Polen

Polen Reisgids

Polen het land met veel littekens door de tweede wereldoorlog. In vele steden en plekken in het land vind je restanten terug van de schade die Polen heeft geleden. Door deze te bezoeken kom je meer over het verleden en het aandeel van Polen daarin te weten. Natuurlijk is Polen niet alleen maar littekens en heeft het veel meer te bieden. Wat dacht je van een goedekope stedentrip waarbij heerlijk en vooral goedkoop kunt eten. Wat vele niet weten is dat Polen ook volop ruige natuur heeft en nog het enige en laatste oerbos in Europa. 

HOOFDSTAD: Warschau

VALUTA: Poolse zloty

TIJDSVERSCHIL: Er is geen tijdsverschil

TAAL: Pools

NOODNUMMER: Politie (997), ambulance (999), brandweer (998) en algemeen noodnummer  (112)

VISUM: Er is geen visum nodig voor Polen

AANTAL INWONERS: +/- 38 miljoen (2019)

BUURTLANDEN: Kaliningrad (noord), Litouwen (noordoosten), Wit-Rusland, Oekraïnie (oost), Tsjechië (zuidwesten) en Slowakije (zuiden) en Duitsland (westen)

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

Alle (reis)artikelen over Polen

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

OVER STRIPE AWAY