Snorkelen in Zeeland

Snorkelen in Zeeland | Snorkelsafari tussen de zeesterren

Nederland, Watersport

Snorkelen in Nederland, kan dat wel? Is dat niet te koud of kun je er wel genoeg zien? Dit zijn vragen die je regelmatig hoort als je benoemd dat je bent gaan snorkelen in Zeeland in het Grevelingenmeer. Toch is de onderwaterwereld in zeeland erg afwisselend en op sommige plekken kleurrijk. Snorkelen in Zeeland is een avontuurlijk uitje voor jong en oud.

Snorkelen in Zeeland

Het klinkt tropisch en je eerste gedachte gaat af naar een eiland omringt met palmbomen en witte stranden. In de provincie Zeeland heb je en kun je op een heuse snorkelsafari waarbij je gaat snorkelen op het Grevelingenmeer, tussen Goeree-OVerflakkee en Schouwen-Duiveland. Vanaf Brouwersdam ga je met een (snelle) boot het water op en na het aantrekken van je wetsuit het water in. Het is een groot avontuur waarbij je veel gaat zien van de Nederlandse onderwaterwereld.

Snorkelen in Zeeland

Onbewoond eiland Ossehoek

Een andere mogelijkheid is om vanaf het onbewoonde eiland Ossehoek te gaan snorkelen. Met een snelle boot ga je vanaf Brouwersdam richting het eiland. Vanaf het eiland kan je vanaf die kant goed snorkelen en de onderwaterwereld ontdekken. Het is niet alleen leuk om te gaan snorkelen maar ook nog eens een leuke uitje op een onbewoond eiland in Nederland.

Snorkelen in Zeeland

Snorkelen tussen de oesters

Tijdens de openingsdag van het Oesterseizoen mocht ik op uitnodiging van …. mee op de vissersboot om te gaan snorkelen tussen de oesters. Eerst kregen we een korte introductie met wat we precies gingen doen. Voor degene die wilde was er dus de mogelijkheid om te gaan snorkelen. Ik twijfelde geen seconde want dit is iets unieks om mee te mogen maken. Na 20 minuten varen kwamen we op de plek waar we het water in mochten. Na het uitkiezen van een goede wetsuit was het tijd om het water in te springen. 

Het was nog even uitzoeken hoe ik het beste in het water sprong met mijn flippers maar met wat hulp lukte het zonder wetsuit scheuren. Het water was in het begin even koud maar na een tijdje in het water te dobberen was het prima te doen. Helaas was het water wat troebel door de onrustige dagen ervoor. We doken richting de oesters en zagen onderweg oranje zeesterren en verschillende krabben. Het was bizar om dit te zien in dit Nederlandse water want ergens verwacht je niet zo’n kleurrijke zeester te zien. 

Na 30 minuten snorkelen was het wel weer tijd om terug te keren op de boot. Het begon weer aardig koud te worden. Helaas hadden we in het programma geen tijd om met de boot ergens anders naartoe te varen om meer van de onderwaterwereld te zien.

Snorkelen in Zeeland

Op snorkelsafari

Wil jij nou ook op snorkelsafari? Dan raad ik je aan om een safari te boeken bij Snorkelsafari Zeeland. Je gaat dan met een speedboot richting de plek van bestemming en gaat daar snorkelen. Je kunt al deelnemen vanaf 15 euro en daarbij zit o.a. duikbril en wetsuit al inbegrepen. Het is een erg leuke activiteit voor zowel jong als oud, als je maar je B diploma hebt. Wel moet je natuurlijk tegen het koude water kunnen want dat krijg je er wel gratis bij 😉 bij mij was het namelijk maar net 17.5 graden.

Een toffe watersport beleving

Nederland is een waterland en watersporten zijn dan ook niet weg te denken. Snorkelen in Nederland is niet zo veel voorkomend maar wel een erg toffe activiteit als je het mij vraagt. Wil je een keer wat anders dan raad ik je zeker aan om te gaan snorkelen in Zeeland en deze snorkelsafari te boeken en zo ons kikkerlandje op een nog meer unieke manier te ontdekken.

Ben jij al eens eerder gaan snorkelen in Zeeland?

Disclaimer: Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking met ….. Ik ging mee op persrdag. Natuurlijk geef ik mijn eigen mening maar de persdag was erg leuk. 

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

6 Reacties

 1. Linda

  Ik wist niet dat je echt plekken had waar je in Nederland kon snorkelen, maar dit klinkt leuk. Ook helemaal niet duur, dus super. Heb alleen mijn B diploma niet hahah.

  Ben wel benieuwd naar hoe de Nederlandse onderwaterwereld nou eigenlijk is, ik heb er niet echt een beeld bij.

  Antwoord
  • stripeaway

   Voordat ik ging snorkelen in Zeeland had ik hier ook echt geen weet van. Het is natuurlijk wel heel anders dan in Thailand ofzo. Maar geef het een kans want het zal je verbazen hoe de onderwaterwereld van Nederland eruit ziet 🙂

   Antwoord
 2. Janet

  Hahah ik wist niet dat we in Nederland konden snorkelen of op snorkelsafari konden gaan.. fantastisch! Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt naar de onderwaterwereld van Nederland. Jammer dat je daar geen foto’s van hebt hehe.

  Antwoord
  • stripeaway

   Haha ik heb geprobeerd foto’s te maken maar had alleen een Go Pro bij en elke keer als ik een foto wilde maken was het diertje weg. Dus op een gegeven moment maar de Go Pro weg gelegd en zonder camera gaan genieten.

   Antwoord
 3. Denise

  Dat is nog eens een origineel uitje. In Zuid-Europese landen en tropische zeeën is snorkelen normaal, maar in Nederland zou ik er niet snel aan denken. Leuke tip dus!

  Antwoord
  • stripeaway

   Dankjewel en zeker hier in Nederland ook een aanrader. Wel een hele andere onderwaterwereld dan in Zuid-Europa maar zeker de moeite waard. En leuk voor met kids.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.