De weersvoorspellingen voor die dag waren dramatisch. Het icoontje met het wolkje had 3 streepjes met regen en een beetje onweer. Ai…hoe gaan we dat doen. Ook de temperatuur was niet leuk…7 hele graden die dag. Brrrr dat gaat bikkelen worden.

Gratis vrijwilliger ticket

Aangekomen op het terrein was het zonnetje ook aanwezig maar als snel was ze nergens meer te bekennen. We begonnen met de normale gang van zaken zoals het halen van ons startbewijs. Omdat we gisteren de gehele dag vrijwilligers werk hadden gedaan, kregen we voor vandaag een gratis ticket. Je kan namelijk bij Strong Viking een dag mee helpen en als dank krijg je dan een ticket voor een van de edities. Dit is echt super leuk om te doen. Deze keer stonden we bij de startbewijzen. Is soms even flink doorwerken maar de gezelligheid is zeker aanwezig. Ook leer je zo op een leuke manier nieuwe mensen kennen. Zeker een aanrader om te doen als je niet zoveel geld uit wilt geven aan een obstakel run.

Modder FUN

Als ik een grote plas met modder zie gaat mijn hart sneller kloppen. Ja, echt, ik maak geen grapje. Ik hou van modder. Lekker vies worden en je huid word er ook nog is zacht van. Prachtige combinatie toch? Na ongeveer 3 km rennen kwamen we bij de Mud Erea aan en was kon de modder fun beginnen.

Het eerste wat we deden wat kei hard rennen richting de grote modder poel en er een grote sprong innemen. Oe wat was dit leuk. De modder zat overal. De poel was wel zwaar. Was even flinke zware stappen die gezet moesten worden. Ook even later kregen we er een modderglijbaan bij. Joehoe daar gingen we plons het modderbad in. Nog even goed poseren voor de fotograaf en weer door.

Brrrrrrrrrrrrrr en kramp in mijn kuiten

Doordat er een vriendin mee liep voor de eerste keer pasten we ons tempo aan op haar. Helemaal niet erg maar doordat kreeg ik het niet meer warm. Ik begon langzaam af te koelen en kreeg langzamerhand onderkoelingsverschijnselen. Ook mijn andere vriendin begon blauwe lippen te krijgen. Na het laatste modder bad schoot de kramp regelrecht in mijn beide kuiten. AUW…dat doet zeer. Die glimlach bleef wel op mijn gezicht…i love modder haha. Maar o hoe kom ik met die kramp uit het modderbad. Gelukkig kreeg ik hulp van andere vikings…zoals het hoort.

Helaas schoot er om de haverklap de kramp in mijn kuiten. Ik zakte regelrecht door mijn benen heen. Elke keer schoot mijn vriendin mij te hulp om de kramp eruit te halen. Maar het harde werk mocht niet baten, de kramp werd erger en erger. Op dat moment  besloot ik om te stoppen bij de 7 km. Ik moest nog 100 meter tot aan de finish. Ik haalde het maar met veel pijn.

Trots op mezelf

Ondanks dat ik niet de 13 km had kunnen lopen ben ik wel trots. Trots op het feit dat ik heb geluisterd naar mezelf om te stoppen wanneer te nodig was. Normaal gesproken ben ik iemand die door blijft gaan totdat ze er bij neer valt. Ok, ik viel wel meerdere keren door de kramp in mijn kuiten maar ik ben gestopt.

Het was weer een prachtige run, een weekend voor in de boeken. We gelachen en beetje gehuild maar vooral onwijs veel plezier gehad. Helaas is dit ook weer de laatste voor een lange periode, dit omdat ik binnenkort vertrek naar Thailand…uhm nu alweer van terug ben. In augustus, september en oktober staan er weer wat runs op de planning. Mijn doel is zeker de 12/13 km dit jaar te doen. OORAH!