Nog een paar dagen en dan schieten we alweer 2018 in. Zoals elk jaar roep ik weer “wat gaat het snel” en dat gaat het ook. Ik kan tevens niet wachten op 2018 want in dit nieuwe jaar staan er onwijs veel leuke reizen in de planning en nog een hoopje op mijn wishlist. Kijk je met mij mee welke reizen?

Wat staat er al vast

Wandelen en mountainbiken op Texel

We beginnen met een reis in ons eigen kikkerlandje. Een plek waar ik nog nooit eerder ben geweest. Schandalig, ik weet het! Dus het wordt hoogste tijd dat ik afreis naar het Noorden van Nederland en daar één van de Waddeneilanden ga ontdekken. Ik ga daar samen met mijn moeder, zusje en twee honden naar toe. Ik zal daar o.a. gaan hiken, mountainbiken en relaxen. Ook wil ik kijken of ik wat strandactiviteiten kan gaan doen. Moet alleen niet te koud zijn.

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, waddeneilanden, texel, texel waddeneilanden,

Hiken en wildkamperen in Noorwegen

Een lang verwachte droom die eindelijk gaat uit komen. Zo onwijs blij dat ik deze trip kan gaan maken met een vriendin. Samen met haar zal ik twee hikes gaan lopen (deze staan alvast, ruimte voor meer). Omdat wij het zonde vinden om maar kort te kunnen genieten van de uitzichtpunten willen wij in de buurt ook gaan wildkamperen. Dit ook omdat we het fijn vinden niet tussen 100 andere toeristen/reizigers te staan. En wildkamperen lijkt mij echt een perfecte manier om Noorwegen te ontdekken.

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, noorwegen, noorwegen hiken, noorwegen wildkamperen, wildkamperen noorwegen, hiken noorwegen, paar dagen noorwegen, noorwegen europa,

Citytrip Lissabon en Sintra

Al héél lang wil ik naar deze plek en dat gaat er in 2018 ook van komen. Precies wanneer weet ik niet maar samen met een vriendin hebben we besloten dat we sowieso die kant op gaan. We wachten nog even op een goede vlieg deal en zoeken daar nog een leuk hostel. Iemand aanbevelingen?

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, portugal, lissabon, citytrip lissabon, lissabon en sintra, sintra portugal, lissabon portugal,

Hiken Mullertrail in Luxemburg

Ook eentje die voor een deze maand staat gepland: oktober. Deze trail schijnt dan geweldig mooi te zijn met alle herfstkleuren. Deze ga ik samen met mijn zusje en de twee honden lopen. We proberen de trail in 3 keer te doen, deze is dan ook verdeeld in drie lussen. Ook kan je nog 4 extra stukken lopen, deze zijn een aanvulling op de trail. Nu al zin in!

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, luxemburg, luxemburg hiken, hiken luxemburg,

De bovenstaande reizen staan vast. Ik kijk het allermeeste uit naar Noorwegen. Ik ben het erg gaan waarderen om in een tentje te slapen tijdens mijn reis door Zambia. Het in de ochtend open ritsen en dan de prachtige omgeving als je eerste uitzicht zien. Zoals je ook kunt zien is 3/4 een reis met veel hiken. Hiervoor moet ik nog wel even oefenen, maar met kerst doe ik mezelf nieuwe wandelschoenen cadeau. Dus laat maar komen.

Wat staat er op de wishlist

Al deze reizen staan niet vast maar staan wel heel hoog op mijn wishlist. Hierin ben ik afhankelijk hoe alles loopt. Lukt het financieel, met de vakantie dagen, wel of niet alleen, goede prijs vliegtickets en grootste reden is dat ik nog niet alles wil vast leggen. De spontane dingen zijn meestal het leukste.

Filipijnen: het prachtige Azië

Ja, ergens in het voorjaar zou ik toch dit prachtige land willen ontdekken. Als eerste omdat ik natuurlijk alle kosten een beetje moet verdelen en de Filipijnen ontzettend goedkoop is. Ten tweede omdat het gewoon een ontzettend mooi land is. Enige puntje is dat je voor deze plek 4 weken moet uittrekken of zelfs langer. Alleen kan ik maar 3 weken vrij nemen. Dus is nog beetje twijfel.

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, filipijnen, reizen azie, filipijnen azie,

Citytrip naar Barcelona

Samen met mijn moeder wil ik deze stad nogmaals een keer bezoeken. Mijn moeder wilt hier heel graag met mij samen naar toe. Maar hierin moeten we ook kijken wanneer het voor ons beide gaat lukken. Ook omdat mijn moeders gezondheid altijd wankelt kunnen we niet altijd ver van te voren boeken. Want het kan dan maar goed zijn dat ze niet mag reizen.

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, barcelona, barcelona spanje, citytrip barcelona,

Luchtballonvaart Cappadocië

Deze plek is van zich zelf al een sprookje maar dit zien vanuit een luchtballon nog meer. Op mijn bucket list staat een luchtballonvaart en een betere plek dan Cappadocië kan haast niet.

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen,

La Tomatina: het grootste tomaten gevecht

Helaas kon ik vorig jaar niet omdat ik net terug was uit Zambia en veel geld en vakantiedagen had uitgegeven. Nu wil ik eigenlijk dit jaar wel gaan. Er zijn al een aantal mensen die graag mee willen maar ook twijfelen. Dus wil jij mee naar het grootste tomatengevecht ter wereld in Spanje. Laat het mij in de reactie weten.

Het zwarte woud en de Eiffel

Een plek dichtbij bij huis maar doet zeker niet onder aan andere plekken die ik op mijn wishlist heb staan. Deze plek heeft veel. Kastelen, prachtige bossen, gezellig dorpjes, dit alles voor een perfect weekendje weg. Ook hier wil ik dan een paar hikes gaan doen en ook wat andere activiteiten zoals mountainbiken.

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, duitsland, zwarte woud, eifel, eifel duitsland,zwarte woud duitsland

Gelukkig kan er nog van alles gebeuren en kom ik nou een mooie deal tegen naar Jamaica (laatste voor €235 euro retour, kan alleen niet) en kan ik dan, dan pak ik die deal met twee handen en dan vervalt er een ander punt op mijn wishlist. Dat is het fijne aan spontaan kunnen zijn en niet alles vast leggen.

Maar als ik zelf zo terug lees is het nogal een lijstje. Buiten deze reizen wil ik ook meer gaan ontdekken van Nederland en België maar dat kan ook makkelijk als één dagje weg. Dit omdat ik redelijk centraal woon in Nederland maar ook zo in België ben. Dus kom maar op 2018 en laat het een prachtig reisjaar worden. Nu al zin in!

Welke reizen heb jij in 2018 al staan of staan er op jouw wishlist?

Foutje gezien? Meld het.

BRON foto’s: Alle foto’s (buiten de header) komen van de website Pixabay.com, dit omdat ik nog niet op die bestemmingen ben geweest en hiervan geen foto’s heb.