Got Bag rugzak

Got Bag | rugzakken van 100% oceaanplastic

Getest, Rugzak

Dat ik verzot ben op rugzakken, dat weten jullie denk ik al wel. De laatste jaren ben ik ook steeds meer bezig met duurzaamheid en probeer ik te kijken waar een product vandaan komt. Ik ben me nu toch een pareltje tegen gekomen, de Got Bag Rolltop. Dit is de eerste rolltop backpack in zijn soort die gemaakt is van 100% plastic uit de oceaan en echt wat een fijne rugzak. Kom ik laten het je zien…

Wat is Got Bag

Het verhaal erachter is mooi en ik zal je er een stukje over vertellen. Got Bag heeft een missie en ze willen meer zijn dan alleen een modemerk. Waar het eigenlijk om gaat is dat ze een netwerk hebben met ruim 1500 vissers die oceaanplastic als bijvangst ophalen. Van al dat gevangen oceaanplastic worden er de tassen van Got Bag gemaakt.

Het verhaal begon toen er tijdens een lange roadtrip door de Alpen, men sprak over de grote chaos van afval op de Thaise stranden. Ze kwamen met het idee om er iets nuttigs mee te doen en zo ontstonden er dus rugzakken van oceaanplastic. Een prachtige beweging die hopelijk de wereld gaat veroveren.

Got Bag rugzak

Het probleem van plastic

Hier kunnen we eigenlijk heel kort en krachtig over zijn ondanks dat het probleem heel groot is. Er drijft enorm veel plastic rond in onze oceaan wat een gevaar is voor ons als mensen maar juist ook voor de vele bewoners in de zee. Je kent die filmpjes wel waar een dier vol plastic zit, geen fijn gezicht maar toch komt het nog veel voor. Er sterven elke seconde zeebewoners door plastic in hun maag. Wij willen plastic in de oceaan verminderen en dat lukt ook aardig maar wat doe je dan met het plastic wat uit de oceaan komt? Juist je maakt er rugzakken van en dat is wat Got Bag doet.

Van oceaanplastic naar rugzak

Toen ik de vraag van Got Bag kreeg of ik wilde samenwerking hoefde ik niet lang na te denken. De manier hoe hun met oceaan afval omgaan en daar een prachtig duurzaam product van maken…daar sta ik helemaal achter. Wat ik ook mooi vind is dat het niet alleen blijft bij afvalverwerking en het maken voor een rugzak maar dat ze ook de lokale bevolking iets mee willen geven. Ze willen bv de gemeenschap op Java bewust maken van de manier van afvalscheiding en hoe om te gaan met plastic in de natuur.

De eerste kennismaking met Got Bag

Eigenlijk zou de rugzak halverwege april binnenkomen maar tot mijn verrassing was deze prachtige tas half maart al binnen. Met volle blijdschap maakte ik mijn pakketje open en pakte ik het uit. Mijn eerste indruk was gelijk goed en wat voelde de tas goed en stevig aan. Het materiaal voelde ook wat stug maar dat veranderde al snel bij het toepassen van de rolling (het dichtmaken van de rugzak).

Ik had gekozen voor de kleur algae (groen). Je hebt de rolltop backpack in meerdere verschillende kleuren trouwens. De rugzak was precies de kleur die ik op het oog had. Het kan wel zijn dat er wat verschillen in zitten maar dit bewijst maar weer dat waar het product vandaan komt.

Got Bag rugzak

De conclusie

Na een intensief gebruik van de Got Bag rolltop rugzak de afgelopen tijd kan ik je vertellen dat ik fan ben. De stugheid van de rugzak is weg maar de stevigheid is gebleven. Ook blijft het materiaal mooi als je de rugzak dicht rolt. De rugzak zelf heeft ook een apart vak in de tas voor een laptop en wat kleine zakjes voor extra kleine spullen. De banden zijn op maat te maken en dus op jouw lichaam aan te passen en de rugzak zit lekker op je rug (zelfs met veel gewicht).

Ik kan niks anders zeggen dat ik enorm blij ben met deze rugzak die ook nog eens de wereld helpt bij het verminderen van plastic in de oceaan. Zelf gebruik ik de rugzak vooral bij een weekendje weg of als ik volle dagen op pad ben. De rugzak is minimaal 23 liter en uit te breiden tot 30 liter. Ook is de rugzak waterafstotend door een BIO-PU coating dus goed voor het Nederlandse weer. Getest en al op Terschelling en mijn spullen zijn niet nat geworden :).

Heb jij al van Got Bag gehoord?

Disclaimer: In dit artikel vind je affiliatelinks. Als jij een aankoopt doet via een link, dan ontvang ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.