Street Art Mechelen

Street Art | Mechelen Muurt in België

België, Mechelen, Street Art

Eindelijk kon ik weer op jacht naar street art. Normaal probeer ik elke maand iets mee te pakken maar nu was het alweer even geleden. Deze keer ging ik voor Mechelen. In deze stad is er één gaaf project dat Mechelen Muurt heet. Street van een onderwaterhond tot aan een kleurrijke Pelicaan. 

Mechelen Muurt

Natuurlijk weet je de inhoud van de blog al: STREET ART. Yeah! Mechelen Muurt is een kunstproject van de stadartiest Gijs Vanhee. Hij nodigde in 2015 10 internationale en nationale kunstenaars uit om samen met hem Mechelen Muurt op te zetten. De stad werd door deze kunstenaars flink opgebeurd.

Achter elk kunstwerk schuilt een verhaal en dat is het mooie aan deze street art route. Gijs Vanhee schilderde zelf het bekendste kunstwerk van de route “The Gift” of ook wel “de Leeuwenkop” genoemd. Hij staat voor het geen om de straat terug te geven aan de mensen die er wonen, de muren niet kaal te laten maar juist extra op te kleuren.

Street Art Mechelen
Street Art Mechelen

Wandelroute Mechelen Muurt

Eigenlijk is het helemaal geen zoekwerk en zijn alle kunstwerken gemakkelijk te vinden. Als je toch even aan het zoeken bent moet je eigenlijk altijd zoeken naar gebouwen met lange dunne muren. De meeste kunstwerken zijn daarop gemaakt.

De Onderwaterhond

Dit is toch wel mijn favoriet: de onderwaterhond. Ik liep er zelf compleet voorbij. Snapte maar niet waarom ik deze nog niet had gezien. Gelukkig kijk ik altijd even achterom en ja daar was de hond dan. Ik vond het echt een van de meest indrukwekkende street art werken van Mechelen Muurt. Als je kijkt zie je de hele mooie diepte werking in het kunstwerk.

Wist je dat er voor het kunstwerk alleen maar spuitbussen zijn gebruikt. Met dank aan de Mechelse Bart Smeets. Prachtig werk!

Street Art Mechelen
Street Art Mechelen

De Pelicaan

Ook dit kunstwerk verdiend een plek in mijn top 3. Wat een kleurrijk geheel is het. Hier moest ik natuurlijk even een mooie foto bij maken. Het prachtige kleurenspel is gemaakt door de Belgische kunstenaar Dzia.

Street Art Mechelen
Street Art Mechelen

Kunstwerk van houten deuren en kasten

Normaal is street art met spuitbussen of andere graffiti aangebracht. Toen ik dit kunstwerk van Strook ook wel Stefaan de Croock zag kon ik haast niet geloven dat dit zonder verf of spuitbussen is gedaan. Heel het kunstwerk bestaat uit onderdelen van houten deuren en kasten. Zo zie je gelijk dat je op een goede mooie manier met afval hout kan omgaan.

Street Art Mechelen

Nog meer street art

Buiten Mechelen Muurt heeft de stad nog een aantal andere werken die ook een bezoekje waard zijn. De meeste liggen op de route van Mechelen Muurt dus je kan ze haast niet missen.

Verder is deze route echt een must als je in Mechelen bent. Het is een leuke manier om de stad verder te ontdekken. Je komt zo ook op plekken waar je normaal niet gaat komen. Helaas zag ik wel één kunstwerk wat kapot gemaakt was. Super zonde. Want juist deze mooie kunstwerken halen de stad op.

Heb jij Mechelen al eens bezocht en ben je toen street art tegen gekomen? Heb jij nog een toffe tip in welke stad je street art kunt spotten?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

2 Reacties

 1. Monique | GlobeHopper.nl

  Wat een gave street art heeft Mechelen zeg! Heel erg mooi, vooral de onderwater hond en het kunstwerk van Strook vind ik gaaf! Wat zijn jouw eigen favorieten?

  Antwoord
  • stripeaway

   Mijn favoriete is echt de onderwaterhond en flamingo. Ik kan er zo ontzettend van genieten elke keer als ik prachtige street art zie.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.