JORDANIE

LANDINFORMATIE

Het land dat één van de zeven wereld wonderen heeft. Het land van de rode woestijn waar je uren en uren kunt rond dwalen en nooit twee keer de zelfde plek tegen komt. Het land dat je kunt drijven op water en het land waar je heerlijk Falafel kunt eten. Dit is Jordanië, een bijzonder gastvrij land met betoverende bezienswaardigheden.

Handige om te weten

Hoofdstad: Amman

Taal: Arabisch 

Valuta: Jordaanse dinar (JOD)

Noodnummer: 112/911

Beste reisperiode

Jordanië is een prachtig land maar wel een land met verstikkende hitte in de zomer of juist koude wintermaanden.

De beste reisperiode voor Jordanië is is maart t/m mei en/of oktober en november. Het voor -en najaar bieden de beste reisperiode voor Jordanië. Zelf heb ik Jordanië bezocht in de maand april. Het kon toen in de avonden, vooral in de woestijn behoorlijk koud zijn. 

Budget

Jordanië is niet zo duur als Nederland maar ook niet zo goedkoop als Azië. Het ligt kwa budget een beetje tussen beide in. Kwa reizen is Jordanië erg goedkoop, het meeste geld ben je kwijt aan de bezienswaardig heden zoals Petra. 

Budget: €40

Standaard: €55,-

Let wel op dat je bij budget zelf kookt (af en toe uit eten) en verblijft in een hostel. Je reist hier ook met het openbaarvervoer.

Reisadvies

Helaas heeft Jordanië zijn buurtlanden niet meer. In de oog van de storm waar Syrië en Irak aan grenzen. Gelukkig heerst er in Jordanië een oase van rust. Je merkt bijna niks van de oorlog in Syrië. Wel word aangeraden om alleen bij noodzaak in grensgebieden van Syrië en Irak te reizen. Wel is het altijd handig om voor vertrek het meeste actuele reisadvies voor Jordanië te checken. 

LEUKSTE ACTIVITEITEN

WERELDWONDER PETRA

Ontdekt de eeuwen oude roze/oranje stad. Dwaal door de hoge muren en aanschouw de prachtige schatkist. Loop verder door de bergen en ontdek nog meer wat wereldwonder Petra allemaal te bieden heeft.

DRIJVEN OP DE DODE ZEE

Bizar maar tegelijkertijd heel ontspannend: drijven op de Dode Zee in Jordanië

Normaal probeer je natuurlijk niet te zinken maar in de Dode Zee kost dat geen moeite. Je kunt er zelf een boek lezen terwijl je zonder luchtkussen aan het dobberen bent.

Ben je klaar met drijven, laad je dan insmeren met de helende modder van de Dode Zee en ga met een zacht huidje naar huis.

SLAPEN IN DE WADI RUM WOESTIJN

In de vroege ochtend rits jij je tent open, je spiekt naar buiten en het enige wat je ziet is het wijdse landschap, met een lichte zonsopkomst en een beetje ochtenddauw.

Overnachten in de Wadi Rum woestijn is een beleving. In de avond samen rond het kampvuur waarbij je in de ochtend de jeep pakt om verder de Wadi Rum woestijn te ontdekken.

FALAFEL ETEN IN AMMAN

In de hoofdstad van Jordanie Amman kun je de lekkerste Falafel eten die het land rijk is. 

De koning van Jordanie komt er regelmatig. Het ziet er allemaal niet zo luxe uit maar daar gaat het hier niet om. Vergeet niet dat je hier geen bestek krijgt en je bijna  alles met je handen moet eten.

WIST JE DAT

Petra staat sinds 1985 op de Lijst van Werelderfgoederen van Unesco en werd in 2007 verkozen tot één van de Zeven Nieuwe Wereldwonderen.

&

In de loop van de eeuwen zijn heel wat schatten en kostbaarheden uit Petra gestolen die nooit meer boven water zijn gekomen.

OVERNACHTING EN REIZEN

OVERNACHTINGEN

Overnachten in Jordanie is niet duur. Je kunt goedkoop gaan overnachten in een hostel of een iets duurder hotel. Dat gene ligt natuurlijk helemaal aan jouw budget. Met de onderstaand tool van Booking.com kun je snel kijken welke hostel of hotels nog beschikbaar zijn en het beste passen bij jouw voorkeuren. Booking.com

VLIEGTICKETS

De beste manier om in Jordanië te komen is met het vliegtuig. De vliegtickets zitten meestal tussen de €400,- en €600,-. 

Vliegtickets vergelijken kan heel makkelijk via Skyscanner of WTC.

 

BLOGS JORDANIE

Wadi Rum: wakker worden op een magische plek

De vroege ochtend brak aan. Een koude maar fijne nacht in de tent. Langzaam begon het tentenkamp wakker te worden. Ik opende langzaam mijn tent. De frisse wind vond zich een weg. Ik trok snel mijn fleece vest aan en zetten mijn bril op. Mijn ogen moesten wennen maar...

Wereldwonder Petra: de magische roze stad van Jordanie

Wereldwonder Petra30SEPTEMBER, 2017Er zijn een aantal plekken in de wereld die zich terecht een wereldwonder mogen noemen en daar is Petra er één van. Het is ook zeker een plek die bij je rondreis door Jordanië zeker niet moet overslaan. Een van de meest bekende...

Kamelentocht door de Wadi Rum woestijn

Van links naar recht, van voor naar achteren. Alle kanten slinger je op. Het is even wennen, het leek zo gemakkelijk. Even later gaan we iets harder. Gelukkig kan ik paardrijden en weet ik mijn evenwicht te behouden. Hobbel, hobbel, hobbel...het even wennen gaat een...

We are all human | Jordanië

Jordanië het land van de uiterste. Een land met een magische effect. Het land van één van de 7 wereldwonderen. Maar ook het land van de gastvrijheid. Jordanie is een plek waarvan je weet dat je hier weer terug naar toe wilt. Een plek die je niet zomaar even vergeet....

Jeepsafari door de Wadi Rum woestijn in Jordanië

Jeepsafari Wadi Rum Woestijn21AUGUSTUS, 2016Als je een rondreis door Jordanië maakt is de Wadi Rum woestijn één van de highlights van je reis. Een paar jaar geleden kwam de Wadi Rum woestijn terecht op de lijst van werelderfgoed UNESCO. Een bezienswaardigheid niet...

Drijven op de dode zee nu het nog kan

Ik wist in eerste instantie niet wat ik moest verwachten. Normaal als je drijft op water heb je daarvoor wel een hulpmiddel nodig. Maar dit was me toch een ervaring om nooit te vergeten. Ik bleef gewoon zonder hulpmiddel drijven. Je moest wel een beetje je balans in...