In het weekend van 25 november 2017 en was er op een vrijdag en zaterdag een Silent Disco georganiseerd. Dit op een van de mooiste locaties van Breda, namelijk de Grote Kerk. 

Tijdens het event Bumperkluiven indoor, wat ik één jaar geleden ook outdoor bezocht besloot de organisatie dat er ook een Silent Disco moest komen. Deze manier van een feestje vieren kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Want wat is nou mooier dan dansen en muziek luisteren op zo’n unieke plek in hartje Breda.

Wat is een Silent Disco

Eigenlijk is het heel makkelijk. Een Silent Disco is een evenement waarbij je geen muziek hoort zonder koptelefoon. Oké, je hoort wel, als je je koptelefoon afzet of uitzet allemaal prachtige meegezongen nummer. Heerlijk muziek luisteren zonder dat je het valse gezang van je buurman hoort.

Je leest het al goed. Bij binnenkomst krijg je dus een koptelefoon. De meeste koptelefoons die bij een Silent Disco gebruikt worden, hebben 3 kanalen. Twee waarop muziek te horen is en één waar op je niks hoort. Tussen twee kanalen waarop op muziek is horen is kun je wisselen. Dit is natuurlijk super grappig want waar de één staat de hakken, staat de andere de salsa te dansen.

silent disco, silent disco breda, silent disco grote kerk breda, grote kerk, grote kerk breda, dansen in de kerk, bumperkluiven, bumperkluiven breda, dansen in een silent disco,

Silent Disco is leuk

Ja, echt ik vind een Silent Disco echt leuk. Het toffe aan alles vind ik de manier waarop iedereen kan kiezen tussen muzieksoorten. Normaal moet je maar net van die soort muziek houden wat er in de discotheek wordt afgespeeld. Hier heb je de vrije keuze. Alleen heb je wel pech als je op beide kanalen de muziek niks vind.

Tevens vind ik het ook erg lachwekkend om mensen te zien dansen als je geen muziek hoort. Je hoort op het filmpje (hier onder) alleen maar mensen mee zingen maar je had ook momenten waarbij dat niet gebeurde. Want deed je dan je koptelefoon uit! Dan was dat echt een hilarisch gezicht. Echt ik heb een paar keer flink in een deuk gelegen. GE WEL DIG!

Dus ook voor je lachspieren is een Silent Disco goed!

Silent Disco the movie

Natuurlijk kon ik het niet laten om aan jullie te laten horen hoe een Silent Disco klinkt als je, je koptelefoon af doet. Herken jij aan aantal nummers?

Silent Disco is helemaal hot

Momenteel worden Silent Disco’s steeds hotter en hotter. Ze springen als paddenstoelen de grond uit. Wil jij nou ook een Silent Disco mee maken? Dan kan je één jaar wachten op deze (hopelijk doen ze het volgend jaar weer) of je kan naar één van de onderstaande evenementen gaan.

Enjoy alvast!

Kon jij horen welke nummer er gezongen werden tijdens de Silent Disco? Ik ben benieuwd! En ben je ooit wel eens bij een Silent Disco geweest?

Foutje gezien? Meld het.