland, Suppen, Watersport

De warme dagen zijn voorbij maar dat betekent niet dat we niet meer kunnen gaan suppen. Ergens tussen Nijmegen en Breda, daar wilde we gaan suppen. Het was niet lang zoeken en voordat we het wisten zaten we beide in de auto richting het Engelermeer op daar te gaan suppen. We wilde een relaxte middag/avond en niet teveel hoeven werken. Gelukkig is het Engelermeer daar perfect voor. Kom ik neem je mee.

Het Engelermeer

Een groot recreatieplas en recreatiegebied in het noordwesten van Den Bosch, waar ik eerder al ben gaan suppen. De plas is genoemd naar het dorpje Engelen dat ten oosten ligt van het Engelermeer. Op het meer worden vele soorten watersport beoefend, van windsurfen tot aan suppen. Na de grote plas heb je ook nog een kleinere plas met een zandstrand waar op warme dagen vele mensen komen genieten van de verkoeling.

Het Engelermeer is schijnbaar een restant van een oude stroomgeul van de Maas van vóór de 13de eeuw. Dit is niet helemaal zeker omdat er weinig informatie over terug te vinden is. Wel weet men dat het na de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd voor zandwinning en in de jaren daarna vergroot werd.

Suppen Engelermeer
Suppen Engelermeer

Suppen op het Engelermeer

Het meer heb je niet voor jezelf alleen en zul je moeten delen met andere watersporters. Watersport in Nederland is immens populair en ook zo op het Engelermeer. Je ziet hier vooral windsurfers en steeds meer suppers. We merkte ook dat iedereen hier rekening met elkaar houdt en je dus gemakkelijk op je supboard tussen de windsurfers kunt begeven.

Heerlijk rond peddelen

Het meer is groot genoeg om een flinke ronde of twee te suppen. Wij besloten dat niet te doen en lekker een beetje rond te peddelen. Tussen de twee meren heb je ook een kleine brug waar het water erg helder is. Leuk om onderdoor te peddelen en te genieten van de omgeving. We namen ook wat te eten mee en dobberde rustig rond op het meer waar we ondertussen genoten van een heerlijke maaltijd.

SUP tips: Ga suppen in Nationaal Park de Biesbosch en ontdek of jij bevers kunt spotten vanaf jouw supboard.

Suppen Engelermeer

Handige informatie Engelermeer

Parkeren

Er is een grote parkeerplek waar je genoeg mogelijkheden hebt om te parkeren. Let wel op dat het het hier behoorlijk druk kan zijn als het goed weer is. Daarom is het ook aan te raden om hier aan het einde van de dag te komen. Bij grote drukte wordt ook de toegang tot het Engelermeer afgesloten.

Opstapplek

Vanaf de parkeerplek is 100 meter lopen en je bent dus zo bij het water. Langs het fietspad kun je gemakkelijk opstappen omdat het daar niet zo diep is.

Suppen Engelermeer
Suppen Engelermeer

Lekker ijsje eten naar afloop

Ben je klaar met peddelen en heb je geluk dan is de ijsco tent open en dan kun je jezelf heerlijk verwennen met een heerlijk ijsje. Ook verkopen ze er frietjes dus als je trek hebt dan kun je ook hier je avondeten nuttigen.

Supboard review: Ik teste de Itiwit supboard van Decathlon, 10 feet en in een knal rode kleur

Suppen Engelermeer

Helder water en mooie omgeving

Het is en blijft een meer maar het is zeker wel een aanrader om hier te gaan suppen. De natuur rondom het meer is erg mooi en als je houdt van vogels spotten ben je hier aan het goede adres. Het water is op sommige plekken helder en je kan dan ook de verschillende soorten plantengroei zien.

Ik heb een erg leuke avond gehad en ga zeker nog eens terug om hier te gaan suppen en ga dan zeker even een rondje op het meer maken.

Overnachten in de buurt van he Engelemeer

Hier een paar van mijn favoriete overnachtingsplekjes dichtbij het Engelemeer.

Slapen in een oude authentieke Hooiberg op 20 minuten rijden van het Engelemeer

Overnachten in een houten huisje op een eeuwenoude landgoed Haanwijk in Sint michielsgestel

Deze leuke bed and breakfast in het naast gelegen dorp Vlijmen.

Wat heb je nodig tijdens het suppen

Er zijn een aantal dingen die je eigenlijk niet moet vergeten als je gaat suppen.

Ben jij al eens gaan suppen in Nijmegen of op de Waal? 

Misschien vind je dit ook wel interessant

BOEKEN OVER SUPPEN

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.