Wandelen in het Mastbos

De beste reisfilms om bij weg te dromen

Reistips

Als reiziger is het natuurlijk ontzettend leuk om van je bank de wereld over te reizen. Languit met een biertje en een zak chips kijkend naar de mooiste plekken. Het is tijd voor een (reis)filmmarathon, dus pak je zak chips, een biertje en kies je favoriete film over reizen uit. In dit artikel geef ik je tips over mijn favoriete reisfilms die je mee nemen richting India, Alaska of misschien wel Thailand. 

Mijn favoriete reisfilms op een rijtje

Er gaat geen dag voorbij dat ik geen film of een afleverig van een serie kijk. Zelf heb ik geen televisie zenders en kijk ik alleen maar via Netflix, Disney Plus en sindskort ook Amazone Prime. Ook heb ik al ontzettend veel films over reizen gezien want ik vindt het namelijk heerlijk om vanaf mijn bank in Breda de wereld over de reizen. 

1) Hotel Rwanda

Welke landen in deze reisfilm: Rwanda

Een heftige film over een afschuwelijke volkerenmoord in het Afrikaanse Rwanda. Een reisfilm hoeft niet altijd over mooie plekken te gaan maar die kunnen je ook meenemen in waargebeurde verhalen. Je komt zo meer te weten over de geschiedenis van nu bv Rwanda.

2) The Bucket List

Welke landen in deze reisfilm: o.a. Egypte, China, Tanzania en India

Ooit begon Stripe Away hier ook mee, een bucket list en daarvan ook de naam Stripe Away. Deze film is een film waarbij je veel moet lachen maar ook vaak genoeg een traantje moet wegpinken. De hoofdrolspelers Carter en Edward willen voordat ze overlijden nog alles uit het leven halen. Dit gaan ze doen a.d.v. een bucket list die ze de mooiste plekjes op de wereld gaat laten zien. Een geweldige film met een prachtig verhaal en een van de mooiste reisfilms die ik heb gezien.

“You measure yourself by the people who measure themselves by you.”

3) Into the Wild

Welke landen in deze reisfilm: Amerika en Alaska

Gebaseerd op een waargebeurde verhaal en het leven van Christopher Mc Candless. In deze film volg je Christopher hoe hij zich losrukt van het leven, liftend op reis gaat door Amerika en eindigt in Alaska. De film brengt in beeld hoe de aantrekkingskracht met de natuur is die gepaard gaat met avontuur en vrijheid. Door weg te gaan breekt hij de banden mijn zijn familie en vrienden maar onderweg leert hij nieuwe mensen kennen waarmee hij veel verhalen deelt.

“I’m going to Alaska. – I’m gonna be all the way out there. – Just on my own. You know, no watch, no map, no axe, no nothing. –  Just be out there. – Big mountains, rivers, sky, game. Just be out there in it. – In the wild.”

4) WILD

Welke landen in deze reisfilm: Amerika en Mexico

Een van mijn grootste dromen is het lopen van de Pacific Crest Trail in Amerika. De trail loopt van het westen van Noord-Amerika door tot de grens van Mexico en Canada. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal met als hoofdpersoon Cheryl gespeeld door Reese Witherspoon.

Ze maakt deze lange extreme wandeling met een veel te zware backpack om haar leven weer terug op de rails te krijgen. In totaal loopt ze 1100 miles (ongeveer 1771 kilometer). Het is een prachtige emotionele film die je goed laat nadenken over het leven. Ook Cheryl reflecteert over de dood van haar moeder en de depressie die ze doormaakte in combinatie met een drugsverslaving en een gestrand huwelijk. Natuurlijk laat de film onderweg prachtige beelden zien van de ook zo overweldigende natuur in Amerika.

“I knew that if I allowed fear to overtake me, my journey was doomed. Fear, to a great extent, is born of a story we tell ourselves, and so I chose to tell myself a different story from the one women are told. I decided I was safe. I was strong. I was brave. Nothing could vanquish me.”

6) Eat, Pray, Love

Welke landen in deze reisfilm: Italië, India en Bali

Een film waarin Julia Robberts je mee neemt op een avontuurlijk ontdekkingsreis naar plekken waar ze meer wilt leren van hun cultuur. Het overheerlijke eten in Italië, in India waar ze leert mediteren en in Bali waar ze de liefde van haar leven vindt. Een film om niet één, niet twee maar meerdere keren te zien. Je krijgt spontaan zin om zelf je koffers in te pakken en erop uit te trekken.

“This is a good sign, having a broken heart. It means we have tried for something.”

7) Track

Welke landen in deze reisfilm: Australië

Dwars door de woestijn van West Australië gaat een jongedame samen met haar vier kamelen en hond het avontuur aan. Waarom zou je het avontuur niet aan gaan? Dat is het antwoord dat ze geeft als ze de vraag krijgt waarm ze dit uberhaupt wilt gaan doen. Een te gek bizar avontuur waarbij ze onderweg voor behoorlijk uitdagingen komt te staan. 

‘When people ask me why I am doing it, my usual answer is “why not?”’

8) Beach

Welke landen in deze reisfilm: Thailand

Bijna iedereen kent Leonardo di Caprio wel en hij is dan ook in deze reisfilm de hoofdrolspeler. Een film die je kunt blijven kijken, die je brengt naar een prachtig tropisch eiland en door de chaotische straten van Bangkok. Een kijkje in het hectische maar toffe backpackers leven van een jongeman. Het bekende Thaise eiland Koh Phi Phi Lee wordt sinds het uitbrengen van de film druk bezocht en is al een keer gesloten geweest voor toeristen. Wel is het eiland het zeker waard om te bezoeken tijdens je reis door Thailand.

“I still believe in paradise. But now at least I know it’s not some place you can look for. Because it’s not where you go. It’s how you feel for a moment in your life when you’re a part of something. And if you find that moment, it lasts forever.”

9) 127 Hours

Welke landen in deze reisfilm: Verenigde Staten

Het zou je maar gebeuren dat je voor uren en uren vast komt te zitten in een klif. Dit verhaal gebeurd in 127 Hours waar bergklimmer Aron het avontuur zoveel mogelijk alleen wilt aan gaan maar ook soms wel eens vergeet om te vertellen waar hij precies naar toe gaat. Met al zijn doorzettingsvermogen en energie probeerd hij de weg naar zijn vrijheid terug te winnen. Een van de weinig reisfilms die je echt meenemen op een zenuwslopend avontuur.

“There is no force more powerful than the will to live”

10) Slumdog Millionaire

Welke landen in deze reisfilm: India

In Slumdog Millonaire wordt het verhaal van Jamal Malik verteld, een 18 jarige Indische jongen uit India en hij leeft als wees in de sloppenwijken van Mumbia. In deze film kan Jamel miljoenen rupees winnen en tijdens die tocht neemt hij je mee op de dagelijkse avonturen die hij beleeft. Prachtige maar bijzondere beelden komen voor in voor. Een film over reizen die je zeker moet zien als je van India houdt. Wist je ook dat je in veel reisfilms iets meer krijgt over India. 

‘When somebody asks me a question, I tell them the answer”

Lees hier meer over favoriete podcast over reizen

Films over reizen

Mijn favoriete reisfilms heb ik nu voor je op rijtje gezet zodat jij ook kunt genieten van een reisje over de wereld vanaf je bank. Natuurlijk zullen er nog veel meer films zijn die je meenemen op reis. Natuurlijk zit ik niet stil (wel als ik de film kijk) en ga ik ondertussen nog meer op onderzoek uit om te ontdekken welke films over reizen er nog meer te zien zijn. Dus stay tuned en veel plezier met kijken 🙂

Wat is jouw favoriete films over reizen? En welke reisfilms moeten er volgens jou nog bij op dit lijstje?

Disclaimer: In dit artikel vind je affiliatelinks. Als jij een aankoopt doet via een link, dan ontvang ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Sla dit artikel op in Pinterest en vind het later gemakkelijk terug

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

..

..

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - Februari

Texel (Nederland) - Mei

Schotland - Juni

Ardennen (België) - September

Spanje - September

India - Oktober

2020

Gelderland (Nederland) - Mei

Ardennen (België) - Juni & juli

Gelderland & Giethoorn - Juli

Waddeneilanden - Augustus

Denemarken - September

Griekenland - Oktober

Luxemburg - Oktober & november

Terschellingen (Nederland) - wordt verschoven naar 2021

Dolomieten & Slovenie - wordt verschoven naar 2021

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

2 Reacties

 1. Anne - Ditisanne.nl

  Mooie lijst! Slumdog Millionaire is één van mijn favoriete films! Out of Africa vind ik zelf heel mooi en ik was heel blij toen ik echt een keer naar Afrika kon om het met eigen ogen te zien. En sinds The Horsewhisperer staat Montana hoog op mijn bucketlist!

  Antwoord
  • stripeaway

   Dat heb ik ook vaak. Als ik dan een film zie en het daarna dan in het echt zie. Had dit trouwens ook andersom met Schotland en Outlander. Ik herkende een stuk uit de serie van mijn wandeling over de West Highland Way. Heel bijzonder.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.