Hohoho…geheel in stijl, honderden mensen verkleed als kerstman (of -vrouw) rennend, 5 km door het prachtig versierde winter Efteling, met een spetterende after-party en dat allemaal op 19 december 2015. Door mee te rennen aan deze sprookjesachtige run wordt er voor een goed doel geld ingezameld. Dit jaar is dat voor de voedselbank, zodat mensen die het niet zo breed hebben ook een leuke kerst hebben. Voor elke loper die mee doet wordt er gedoneerd aan de voedselbank. Een super mooi initiatief.

Rennen door de Efteling

Eindelijk was het dan zover en mochten we op zaterdag 19 december om half 2 via een aparte ingang de Efteling binnen. We kregen gelijk het advies om als eerste onze startbewijzen en kerstpakken op te halen. Hierbij kregen we de vraag of we gelijk het kerstpak aan wilde trekken. Maar natuurlijk gingen wij dat doen. Eenmaal toen we verkleed en wel de Efteling introkken begonnen we steeds meer Kerstmannen en vrouwen te zien. Wat een super leuk gezicht was dat. Natuurlijk moest er ook nog snel even een groepsfoto gemaakt worden. Smile!

Groepsfoto Q-Music Santa Run

Eerst even de bobslee in

Daarna was het tijd om wat attracties te proberen. De run begon namelijk pas rond 20.00 uur. We hadden dus nog ruimschoot de tijd om de Efteling te verkennen. Eerst even langs de Bobslee. Die blijft natuurlijk altijd leuk. Kijk dan hoe leuk de foto is geworden met alle Kerstmannen en vrouwen in de BoB!

Bobslee Efteling

Foto 19-12-15 14 52 18

De prachtige winterpleinen

Daarna moesten we natuurlijk even bijkomen op een van de prachtige winterpleinen. We dronken daar een lekker kop chocomel met slagroom. Ook moesten we natuurlijk daar nog op de foto. Want genoeg foto’s konden we vandaag niet maken. Vooral ik als fotoverslaafde niet.

Foto 19-12-15 15 50 55

De Baron 1898

Na een heerlijk kop chocomel was het tijd voor de Baron 1898. Al twee keer eerder ben ik in deze super gave attractie geweest. Deze keer moest ik er natuurlijk weer in. De wachtrij leek niet lang te zijn maar wegens een storing stonden we uiteindelijk 1,5 uur in rij. Maar zoals verwacht was het weer onwijs gaaf. Vooral het moment dat je daar boven eventjes stil hangt en daarna vol de vrije val in gaat. Heb zin om nu weer te gaan!

Foto 19-12-15 17 15 54

Haha kijk ons is zitten. Dit was het moment tijdens de vrije val.

Tijd om te eten

Toen we eenmaal uit de Baron 1898 waren was het alweer donker en tijd om te gaan eten. Al aardig trek begonnen we te krijgen na al dat lange wachten. We besloten ergens te gaan eten waar iedereen genoeg keuze had. Want we waren namelijk best met een grote groep.

Foto 19-12-15 18 38 54

Ik koos voor een schnitzel met frietjes en als toetje een donut. Niet de gezondste keuze als je over 1,5 uur moet gaan hardlopen maar er was weinig variatie.

Foto 19-12-15 17 33 31 (1)

Droomvlucht in de Efteling

Na het eten hadden we nog eventjes de tijd om door het park te lopen. We besloten nog even in de Droomvlucht te gaan. Dat is toch altijd de attractie die ik niet oversla als ik in de Efteling ben. Droomvlucht hoort gewoon bij de Efteling.

Foto 19-12-15 19 37 02

Altijd leuk om ook nog eventjes in de grote draaimolen te gaan…

Mattie en Wietse van Q-Music

En toen was het bijna tijd om richting het startvlak te gaan. Onderweg zagen we al een klein beetje de route die echt dwars door de Efteling ging. Ook het sprookjesbos was een onderdeel. Eenmaal bij het startvlak aangekomen werd de sfeer er al goed ingebracht door Mattie en helaas geen Wietse, die was heerlijk op vakantie. Maar minder gezellig was het zeker niet.

Foto 19-12-15 20 12 01

Show Aquanura en DJ Tsto

Net voordat we mochten beginnen kregen we nog een prachtige show te zien van Aquanura. Dit is een prachtige spektakel waar water, licht en vuur de hoofdtrol spelen, dit onder begeleiding van een dancemix van dj Tiësto en Efteling-klassiekers.

Foto 19-12-15 19 59 50

Klaar voor de start

En toen was het zover. We kregen de opdracht om allemaal richting het startvlak te gaan. We kregen nog een korte warming-up en toen begon het aftellen…3, 2, 1 en GO. Duizend kerstmannen en vrouwen begonnen aan een sprookjesachtige run door de Efteling. Na ongeveer 500 meter begon ik het behoorlijk warm te krijgen. Dus als eerste die kerstmuts af. Weer 1 km later ging die kerstbroek uit.

Het pak was van fleece gemaakt en fleece is gemaakt om je warm te houden. Dus zoals je kan bedenken kon ik mijn warmte niet kwijt. Mijn hoofd was net zo rood als een tomaat…letterlijk. Gelukkig kwamen we ook op stukken waar een lekker fris windje stond. Na ongeveer 4,5 km zagen we de finish. Joehoe! Oke, die kerstmust ging natuurlijk weer op. We hebben het gehaald. Gelijk dat pak even uit en even bij  komen van de o zo warme run.

Toen we op het terrein van de afterparty aan kwamen was het een grote waterplas. Normaal rond deze periode is het koud, zo rond het vriespunt alleen vandaag liep de temperatuur op tot ongeveer 15 graden. Al het sneeuw dat ze hadden neergelegd was helemaal we gesmolten.

Foto 19-12-15 21 22 19

De dj’s van Q-music slaagde erin om er een goede after-party van te maken. Ook Miss Montreal bracht de sfeer er goed in. Na zo ongeveer 2 uur dansen begonnen we aardig moe te raken en was het tijd om richting huis te gaan.

Foto 19-12-15 21 22 49

Kijk trouwens is hoe prachtige de omgeving was…

The Santa Run in de Efteling

Wat een onwijs leuke dag heb ik met vrienden gehad. Zoals jullie wel vaker zien bij mij hou ik wel van wat iets andere dingen om te doen. Denk je nou “kijk daar ben ik ook wel voor in” dan raad ik je zeker aan om volgend jaar ook met de Q-Music Santa Run mee te doen. Ik heb genoten! En we konden op leuke manier unieke manier een steentje bij dragen aan mensen die het iets minder breed hebben met kerst.

Meer lezen over aparte manieren van hardlopen:

 

Foutje gezien? Meld het.