Milaan

Milaan de stad die bekend staat om z’n talrijke dure winkels. Ga je voor het shoppen naar Milaan dan ben je op de goede plek. Breng wel een dikke portemonnee mee trouwens, het is niet goedkoop. Heb je nou niet zo’n dikke portemonnee, dan is er nog genoeg te doen in deze fijne stad. Van één van de mooiste kathedralen ter wereld tot een kerkhof met graven zo groot als een normale studio in Nederland. Of wat dacht je van een verticaal bos? Bizar toch? Maar Milaan heeft het en nog veel meer. 

Praktische informatie Milaan

Land: Italië

Taal: Italiaans, Engels

Feestdagen: 25 april bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek, 8 december Maria’s Onbevlekte Ontvangenis.

Leukste bezienswaardigheden Milaan

Navigli: een wijk die veel weg heeft van klein Venetië. Ga hier gezellig uit eten en geniet van een prachtige zonsondergang aan de rand van de vele grachten.

Kathedralen Duomo: Het middelpunt van Milaan waar alles samenkomt. Overal vind je gezellig plekjes om te eten of te drinken. Wel wat aan de dure kant.

Beste reistijd Milaan

Wanneer je een stedentrip plant, dan wil je natuurlijk niet alle dagen in de regen lopen. Natuurlijk is het weer in de plannen maar je kan er wel iets rekening meer houden. De gehele dag winkelen is niet voor iedereen leuk. De beste reistijd is mei-juni of september. Probeer de maanden juli en augustus te vermijden. De hitte en de hoeveelheid mensen maken het dan drukkend en benauwend. En in augustus hebben vele Italianen vrij en gaan ze op pad in eigen land.

Reisadvies: Voor Milaan geld een positief reisadvies. Wil je echt zeker zijn, kijk dan altijd bij het advies van Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reisbudget Milaan

Een stedentrip Milaan kan je zo duur maken als je zelf wilt. Over het algemeen is Milaan een dure stad. Gemiddeld ben je tussen de 100 en 150 euro per dag kwijt.

Vliegtickets Milaan

Naar Milaan vliegen kan al mega goedkoop. Vanuit Nederland vliegen verschillende maatschappijen vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Kijk ook eens bij de buren want vanaf Düsseldorf vliegen ze ook. De beste vliegtickets kun je vergelijken via Skyscanner, Momondo of WTC.

Overnachten Milaan

Overnachten in Milaan is ook iets wat je zo duur kan maken als je zelf wilt. Van een leuk goedkoop hostel tot een 5 sterren hotel. Zelf sliep ik in een onwijs leuk hostel net buiten het centrum: Hostel Manando. Tijdens de overnachting had je hier gratis ontbijt. Ben je nu zo van de hostels dan raad ik je aan om in een van de vele hotels te overnachten.

 

Blogs Milaan

Bosco Verticale: het verticale bos van Milaan

Bosco Verticale: het verticale bos van Milaan

Een bos dat niet horizontaal is maar verticaal. Ja je leest het goed! We hebben het dan niet over een plantenbakje of een verdwaalt viooltje maar een heus natuurgebied. Het is een bos met 730 bomen, 5000 struiken en meer dan 12000 andere planten wat groeit aan een...

Cimitero Monumentale, het bizarre kerkhof van Milaan

Cimitero Monumentale, het bizarre kerkhof van Milaan

Het klinkt misschien allemaal een beetje gek om een kerkhof te bezoeken als er niemand ligt die je kent. Maar toch is een bezoekje aan het Cimitero Monumentale zeer de moeite waard. Het is een soort van groot openluchtmuseum met zijn vele grote beelden en...

De magische Kathedraal Duomo in Milaan

De magische Kathedraal Duomo in Milaan

De magische Kathedraal Duomo in Milaan Milaan, Italie Kathedraal, Belevenis Zelf beklommen5 euro per keerDe Dom van Milaan of ook wel de Duomo Santa Maria Nascente is één van de grootste rooms-katholieke kerken ter wereld en de op twee na grootste kathedraal van...

Street Art | Milaan in Italië

Street Art | Milaan in Italië

Street Art is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit de steden, ook zo in Milaan. Als je aan Milaan denkt, denk je als snel aan een nette stad waar geen graffiti of Street Art is. Think twice, want deze modestad staat bol van de prachtige werken.  Street Art...

Confrontatie met de Wall of Dolls in Milaan

Confrontatie met de Wall of Dolls in Milaan

Soms zijn er dingen die je bij blijven, waaraan je blijft denken. Zo ook deze plek. De "Wall of Dolls" in Milaan. Deze muur is een symbool voor de strijd tegen het geweld tegen vrouwen en de ongelijke rechten van vrouwen over de gehele wereld. Wall of Dolls:...

Travel Diary | alleen door Milaan

Travel Diary | alleen door Milaan

Eindelijk was het zover en stapte ik voor maar €10,20 in het vliegtuig richting Milaan en dit helemaal alleen. Dit is niet mij eerste reis alleen maar wel mij eerste citytrip. Gelukkig kan ik je een ding vertellen...dit ga ik zeker vaker doen! Milaan een stad die veel...

Bucket List Milaan

Milaan is meer dan alleen shoppen. Milaan is een stad waar je voor een aantal dagen je goed kan vermaken. Het heeft prachtige gebouwen en leuke wijken. Op deze bucket list heb ik een aantal plekken verzamelend die je zeker moet bezoeken tijdens een stedentrip in Milaan. Welke ga jij afvinken?