Jordanië 

Jordanië heeft het. De pracht, de warme, het lekker eten, de prachtige natuur, de lieve mensen en een van de 7 wereldwonderen. Jordanië is het land dat jij op je bucket list moet zetten. In april 2015 reisde ik door dit prachtig land. Ik wist niet wat ik mee maakte en mijn hart voor reizen is hier gaan groeien. En niet alleen dat, ook Stripe Away is hier geboren.

Praktische informatie Jordanië

Werelddeel: Azië

Hoofdstad: Amman

Taal: Arabisch

Valuta: Jordaanse Dinar (JOD), Euro word ook geaccepteerd

Vaccinatie: Aanbevolen basisvaccinaties door de Reisdokter zijn: DTP, Hepatitis A en B. Geen buiktyfus en geen malariaprofilaxe. 

Must See bezienswaardigheden Jordanië

Wereldwonder Petra: één van de 7 wereldwonderen staat in Jordanie. Je kan er bijna niet om heen als je hier bent om deze plek te bezoeken. Trek er ook meer dan 1 dag vooruit en bezoek ook de omgeving.

Wadi Rum Woestijn: Iedereen kent vast wel een film waarbij je denkt dat het op Mars is opgenomen. Grote kans dat die film dan opgenomen is in de Wadi Rum Woestijn.

Drijven op de Dode Zee: Het besef dat je kan blijven drijven op water zonder hulpmiddelen is bes wel bizar. Toch is dit een ervaring die iedereen moet proberen. Ben er wel snel bij want de Dode Zee verdwijnt langzaam.

Beste reistijd Jordanië

Jordanië kent een droog en warm klimaat maar in de avond kan het wel weer erg afkoelen. De lente, zomer en herfst worden gezien als de beste tijd om het land te bereizen. Er valt bijna geen neerslag en de temperatuur is stabiel. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 30 graden of veel meer. De winter zal het rond de 15 graden zijn. Met gemiddeld 25 graden in de lente en herfst, raad ik dit aan als de beste maand om te reizen.

Zelf was ik in Jordanië in april. In de avonden kon het behoorlijk afkoelen. Een goed warm vest is geen overbodige luxe.

 

Reisbudget Jordanië

Jordanië is geen duur land maar heeft wel op bepaalde plekken westerse invloeden. Hier is de prijs dan ook naar. Voor een maaltijd zit je tussen de 8 en 16 euro. Drinken is gemiddeld 1 a 3 euro. Alcohol is verboden op veel plekken maar in internationale hotels vaak wel te verkrijgen.

Vliegticket Jordanië

Vliegen op Jordanië is niet duur. Voor 176 euro vlieg je al naar Amman vanaf Eindhoven in april 2019. Verder kan je altijd de volgende vergelijkingssite bekijken voor de beste deals: Momondo.nl, Skyscanner of WTC.nl

Lees hier hoe je in 15 tips een goedkoop vliegticket scoort

Overnachten Jordanië

Overnachten in een hotel of hostel is handig maar als je in Jordanië bent moet je eigen een nacht verblijven in de Wadi Rum Woestijn. Een overnachting in de Wadi Rum Woestijn is een ervaring die je niet wilt missen.

Bij je aankomst in Amman is het wel fijn om een goede overnachting te hebben. Via deze link kan je de best beschikbare hotels/hostels vinden.

Visum Jordanië

Als je reist door Jordanië dan heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum kun je gemakkelijk regeling bij aankomst op de luchthaven. Van nu spreken (01-2019) is het visum 40 JD dit is ongeveer 45 euro). Hierbij dien je minimaal 3 nachten te verblijven in Jordanië.

Reisadvies: Vaak krijg ik de vraag of Jordanië wel veilig is. Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er veiligheidsrisico’s. Maar om eerlijk te zijn heb ik mezelf geen moment onveilig gevoelt.

De grens met Syrië en Jordanië is wel open. Hier kom je eigenlijk niet als je een rondreis gaat maken. Kom hier ook alleen maar als je hier moet zijn.

Blogs Jordanië

Wadi Rum: wakker worden op een magische plek

De vroege ochtend brak aan. Een koude maar fijne nacht in de tent. Langzaam begon het tentenkamp wakker te worden. Ik opende langzaam mijn tent. De frisse wind vond zich een weg. Ik trok snel mijn fleece vest aan en zetten mijn bril op. Mijn ogen moesten wennen maar...

Wereldwonder Petra: de magische roze stad van Jordanie

Wereldwonder Petra Petra, Jordanie  Wereldwonder, Rondreis Zelf ontdektVanaf 61 euro (1 dag) Er zijn een aantal plekken in de wereld die zich terecht een wereldwonder mogen noemen en daar is Petra er één van. Het is ook zeker een plek die bij je rondreis door...

Kamelentocht door de Wadi Rum woestijn

Van links naar recht, van voor naar achteren. Alle kanten slinger je op. Het is even wennen, het leek zo gemakkelijk. Even later gaan we iets harder. Gelukkig kan ik paardrijden en weet ik mijn evenwicht te behouden. Hobbel, hobbel, hobbel...het even wennen gaat een...

We are all human | Jordanië

Jordanië het land van de uiterste. Een land met een magische effect. Het land van één van de 7 wereldwonderen. Maar ook het land van de gastvrijheid. Jordanie is een plek waarvan je weet dat je hier weer terug naar toe wilt. Een plek die je niet zomaar even vergeet....

Jeepsafari door de Wadi Rum woestijn in Jordanië

Jeepsafari Wadi Rum Woestijn Wadi Rum, Jordanie Jeepsafari, Rondreis, Avontuur Zelf ontdekt19 euro per kaartje21AUGUSTUS, 2016Als je een rondreis door Jordanië maakt is de Wadi Rum woestijn één van de highlights van je reis. Een paar jaar geleden kwam de Wadi Rum...

Drijven op de dode zee nu het nog kan

Ik wist in eerste instantie niet wat ik moest verwachten. Normaal als je drijft op water heb je daarvoor wel een hulpmiddel nodig. Maar dit was me toch een ervaring om nooit te vergeten. Ik bleef gewoon zonder hulpmiddel drijven. Je moest wel een beetje je balans in...

Bucket List Jordanië

De bucket list van Jordanië moet nog gemaakt worden. Nog even geduld 🙂