In Monthly Favoites licht ik elke maand mijn favoriete uit. Van prachtige Instagram account tot een favoriete donatie. Ik heb weer een aantal prachtige pareltjes voor jullie in de aanbieding. Kijk je mee?

Favoriete Instagram accounts

Instagram is een walhalla als het aankomt op mooie foto’s. Elke dag komen er weer een dozijn een prachtige plaatsjes voorbij.  Elke keer ontdek ik ook weer nieuwe accounts om te volgen en inspiratie van op te doen. Deze wil ik jullie niet ontnemen en daarom deel ik er elke 3 met jullie…

@nosprinkles_nl

Momenteel zijn Sander en Jolien bezig met een reis rond de wereld HOE VET. De foto’s die ze maken zijn echt prachtig. Het leukste aan hun account vind ik de foto die met de polaroid gemaakt zijn en die ze dan weer laten zien in hun account. Prachtige foto’s van hun wereldreis om bij weg te dromen.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: er zijn geen verbonden accounts voor de gebruiker 1775031147.

@reisverhaaltjes

Margeet reist al zolang ze het kan herinneren. Reizen is haar passie, het reizen naar het onbekende. Je ziet dat ook terug in haar account. Vooral de portretten spreken mij erg aan. Mooi vast gelegd.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: er zijn geen verbonden accounts voor de gebruiker 2246317528.

@cornersnl

Jessica een reisblogger en digital normad die de wereld afreist. Momenteel is ze in de Filipijnen en maakt daar echt prachtige foto’s. De Filipijnen is ook een land wat zeker hoog in mijn lijstje staat. Van de foto’s van Jessica krijg je spontaan zin om alles hier achter te laten en te vertrekken naar het onbekende.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: er zijn geen verbonden accounts voor de gebruiker 2081710750.

Favoriete foto

Elke week zit ik met veel plezier de website van 500px af te struinen. Mijn fotografiehart klopt elke keer weer sneller door alle prachtige foto’s die daar voorbij komen. De onderstaande foto gemaakt door Tanaka Moikkai brengt mij terug naar het vroege ochtend gevoel wat ik had toen ik wakker werd op Khao Sok National Park. Dit is wel een andere plek in Thailand maar het gevoel van deze foto was zo flashback waardig. Bekijk zijn gallery ook even – GEWELDIG!

Sangkhlaburi raft by Tanaka Moikkai on 500px.com

 

Favoriete video

Laatst kwam ik deze video tegen op Facebook. Een student Mattep Archonidis heeft een uber vette hyperlapse gemaakt. Dit met alleen maar afbeeldingen van Google Maps. Wist je ook waarom hij dit deed? Google Maps bestaat namelijk 12 jaar. Bekijk deze te gekke video en neem van uit je luie stoel en tour door bekende steden over heel de wereld.

Favoriete muzieknummer

Lady Gaga – Million Reasons

Dit nummer, totaal niet gewend van Lady Gaga, maar zo mooi. Als ik naar dit nummer luister doet het mij heel erg denken aan het vertrouwen dat ik kwijt was in de liefde door een aantal slechte relaties. Maar ook dat het zo belangrijk is (voor mij vooral) dat ik vrienden en familie om mij heen heb die mij laten zien dat een reden al genoeg kan zijn om te blijven en te vechten voor mijn dromen.

 

Favoriete donatie

Zelf ben ik een groot voorstander om andere mensen te helpen. Regelmatig zet ik mezelf ook in voor het goede doel. Zo ben ik in 2007 vrijwilligerswerk gaan doen in Sarajevo, afgelopen september 256 kilometer gefietst met de Social Run (samen sterk tegen stigma) en ga ik in juli 2017 600 kilometer door Zambia fietsen tegen kindhuwlijken.

Nu wil ik elke maand klein of groot een donatie doen aan een goed doel. Dit is heel uitlopend. Maar net wat ik tegen kom en mijn hulp daarin kan gebruiken.

Deze maand ging mijn donatie naar het Dierenlot. Ook besloten op Dierenlot maandelijks met 2 euro per maand te helpen. Waarom ik zo fan van Dierenlot ben is omdat je ook echt verbetering ziet. Deze stichting zet zich in voor de welzijn van dieren in Nederland. Ze steunen met name lokale en regionale, kleine en middelgrote, organisaties. En zorgen ervoor dat er genoeg dierenambulance kunnen rond rijden. Want ook Nederland is er helaas nog genoeg dierenleed. Zelf ben ik ook voorstander om je dieren te halen uit het asiel en ze een nieuw leven te geven (oké, kan en hoef niet altijd) maar ik ben blij dat ik mijn twee katten een nieuw mooi thuis heb kunnen geven.

Wist je dat Dierenlot ook kleding in zamelt? Deze kleding word dan doorverkocht en daarvan kunnen weer dieren geholpen worden.

logo dierenlot, dieren, dierenlot, favoriete donatie, dierennood, help dieren, donatie, stichting dierenlot, mothly favorites

Ook dieren vinden een knuffel ontvangen fijn

Favoriete serie

De afgelopen maand zat ik aan de buis gekluisterd voor de serie “Bitten” deze serie gaat over weerwolven en dan draait het voornamelijk om de vrouwelijke weerwolf in de serie. Wat er zo bijzonder aan haar is, is dat ze een weerwolvenbijt heeft overleefd. Normaal gezien lukt het een vrouw niet om de transformatie door te komen, laat staan niet dood te gaan. Een heerlijk serie van 3 seizoenen die helaas daarna ook stopt. Maar hou je van fantasie dan is deze serie zeker aan aanrader.

Favoriete eten

Voor mijn verjaardag werd ik mee uit eten genomen bij Jan en Alleman in Breda. Daar bestelde ik een heerlijke salade. Moest niet heel pittig zijn maar ik die niet tegen pittig eten kon vond het toch best pittig.

jan en allemaal breda, jan en alleman, salade, uit eten, heerlijk eten, Monthly favorites, hotspot, hotspot breda,

Jammie

Favoriete uitspraak

Travel the world to follow your heart…

Sinds dat ik alleen aan het reizen ben geslagen, merk ik dat ik veel zekerde ben geworden in mijn beslissingen. Alles voelt zoveel zekerder en heb veel minder spijt van mijn keuzes. Dat heeft mij op zoveel meer mooie gebracht. Niet teveel nadenken en volg je hart, want dat klopt ;).

 

Dit waren mijn favoriete van de maand januari. Nu ben ik ook benieuwd naar jou favoriete.