Reisdilemma zondag, welke kies jij? Elke zondag duik ik wat verder in het stukje reisdilemma’s. Alle dilemma’s hebben te maken met reizen, vakantie, outdoor, actief en adventure. Welke kies jij? Ik laat je zien wat ik kies en waarom…

Nooit meer reizen

Ik moet er niet aan denken om nooit meer te mogen reizen. Het is mijn passie, mijn hobby, mijn werk, mijn alles misschien wel. Reizen doe ik sinds een paar jaar regelmatig en momenteel word het steeds meer. Als ik op reis ben, voel ik me bijna nooit eenzaam of alleen. Terwijl als ik thuis ben, hier in Nederland, ik dat gevoel wel ervaar. Tijdens het reizen ontdek ik nieuwe plaatsen en ontmoet ik nieuwe mensen. Ik beleef wat ik nog nooit heb beleefd. Het eten is soms tien keer beter als hier in Nederland. Als ik weer thuis kom zit ik boordevol verhalen maar het liefs wil ik direct weer weg. Terug de wijde wereld in.

Nooit meer je vrienden zien

Mijn vrienden zijn mijn alles. Samen maken we herinneringen die je voor altijd mee draagt. Meerdere keren per maand beleef ik de mooiste avonturen. We lachen en huilen samen. Die herinneringen zijn goud waard. Tien jaar later praten we er nog over. Samen een drankje in de stad doen, iets wat zo simpel is maar wat zo waardevol is. Door de meeste heftige periodes hebben mijn vrienden, mij erdoorheen geholpen. Zonder hun was ik nu niet de Diana geweest, die ik nu graag ben. Mijn vrienden zijn mijn leven en zonder hun is dat er niet.

Uitslag: nooit meer reizen of nooit meer vrienden zien

Toen ik dit dilemma voor het eerst voor mijn kiezen kreeg, wist ik niet wat ik moest kiezen. Reizen is mijn alles, mijn vrienden zijn mijn alles. Hoe kan ik hier uit kiezen. Hoe? Maar nu ik alles heb opgeschreven, is het heel makkelijk geworden. Natuurlijk maakt reizen mijn intens gelukkig en minder eenzaam, maar leven zonder mijn vrienden? Dat zou een ware hel zijn! Echt…ik zou echt niet weten wat ik zonder ze moest.

Dus ik kies voor nooit meer reizen…hoe moeilijk ook!

Meer reisdilemma’s:

 

Nooit meer reizen of nooit meer vrienden zien? Welk reisdilemma kies jij?

 

Elke zondag komt er één nieuw reisdilemma online. Over welk reisdilemma moet ik schrijven? Heb jij nog een leuk of moeilijk reisdilemma, laat het weten in een reactie.

 

Foutje gezien? Meld het.