Reisdilemma zondag, welke kies jij? Elke zondag duik ik wat verder in het stukje reisdilemma’s. Alle dilemma’s hebben te maken met reizen, vakantie, outdoor, actief en adventure. Welke kies jij? Ik laat je zien wat ik kies en waarom…

Actieve reis

Als je aan Diana, ik dus, dan denken veel mensen aan een persoon die niet stil kan zitten. Moet wel bekennen, nu ik wat ouder aan het worden ben ik steeds meer kan genieten van het stukje luieren. Maar stil zitten, is niet aan mij besteed. Doe mij maar een actieve vakantie. Lekker lange wandelingen maken door de Hollandse landschappen of de top van een hoge berg weten te bereiken. Struinen door de smalle straatje van Edinburgh of de stranden ontdekken in Thailand. Actief heeft mijn lichaam en geest nodig en zonder die opgebruikte energie functioneer ik niet. Dan sta ik stil en dat is nou net juist wat ik niet wil.

reisdilemma: Hiken in Khao Yai national park

Luier vakantie

Oké…nu vragen jullie je vast af of ik wel een luier. Thuis, doe ik dat veel maar op reis zo min mogelijk. Ik merk gewoon aan mezelf dat ik dan onrustig word. Er is zoveel te zien en te beleven dat ik gewoon niet kan stil zitten. Ik biecht het gelijk maar op dat ik heus wel eens een dagje niks doe en lekker op een plek verblijf. Op het strand met een cocktail in mijn hand maar op nu een hele week op een resort te verblijven en letterlijk niks te doen. Voor mij is dat niet hoe ik mijn vakantie wil en kan doorbrengen.

reisdilemma: d&d in hotel bangkok

Uitslag: actieve reis of luier vakantie

Natuurlijk is er met een luier vakantie niks mis. Voor vele mensen is een luier vakantie al een escape aan de dagelijkse sleur. Ik vind het juist knap dat mensen een hele week op een all inclusief resort kunnen verblijven. Respect, want ik heb daar de rust in mijn kont niet voor. Soms zou ik dat wel eens willen. Maar de winnaar is: de actieve reis…

Actieve reis of luier vakantie

In mijn straatje zijn er twee kampen: de actieve reis of de luier vakantie. Een goede vriendin van mij, ontdekt al heel veel door op één plek te verblijven en daar zo weinig mogelijk te doen. Ik heb ook weer vriendinnen/vrienden, die dat juist niet kunnen en net zoals mij onrustig worden. Ieder zijn ding maar wel reisdilemma kies jij? Je mag alleen uit deze twee kiezen. Voor mij is het een hele makkelijke keuze. Voor jou ook?

Actieve reis of luier vakantie? Welke reisdilemma kies jij?

 

Elke zondag komt er één nieuw reisdilemma online. Over welk reisdilemma moet ik schrijven? Heb jij nog een leuk of moeilijk reisdilemma, laat het weten in een reactie.

 

Foutje gezien? Meld het.