Insecten eten, vroeg of laat moet je er toch aan gaan geloven, vrees ik! Wij mensen blijven maar meer mensjes bij maken. Koeien, kippen en varkens kosten veel meer geld dan insecten en ze zeggen dat het de trend in de toekomst gaat worden. Maar om nu gelijk vegetarisch te worden, voor mij een te grote stap. Waarom dan niet een minder groot alternatief proberen, juist insecten eten.

Een tijdje geleden liep ik op de huishoudbeurs, totdat ik een kraampje tegen kwam met daarop verschillende insecten. Wilt u misschien iets proeven, mijn eerste reactie was gelijk “gadverdamme, nooit van mijn leven”. Maar waarom zou ik het niet doen, als ik het vies vind kan ik het altijd nog uitspugen in een servetje toch?

De meelworm

Oe wat zijn die kleine vieze bruine dingen, dat zijn dus meelwormen. Meelvormen gebakken in olie met een klein beetje knoflook. Gelukkig zijn ze niet levend! Hup de meelwormen op een stokje met wat kruidenkaas, ogen en hap slik weg. Oe maar dat smaakt naar meer, dus ik nam nog een hap. Ik wilde de 2de hap toch iets meer proberen te proeven. Mmmmh het smaakt eigenlijk naar nootjes. Eigenlijk zijn meelwormen best wel lekker, hier zou ik wel mee kunnen leven.

insekten eten, insekten, het eten van insekten, bucket list, bucket list insekten eten, sprinkhanen eten, meelwormen eten,

insekten eten, insekten, het eten van insekten, bucket list, bucket list insekten eten, sprinkhanen eten, meelwormen eten,

De sprinkhaan

Maar nu op naar insect nummer 2, de sprinkhaan. De vleugels hé, die gaan er toch wel af. Beetje domme vraag achteraf maar die gingen er gelukkig af. Als die vleugels eraf zijn, lijkt het niet een buitenaards wezen. Ik had hier toch wel iets meer moeite mee, die mevrouw wees me erop dat het echt niet zo vies was, dan dat ze eruit zagen. Na een paar keer twijfelen, was de sprinkhaan aan de beurt. Maar gadverdamme, wat is dit vies. Ze zeggen altijd dat het naar kip smaakt, nou het smaakt nergens naar. Ik vind het serieus zo niet te eten, volgende keer maar is opnieuw proberen maar dan met wat kruiden erover heen.

insekten eten, insekten, het eten van insekten, bucket list, bucket list insekten eten, sprinkhanen eten, meelwormen eten,

insekten eten, insekten, het eten van insekten, bucket list, bucket list insekten eten, sprinkhanen eten, meelwormen eten,

Het eten van insecten zal nooit mijn grootste bezigheid worden en ook niet het lekkerste gerecht. Wel ben ik er altijd van om nieuwe dingen te proberen, zodat ik zelf kan beoordelen hoe het smaakt. Natuurlijk zijn er beperkingen maar hé je leeft maar één keer.

Ook leuk om te lezen:

  • In Bangkok, Thailand besloot ik een schorpioen te eten. In dit artikel kom je precies te weten hoe dit smaakte en hoe het mij af ging.

Zou jij het durven om sprinkhanen of meelwormen te eten?

 

Foutje gezien? Meld het.