Elke dag groeit mijn bucket list met geweldige bestemmingen die ik ooit nog is wil bezoeken. Keer op keer komt er weer wat bij. Geïnspireerd door Marcella Molenaar met haar ABC Wishlist besloot ik ook een ABC Wishlist te gaan maken. Bij elke letter van de alfabet kies ik een land, stad/dorp en regio/gebied/natuur die ik graag nog wil bezoeken. Elke keer een nieuwe letter en vandaag gaan we verder met de F van Filipijnen, Faeröer eilanden en Finland

Groenland

Als je Groenland hoort dan denk je al snel aan een groen bosrijk land maar niks is minder waar. Maar liefs 85% van het eiland is bedekt met sneeuw. Alleen de kuststrook in het westen en het zuiden is bewoonbaar, mede door de invloed van de Golfstroom. Wist je ook dat Groenland is ‘s werelds grootste eiland is (Australië en Antarctica zijn weliswaar groter, maar worden als continenten gezien en niet als eilanden).

Ondanks dat het voor een groot deel onbewoonbaar is lijkt het mij een spectaculaire reis om te maken. Het is namelijk veel meer dan gletsjers en ijsbergen. Juist de combinatie van de ijsvrije gebieden maakt het een ultieme reis om te mogen ervaren.

Geirangerfjord

De meest bekende fjord van Noorwegen is de Geirangerfjord. De reden is heel simpel want deze fjord herbergt veel watervallen. En het geen waar ik echt blij van kan worden zijn watervallen. Ook het land staat hoog op mijn wishlist en zal zeker bij de letter N aanbod komen.

Het zou natuurlijk prachtig zijn om deze twee bestemmingen te kunnen combineren. Kan je eigenlijk wel vertellen dat dit ook zeker gaat gebeuren. Wanneer weet ik nog niet maar ik ga er komen.

Galapagos Eilanden

Een van de grootste redenen waarom ik naar de plek wil is het enorme aanbod van dieren die je nergens anders te wereld kunt zien. Ook veel inheemse flora en fauna is iets wat ik graag zou willen zien. Wat wel belangrijk is dat de toelating op het eiland erg streng is dit om alle inheems dieren en planten te beschermen. Ook de reis erna toe is niet bepaald goedkoop. Maar is ook niet gek natuurlijk want het wordt gerekend als een van de uniekste eilanden ter wereld.

De G maakte het mij niet gemakkelijk. Dat ik maar 3 bestemmingen mocht kiezen wat zwaar. Want er zijn nog zoveel meer plekken die beginnen met een G die ik wil bezoeken. Wat dacht je van Griekenland, Ghana of zelf in mijn eigen land Groningen (ja, ben er nog nooit geweest). Dus ik heb nog wat te doen.

Welke plekken die beginnen met een G wil jij nog is bezoeken?

Foutje gezien? Meld het.