Podcast over reizen

Podcast over reizen: Mijn favoriete over outdoor en avontuur

Reistips

Podcast over reizen, een betere combinatie bestaat er eigenlijk niet. Iedereen die regelmatig op reis gaat kent het wel. Je komt terug met een hoop nieuwe ervaringen en deze verhalen, ervaringen en herinneringen zijn natuurlijk goed materiaal voor een gesproken verhaal. Het aanbod is gigantisch, daarom vertel ik je hier over mijn favoriete podcast over reizen.

Podcast 1: Avontuurlijke Vrouwen

TAAL: NEDERLANDS

Nog niet heel lang geleden kwam de Avontuurlijke Vrouwen podcast op de markt. Vanaf dag één was ik gelijk fan en luisterde ik zodra het kon een nieuwe aflevering. De podcast gaat zoals de naam al zegt over avontuurlijke vrouwen. Daarbij kun je denken alleen reizen door Israël of over hoe het leven is in de wildernis. Veel inspirerende verhalen die het luisteren meer dan waard zijn. Deze podcast over reizen is de avontuurlijke vrouw de grootste inspiratiebron.

Podcast over reizen

Podcast 2: Reisgenoten

TAAL NEDERLANDS

Als tweede is deze podcast over avontuurlijk reizen een dikke aanrader. Op initiatief van twee Nederlandse reizigers is de podcast Reisgenoten ontstaan. Of je nou op zoek naar handige tips of als je gewoon weg wilt dromen bij bijzondere reisverhalen, dan kan dat bij deze reizigers podcast allemaal. De verhalen doen er toen en hopen jou te inspireren om verder te kijken dan alleen je thuisbasis.

Podcast 3: The Journey

TAAL: ENGELS

Wist je dat, dat ook KLM (van de vliegtuigen) een podcast maakt over reizen. In The Journey Podcast hoor je waargebeurde verhalen van mensen die een levend veranderde reis hebben mee gemaakt. Deze podcast neemt je mee adv geluiden, emoties, stemmen en de gevoelens die de betreffende persoon voelde op dat moment. KLM heeft zeer goed werk geleverd bij het uitkiezen van deze personen. Je beleefd samen met de hoofdpersoon die KLM zorgvuldig heeft uitgekozen een reis over de ijzige vlaktes van Alaska of door de chaotische straten in India.

Podcast over reizen

Podcast 4: Adventure Bound

TAAL: ENGELS

Rob Roy interviewt o.a. ondernemers in de outdoor wereld en professionele sporters maar ook interviewt hij mensen die steeds de bewuste keuze maken om meer tijd buiten door te brengen. In de Adventure Bound podcast staat het outdoor avontuur en buiten zijn centraal. De podcast afleveringen bestaan uit verhalen en praktische tips waar je uren naar kunt luisteren.

Podcast 5: She Explores

TAAL: ENGELS

Zoals je in de titel al kunt lezen gaan deze aflevering over vrouwen die erop uit trekken en tijd in de natuur besteden. She Explores gaat over vrouwen die gek zijn op hiken, fietsen, kamperen, zwemmen en o.a. klimmen. De podcast luisteren fijn weg en nemen je echt mee op het avontuur. Er staan inmiddels al 141 (03-2020) afleveringen online. Genoeg dus voor een aantal weken luister plezier.

Podcast over reizen

Podcast 6: Break into travel writing

TAAL: ENGELS

Wil jij van reizen je werk maken en daarover gaan schrijven? Dan is deze podcast precies hetgeen wat jij zoekt. De host Alexa Meisler werkt zelf al jaren als reisjournalist, social media strategist, fotograaf en geeft daarover in de Break Into Travel Writing Podcast tips over hoe jezelf in deze branche aan de slag kunt. Zelf heb ik er trouwens veel aan gehad. Zo kreeg ik o.a. handige tips om mezelf te pitchen voor een persreis (die ik uiteindelijk ook heb gehad) tot aan welke artikelen je kunt schrijven en hoe. Op dit moment staan er ruim 152 (03-2020) podcasten online. Ook hier mee kunnen je weken vooruit.

Lees ook: De leukste reisspellen voor op reis

Podcast over reizen

Podcast 7: The Budget-minded Traveler

TAAL: ENGELS

Dit is één van de oudere podcast over reizen op de markt, gestart in 2014 en nu meer dan 100 afleveringen verder. De podcast loopt nog steeds mega goed en luister fijn weg. Zoals de naam al aangeeft gaat The Budget-Minded Traveler podcast over low-budget reizen. Jackie en haar gasten delen hierin de beste tips om de wereld over te reizen met zo’n min mogelijk geld.

De leukste podcast over reizen

Je ziet maar weer dat er genoeg podcasten zijn die je meenemen op reis. Van avontuurlijk vrouwen tot aan podcasten die je alles vertellen over het worden van een reisblogger. Zelf luister ik regelmatig een podcast. Is het wel niet tijdens een wandeling dan wel tijdens het afwassen of opruimen. 

Luister jij ook regelmatig een podcast? Wat is jouw favoriete podcast over reizen?

Sla dit artikel op in Pinterest en vind het later gemakkelijk terug

Podcasts over reizen pinterest

Misschien vind je die ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

..

..

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - Februari

Texel (Nederland) - Mei

Schotland - Juni

Ardennen (België) - September

Spanje - September

India - Oktober

2020

Gelderland (Nederland) - Mei

Ardennen (België) - Juni & juli

Gelderland & Giethoorn - Juli

Waddeneilanden - Augustus

Denemarken - September

Griekenland - Oktober

Luxemburg - Oktober & november

Terschellingen (Nederland) - wordt verschoven naar 2021

Dolomieten & Slovenie - wordt verschoven naar 2021

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.