Suppen in Nijmegen

Street Art | Milaan in Italië

Italie, Milaan, Stedentrip

Street Art is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit de steden, ook zo in Milaan. Als je aan Milaan denkt, denk je als snel aan een nette stad waar geen graffiti of Street Art is. Think twice, want deze modestad staat bol van de prachtige werken. 

Street Art in Milaan

Het boeiende straatkunstwerk van Milaan verspreid zich over de modestad. Een van de beroemdste kunstwerken kun je vinden op de muur langs de Basilica di San Lorenzo. De muurschildering bedraagt 40 meter en is een samenwerking tussen elf straatkunstenaars: Acme 107, Encs, Gatto Nero, Gatto Max, Gep, Gianbattista Leoni, Kasy 23, Luca Zammarchi, Mr. Blog, Neve en 750ml. De muurschildering bevat twee millenia aan geschiedenis. Je ziet er o.a. Napoleon, de beroemde opera-componist Giuseppe Verdi, de komst van de Amerikaanse troepen in Milaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en niet te vergeten Leonardo da Vinci als uitvinder van de spuitverf.

Suppen in Nijmegen
Suppen in Nijmegen
Suppen in Nijmegen

Milaan barst van de kunstwerken

En toch ondanks dat elke kunstenaars zijn eigen aparte stijl heeft komen de werken prachtig samen tot een geheel. Indrukwekkend om langs te lopen en te letten op de prachtige details. Hier zie je echt de schoonheid van Street Art. Natuurlijk is dit niet alles. Milaan barst van de kunstwerken. Kijk is wat vaker omlaag want van grote tot kleine werken zijn er te vinden. De bekendste plekken zijn de Noordelijke buitenwijken. Die staan vol van de prachtige grote kunstwerken.

Suppen in Nijmegen
Suppen in Nijmegen
Suppen in Nijmegen

Street Art Navigli

Vergeet ook niet (vooral om een maandag) van het centrum naar Navigli te lopen. Om maandag zijn veel winkels dicht waardoor de luifel naar beneden komt. Op vele luifels zijn er kunstwerken te zien van lokale artiesten.

Bezienswaardigheden Milaan: De magische kathedraal Duomo Santa Maria Nascente

Suppen in Nijmegen
Suppen in Nijmegen
Suppen in Nijmegen

Wijken Leoncavallo en Isola Milaan

Voor de rest is het vooral goed je ogen open houden en rond kijken. Er zijn bepaalde wijken zoals Leoncavallo en Isola (in het noorden van Milaan) zijn de twee bekendste spots op Street Art te ontdekken. Maar staar je niet blind op deze plekken en doorzoek ook andere plekken in de stad.

Helaas had ik niet genoeg tijd om richting Isola te reizen en heb ik een aantal prachtige werken gemist! Zeker dat ik aan mijn volgende bezoek aan Milaan deze wijk aan doe. Want Street Art is voor mij een cadeautje tijdens het reizen.

Heb jij al weleens Street Art gespot in Milaan of tijdens een andere stedentrip?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

19 Reacties

 1. Yvonne

  Wow, wat een mooie en vooral kleurrijke streetart zit erbij zeg. Ik kan me dat helemaal niet herinneren van toen wij in Milaan waren. Als ik dit had gezien was mijn eindoordeel over de stad een heel stuk positiever geweest, haha.

  Antwoord
 2. alexa

  OMG! Wauw echt super gaaf! Houd hier echt van zo leeft een stad echt meer!

  Antwoord
 3. Cassandra

  Ik ben nog nooit naar Italië geweest maar Milaan staat wel op mijn bucketlist. Wat een prachtige street art!

  Antwoord
 4. irma ten napel

  Wauw, wat een kunstwerken zeg! Zo vind ik ‘streetart’ of ‘graffiti’ wel mooi ipv die stomme losse woorden 😉

  Antwoord
 5. nicole orriens

  Wat een talent zeg! Prachtig die street art. Ik vind het knap van die artiesten!

  Antwoord
 6. Lonneke

  Ik ben gek op kunst dit is iets waar ik mee opgegroeid ben. Ik zou dit ook wel willen zien in het echt. Vind Street art altijd heel inspirerend om te zien.

  Antwoord
 7. Blog & Beauty

  Ik vind dit gewoon echte kunstwerken. Hier kan ik van genieten en ik kan het echt waarderen.

  Antwoord
 8. Marcel

  Jaren gelden in Milaan geweest, maar dit kan ik mij helemaal niet herinneren. Er zitten prachtige kunstwerken bij. Zelf ben ik een enorme fan van street art. Geloof dat ik Milaan nog maar eens moet bezoeken 😉

  Antwoord
 9. Aniekq

  Milaan is voor mij een stad van heerlijk shoppen en oude kunst bekijken. Maar volgende keer ga ik dus ook maar op zoek naar de street art. Gave foto’s!

  Antwoord
 10. Sandra

  Ik ben gek op streetart. Die eerste is geweldig! Daar zou ik zo een uurtje kunnen rondhangen. Ik ben nog nooit in Milaan geweest, maar ik let in elke stad wel op de streetart. In NY heb ik veel mooie dingen gezien en gelukkig ook in mijn stadje Amsterdam. Ook al hebben die onverlaten van de gemeente de leukste weggehaald: de space invaders… 🙁
  (daar zitten nu lelijke stukken steen door het verwijderen van de mozaïeksteentjes. Ik denk dat ze dat mooier vinden of zo…. Douchebags… ;))

  Antwoord
 11. Jenny

  Wat een mooie murals! Ik wist niet dat er in Milaan zo veel street art is. Dat was er nog niet toen ik er was.

  Misschien ga ik dit weekend in Heerlen wat werken ontdekken. Heerlen is mijn favoriete street art stad van Nederland.

  Antwoord
 12. Fleur

  Wat een gave streefart. Ik was laatst in Brussel en daarheen ik ook wat mooie muren gespot (met Kuifje)

  Antwoord
 13. Niels

  Mooie streetart! Vooral veel personen die langskomen. Iets wat je toch in andere steden wat minder ziet. Gaaf om te zien. Streetart is altijd leuk om te zien en inderdaad had ik het niet verwacht dat in Milaan zoveel te zien zou zijn. Weer een reden om deze stad hoger op ons lijstje te zetten.

  Antwoord
 14. Merel

  Vind dit echt prachtig! Wij hebben sinds kort ook street art in het dorp en het is zo kunstig gemaakt. Heel knap.

  Antwoord
 15. Judith | Worldwife.nl

  Wat een mooie werken! Ik hou van street art en bewonderde deze vorm van kunst oa in Liverpool, Valencia, Bristol en Eindhoven. Gisteren bezocht ik nog het internationale street art evenement Step in the Arena in Eindhoven. Kunstenaars van over de hele wereld verzamelden zich om nieuwe werken aan te brengen. Super om die mannen (en een enkele vrouw) aan het werk te zien.

  Antwoord
 16. Eugénie

  Wat een gave street art. Wist niet dat Milaan dat had. In de jaren 90 geweest toch maar eens terug naar Milaan. Wij hebben al in zoveel steden street art gezien. Deze moet er nog bij. Zo werden wij tijdens onze reis nu verast door streetart in Mostar.

  Antwoord
 17. Gabriëlle

  Wauw! Ik wist helemaal niet dat er in Milaan zulke mooie Street Art te vinden was. Dat wordt toch maar een nieuw bezoekje naar Milaan plannen. De kleuren van Street Art maken mij altijd vrolijk 🙂

  Antwoord
 18. Daphne de Vries

  Wat een prachtige, kleurrijke street art! Ik wist helemaal niet dat er in Milaan zo prachtige platen te vinden waren! Gaaf!

  Antwoord
 19. Jessica

  Wat mooi zeg! Dit zou je toch helemaal niet in Milaan verwachten? 😉

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.