Sta op een 60 meter hoge 

glazen balkon. Durf jij?

Arnhem, Nederland

Kerkbeklimming, Belevenis

Zelf ontdekt

Vanaf €7,50 (2019)

Hier spreek ik iedereen aan die wel van een toffe uitdaging houd. Durf jij op een hoogte van 60 meter op een glazen balkon te staan? Deze gave avontuur kan je beleven op de Eusebiuskerk in Arnhem. Er zijn in totaal maar liefs twee balkons. Eentje iets hoger dan de andere. Deze spot moet je bezoeken als je niet bang bent van hoogtes of je angsten wilt overwinnen. 

Glazen balkons

Op 60 meter hoogte hangen twee balkon te pronken. Ze hangen er niet alleen voor de decoratie maar ook om jou een toffe belevenis te geven. Beide balkons kijken uit over een andere deel van Arnhem. Als je geluk hebt kun je ook nog is erg ver kijken. Elke balkon weegt zo’n 2500 kilo. Dat is veel he? Ook kan elk balkon zo’n 6 personen dragen. Maak je verder geen zorgen want de balkon zijn bevestigd met stalen kabels aan de toren.

Beklim één van Nederlands mooiste kerktoren en ontdek Breda van boven

Op 60 meter hoogte

Daar sta je dan, op 60 meter hoogte. De eerste stappen vind ik altijd even eng. Wat als…? Ik probeer die gedachte altijd weg te stoppen. Want wat als is zo relatief. Ik zet een stap op het glas en het is bizar. Op normaal glas sta je natuurlijk niet maar op dit speciale glas kan dat gewoon. Ik zet nog een stap naar voren en merk dat ik steeds meer vertrouwen krijg dat ik niet 60 meter naar beneden val. Uiteindelijk voel ik me vrij en besef ik even hoe vet dit eigenlijk wel niet is. Een kleine droom die uitkomt die ik eigenlijk nog niet had. Dit is tof en een makkelijke manier om aan je hoogtevrees te werken. 

Disney-beelden op de Eusebius

Iets wat ons niet gelijk opviel waren de Disney-beelden. Als je op een van de glazen balkons staat moet je achterom omhoog kijken. Je ziet dan verschillende bekende gezichten zoals Donald Duck en Mickey Mouse. Dit is een grappig details wat het bezoek aan de glazen balkons minder eng maakt. Welke Disney figuren kan jij spotten?

Lees ook: Loop nu tijdelijke over een brug tussen twee kerktoren in Haarlem en ontdek de klim naar het licht.

Panorama lift naar boven

Om bovenaan te komen pak je in de Eusebiuskerk gewoon de lift. Zie jij wel eens een kerk waarbij je de lift kunt pakken. Nee, ik ook niet. Want de Eusebiuskerk is de enige Europese kerk met een lift in de toren. De glazen wand heeft je nog is een tof uitzicht tijdens je tocht naar boven. Zo zie je niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant. Bijzonder om dit ook mee te mogen maken. De lift brengt je trouwens tot een hoogte van 73 meter. Je daalt met de trap af naar de glazen balkons. 

 

Durf jij op een van de 60 meter hoge glazen balkons te staan?

Meer kerktoren beklimmen

Wie durft? Staan op glazen balkon op de Eusebiuskerk in Arnhem

Sta op een 60 meter hoge  glazen balkon. Durf jij? Arnhem, Nederland Kerkbeklimming, Belevenis Zelf ontdekt Vanaf €7,50 (2019) Hier spreek ik iedereen aan die wel van een toffe uitdaging houd. Durf jij op een hoogte van 60 meter op een glazen balkon te staan? Deze...

Grote Kerk Breda: torenbeklimming

Torenbeklimming Grote Kerk BredaBreda, NederlandKerken, BelevenisZelf beklommen5 euro per keerDe Grote Kerk van Breda, de parel van deze toffe stad. De groene top van de kerk steekt boven de vele gevels al uit. Een kenmerk van de stad met een rijke geschiedenis. Na...

Zoek hier je overnachtingBooking.com

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.