Bijna is het weer zover en zwaaien we ook 2017 uit. Een jaar met prachtige waardevolle herinneringen en momenten die ik voor altijd een plekje in mijn hart geef. 

Maar wat was het moeilijk om 17 dingen op te schrijven want er waren zoveel meer mooie momenten in 2017. De keuze is gevallen op de momenten die bij mij als eerste naar boven springen. 17 momenten waarvan ik alles nog herinner, het nog kan voelen, de vreugde, de kriebels in mijn buik, dat gevoel, die 17 staan hier onder.

1: 600 kilometer fietsen door Zambia

Het is geen wedstrijd maar dit avontuur staat regelrecht bovenaan de lijst. Het was één reis om nooit te vergeten. Een stukje hart ben ik verloren aan dit prachtige land met zijn inwoners. Het was natuurlijk niet zomaar een reis. Ik ging er 600 kilometer proberen te fietsen om de levens van meisjes en jongens beter te maken. Eigenlijk fietste ik tegen kindhuwelijken en dat ging super goed! Ik haalde ruim 3500 euro op en ik haalde de eindstreep. Nog steeds zie ik deze reis als iets wat mij een mooier en sterker mens heeft gemaakt.

Mijn mooiste momenten van 2017, 2017, terugblik 2017, cycle for plan, alleen op citytrip, citytrip Milaan,

2: Alleen naar Milaan

In mei besloot ik na het zien van een geweldige aanbieding bij Ryanair een citytrip te boeken naar Milaan. Een stad waar iedereen wel zijn mening over heeft waarom het niet z’n leuke stad is om naar toe te reizen. Gelukkig kon ik jullie laten zien waarom dit wel zo leuke stad is. Zeker dikke aanrader om eens te bezoeken. Ook vond ik het super tof van mezelf dat ik alleen op een city trip ben gegaan. Heb veel leuke mensen ontmoet en leerde weer mezelf gelijk weer een stukje beter kennen.

Mijn mooiste momenten van 2017, 2017, terugblik 2017, cycle for plan, alleen op citytrip, citytrip Milaan,

3: Nieuwe baan bij Pameijer

Nog nooit was ik zo blij en trots toen er op een vroege maandag ochtend een telefoontje ging. Na 5 weken in één sollicitatie procedure kreeg ik dan eindelijk te horen dat ik aan was genomen. Natuurlijk moet ik de twee weken van de kerstperiode er vanaf halen maar het was het wachten meer dan waard.

4: Interview op NU.nl

Oké, ik was niet rechtstreeks geïnterviewd door NU.nl maar ze hadden wel het artikel geplaatst. In dit interview leg ik uit waarom ik naar Zambia zou gaan en wat mijn motivatie daarin was. Ontzettend tof natuurlijk! En als je dan met klap op de vuurpijl op NU.nl verschijnt dat is dan niet in woorden uit te drukken. TOF!

Mijn mooiste momenten van 2017, 2017, terugblik 2017, cycle for plan, alleen op citytrip, citytrip Milaan,

5: De beruchte 30

Jaaah, ook al zie ik er nog jong uit volgens vele (dankjewel daarvoor) ben afgelopen jaar toch echt 30 geworden. Ik heb het niet heel groot gevierd en dat vond ik prima. Lekker samen gezellig met vrienden en familie.

Mijn mooiste momenten van 2017, 2017, terugblik 2017, cycle for plan, alleen op citytrip, citytrip Milaan,

6: 1000 volgers op Instagram

Misschien zul je nu wel denken waarom is dit een mooi moment. Nou dat zal ik je vertellen. Hoe gaaf is het als er 1000 mensen jou volgen omdat ze je foto’s die je plaatst mooi vinden. Dat je complimenten krijgt en veel likes. Dat geeft toch een geweldige voel en daarvoor doe ik het ook. Vind het fantastisch om foto’s te maken waarbij ik een glimlach op jullie gezicht kan toveren. Dus op naar de 2000!

Een bericht gedeeld door Diana - Stripe Away (@stripeaway) op 1 Nov 2017 om 12:04 (PDT)

7: Social Run met GGz Breburg

Ook dit jaar deed ik weer mee met dit geweldige initiatief: 555 kilometer door Nederland in 48 uur. Dit allemaal om de wereld een klein stukje beter te maken. Met een team van GGz Breburg (mijn oude werk) hebben we dit prachtige evenement gerockt. In totaal heb ik denk maar 7 uur geslapen maar dat was het zo meer dan waard. Dat kleine beetje stigma wat we weg kunnen nemen en kunnen invullen met openheid en gelijkheid. Mooi!

Mijn mooiste momenten van 2017, 2017, terugblik 2017, cycle for plan, alleen op citytrip, citytrip Milaan,

8: Buddy to Buddy Breda

Mijn doel is om elk jaar iets voor een ander te doen. Groot of klein! Maakt niet uit in wat voor vorm. Dit jaar melde ik mij aan bij Buddy to Buddy. Een stichting die nieuwe Bredanaars (vluchtelingen/statushouders) met oude Bredanaars (mensen die al langer in Breda wonen) koppelt. Veel vluchtelingen kunnen moeilijk hun weg vinden en hebben vaak last van eenzaamheid. Ze moeten immers vaak ook nog is een hoop verwerken. Ik ben Buddy geworden en dat is een van de beste beslissingen van het afgelopen jaar. Ook ga ik vanaf 2018 meer doen voor Buddy to Buddy en ga me richting op o.a. de communicatie en Social Media.

9: Suikertante Diana

Misschien wel het mooiste cadeautje wat ik kon krijgen, de geboorte van dit kleine manneke. Zijn mamma is één van beste vriendinnen maar ook eentje die ik beschouw als familie. We zijn net zussen en zo voelen we ons ook. Ik werd dan ook alweer gelijk gedoopt tot tante Diana en daar ben ik mega trots op.

10: Weer mountainbiken

Ooit lang geleden had ik een zware hekel aan fietsen en begin 2017 kon ik na een rugblessure niet wachten om weer op de fietst te mogen stappen. Naar maanden van pijn en rustig aan doen was het in april weer zover. Wat was ik een blij kind met 0,0 conditie maar dat boeide niet want vanaf daar kon ik weer rustig aan opbouwen.

11: Ontmoeting met mijn sponsorkindje

Het hele verhaal kan je hier lezen maar dit was zo magisch mooi moment. Al maanden leefde ik hier naar toe. We hadden al wel een paar brieven gestuurd maar echt live contact hadden we natuurlijk nog niet gehad. Al vanaf het begin was er een klik. We praatten over van alles en speelde erop los. Samen met mevrouw kip die ik kreeg als cadeautje maakte we er een mooie ontmoeting van. Afscheid daarin tegen was zwaar en moeilijk en wetend dat je elkaar waarschijnlijk nooit meer gaat zien.

Mijn mooiste momenten van 2017, 2017, terugblik 2017, cycle for plan, alleen op citytrip, citytrip Milaan,

12: Oog in oog met een Luipaard

Echt wie had dit ooit kunnen dromen en nog wel op mijn allereerste safari ooit. Na een aantal uur rond rijden stond ik oog in oog met een Luipaard. Wauw, dit was een dikke droom die uit kwam. Vele mensen dromen er over en ik, ja ik mocht dit prachtig dier op een paar meter afstand bewonderen.

Mijn mooiste momenten van 2017, 2017, terugblik 2017, cycle for plan, alleen op citytrip, citytrip Milaan,

13: Raften op de Zambezi rivier

Pffff misschien wel een van de tofste dingen die ik heb mogen doen in 2017, raften op de Zambezi rivier. Ook wel één van de gevaarlijkste plekken om te raften. Kan ook alleen maar verwoorden hoe tof het was ondanks dat we veel mochten zwemmen en tollen onder water.

14: Weekje vakantie Nederland

Samen met een goede vriendin besloten we de week vakantie die we hadden te benuttigen in Nederland. We bezochten veel leuke en echte Nederlandse plaatsen. Sinds dat weekje ben ik Nederland meer gaan waarderen en zie ik nu ook de schoonheid. Dus ook het nieuwe voornemen in 2018: meer van ons kikkerlandje ontdekken.

Mijn mooiste momenten van 2017, 2017, terugblik 2017, cycle for plan, alleen op citytrip, citytrip Milaan,

15: 10 jarig vriendinnetjes jubileum

Dit jaar was ook het jaar dat een ander goed vriendinnetje en ik precies 10 jaar vriendinnen waren. Deze dame heeft een plekje in mijn hart veroverd en zal daar ook nooit meer uit gaan. We weten bijna alles van elkaar en kunnen ook alles met elkaar bespreken. We vierde deze mijlpaal bij een knalfeest: NAC. Het was een te gekke avond en zoals we vroeger zo goed konden feesten, deden we nu dunnetjes over.

Mijn mooiste momenten van 2017, 2017, terugblik 2017, cycle for plan, alleen op citytrip, citytrip Milaan,

16: Voor mezelf kiezen

Dit behoord tot één specifiek moment in 2017. Een moment waar ik met verdriet maar ook met trots op terug kijk. Nog nooit eerder heb ik op liefdes gebied voor mezelf kunnen kiezen maar dat deed ik op dat moment wel. Hoe gek ik nog op hem was, hoeveel ik om hem gaf, helaas moest ik toch een punt achter ons zetten. Trots dat ik dat heb kunnen doen!

Mijn mooiste momenten van 2017, 2017, terugblik 2017, cycle for plan, alleen op citytrip, citytrip Milaan,

17: Het geen vlees meer eten

Al héél lang liep ik met een soort van schuldgevoel rond. Elke keer als ik vlees at voelde het niet goed. Het begon steeds meer aan mij te knagen en op 1 oktober heb ik dan ook besloten om geen vlees meer te eten. En dit voelt onwijs goed. Ik eet nog wel vis en ja ik weet dat is ook een dier met een hart maar momenteel lukt het mij niet om alles gelijk af te schaffen. Tevens eet ik alleen nog maar vis als ik geen vleesvervanger kan vinden en/of sushi eet. Dus dat is ook beperkt naar 2 keer per week. Trots!

 

Natuurlijk, zoals ik al vertelde zijn er nog véél meer prachtige momenten die ik koester in mijn hart. Al mijn lieve vrienden, mooie familie, grappige collega’s, verre kennissen en mijn lieve katten: Kayla en Evi. Al die mooie moment zijn ook te lezen in mijn maandelijkse Backstage artikelen. Dus wil je nog is lezen wat ik deed in juli 2017, go check it out!

Benieuwd, wat is jouw mooiste moment of herinnering van 2017?

Foutje gezien? Meld het.