Wandelroutes in de Eifel

Wie durft? Staan op glazen balkon op de Eusebiuskerk in Arnhem

Arnhem, Belevenissen, Kerken, Nederland

Hier spreek ik iedereen aan die wel van een toffe uitdaging houd. Durf jij op een hoogte van 60 meter op een glazen balkon te staan? Deze gave avontuur kan je beleven op de Eusebiuskerk in Arnhem. Er zijn in totaal maar liefs twee balkons. Eentje iets hoger dan de andere. Deze spot moet je bezoeken als je niet bang bent van hoogtes of je angsten wilt overwinnen. 

Glazen balkons

Op 60 meter hoogte hangen twee balkon te pronken. Ze hangen er niet alleen voor de decoratie maar ook om jou een toffe belevenis te geven. Beide balkons kijken uit over een andere deel van Arnhem. Als je geluk hebt kun je ook nog is erg ver kijken. Elke balkon weegt zo’n 2500 kilo. Dat is veel he? Ook kan elk balkon zo’n 6 personen dragen. Maak je verder geen zorgen want de balkon zijn bevestigd met stalen kabels aan de toren.

Lees ook: Beklim één van Nederlands mooiste kerktoren en ontdek Breda van boven.

Op 60 meter hoogte

Daar sta je dan, op 60 meter hoogte. De eerste stappen vind ik altijd even eng. Wat als…? Ik probeer die gedachte altijd weg te stoppen. Want wat als is zo relatief. Ik zet een stap op het glas en het is bizar. Op normaal glas sta je natuurlijk niet maar op dit speciale glas kan dat gewoon. Ik zet nog een stap naar voren en merk dat ik steeds meer vertrouwen krijg dat ik niet 60 meter naar beneden val. Uiteindelijk voel ik me vrij en besef ik even hoe vet dit eigenlijk wel niet is. Een kleine droom die uitkomt die ik eigenlijk nog niet had. Dit is tof en een makkelijke manier om aan je hoogtevrees te werken.

Disney-beelden op de Eusebius

Iets wat ons niet gelijk opviel waren de Disney-beelden. Als je op een van de glazen balkons staat moet je achterom omhoog kijken. Je ziet dan verschillende bekende gezichten zoals Donald Duck en Mickey Mouse. Dit is een grappig details wat het bezoek aan de glazen balkons minder eng maakt. Welke Disney figuren kan jij spotten?

Lees ook: Loop nu tijdelijke over een brug tussen twee kerktoren in Haarlem en ontdek de klim naar het licht.

Panorama lift naar boven

Om bovenaan te komen pak je in de Eusebiuskerk gewoon de lift. Zie jij wel eens een kerk waarbij je de lift kunt pakken? Nee, ik ook niet. Want de Eusebiuskerk is de enige Europese kerk met een lift in de toren. De glazen wand heeft je nog is een tof uitzicht tijdens je tocht naar boven. Zo zie je niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant. Bijzonder om dit ook mee te mogen maken. De lift brengt je trouwens tot een hoogte van 73 meter. Je daalt met de trap af naar de glazen balkons.

Een toffe beleving

Staan op een glazenbalkon 60 meter boven de grond is echt een toffe beleving. In het begin moet je wennen en vertrouw je niet helemaal dat het balkon je zal gaan houden. Eenmaal gewend is het dubbel en dwars genieten. Let wel op dat je er niet met teveel mensen tegelijk op mag want dan heb je zomaar kans dat het balkon het niet meer gaat houden ;).

Durf jij op een van de 60 meter hoge glazen balkons te staan?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

2 Reacties

 1. Natalie

  Dit glazen balkon heb ik bezocht en ik vond het een hele aparte beleving. Mijn dochtertje durfde er echter niet op. Daar konden geen Disney-figuren iets aan veranderen. Ook de lift met zijn panorama was wel een succes voor mij, maar niet voor haar.

  Antwoord
  • stripeaway

   Alhoewel dat ik die Disney figuren ook wel eng vond. Ze leken niet allemaal echt vrolijk. En ik snap het ergens ook wel dat je dochter het eng vond. Is ook best wel een aparte ervaring.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.