Cryo sessie: ervaar de sensatie van -133°C bij Floathhouse Breda. Een manier om het herstelproces te stimuleren en het herstelproces in gang te zetten. Een proces dat het lichaam van nature al in zich heeft.

Op internet had ik er al een paar keer van gehoord maar wist niet precies wat het was. Toen ik een aantal weken geleden mee deed met een like en deel actie van InBreda en deze ook nog won, kon ik dit dus eindelijk zelf gaan ondervinden.

Wat is Cryo

Wist je dat Cryo al ontzettend oud is? Heel lang geleden stelden wij als mensen ons zelf al bloot aan extreme koud. Dit deden wij om ons immuunsysteem te versterken. Je kent vast die ene man wel: The Ice Man. Hij gaat extreme kou aan en beweerd dat dit goed voor het lichaam is. Ook kennen jullie het dompelbad in de sauna wel. Heerlijk om naar een opgieting het ijskoude bad in te stappen. Cryo is eigenlijk een moderne en efficiënter manier.

Hoe werkt het

Eigenlijk is het een hele natuurlijke manier om ons lichaam te stimuleren en te prikkelen om te genezen. Het lichaam moet de juiste prikkel krijgen om de juiste natuurlijke pijnstiller aan te maken. Door dat je in een cabine gaat voor maximaal 3 minuten en waar het ongeveer -140°C is, krijgt je lichaam die intense prikkel. Wat er dan gebeurd is dat er signalen vanuit je huid naar je hersenen worden gestuurd en het bericht sturen dat je lichaam dreigt te overlijden (dit gebeurd natuurlijk niet). Wat er dan gebeurd is dat het bloed zich terugtrekt om als binnen in je lichaam warm te houden. Maar doordat je bloed kwa temperatuur stijgt, kunnen bacteriën en virussen niet overleven. Daar die natuurlijke pijnstiller. In die -133°C (zoals bij mij) zet mij lichaam flink op scherp.

flouthhouse breda, breda, cryosessie, cryobehandeling, cryo, cryo behandeling breda, cryo voor artrose,

Waarvoor is het goed

Eigenlijk is het voor heel veel dingen goed. Zoals sommige van jullie al weten, heb ik Artrose in mijn onderrug. Daar heb ik regelmatig last van. In de wintermaanden zelf heftig tot veel. Een dag voor de Cryo sessie schoot het ook weer in mijn rug en liep ik als één oud omaatje. Dus nu kan ik dus extra goed uittesten hoe deze sessie op mij effect zal hebben.

Volgens verschillende onderzoeken vermindert het o.a. pijn, jeuk en spasmen. Ook activeert de kou het immuunsysteem en stimuleert het de doorbloeding. Zelf merkte ik bijvoorbeeld goed dat ik meer energie had en dat mijn herstel sneller ging. Normaal gesproken loop ik zeker twee weken met flinke rugpijn. Nu een week later heb ik al geen last meer. Of dit toeval is of echt de werking van de Cryo, dat durf ik natuurlijk na 1 sessie nog niet te zeggen. Wel weet ik dat ik meerdere sessies ga proberen om de werking hiervan zelf goed te kunnen ondervinden.

Wat vond ik van Cryo

Wat vond ik ervan. Eerlijk gezegd vond ik het héél erg koud. Wat wil je uiteindelijk ook met als top -133°C (dit zie je ook in het filmpje hier onder). Toen ik daar kwam kreeg ik duidelijk instructies over wat ik wel en niet moest doen. Ook moest ik een lijst door lopen en aangeven of ik iets had. Wel zo belangrijk! Wees hier in ook eerlijk als je de Cryo gaat doen.

Voordat ik de Cryo inging, moest ik me eerst uitkleden tot mijn ondergoed en sokken. Daarna moest ik sloffen en handschoenen aan doen. Ja, het wordt echt zo koud. Daarna stap je de cabine in en begint de Cryo. De tempartuur begint laag en loop in 3 minuten op tot ongeveer -130°C/-140°C. Je voelt de kou door dringen in je lichaam en je vraagt jezelf eventjes af wat je hier ook al weer doet.

Het is droge kou. Dus voelt het minder als -133°C. Maar het blijft extreem kou.

Het beste hoe ik dit kan omschrijven is: je loopt door de sneeuw, je voelt die kou op je handen (niet heel fijn) maar dit is dat keer 10. Ja, zo voelt het! Anders omschrijven kan ik niet. Maar dit is wel 10 keer fijner dan die kou op je handen. Na ongeveer 2 minuten voel je de kou echt heftig worden. Heel mijn lichaam begint te rillen en ook mijn benen beginnen heftiger en heftiger te trillen. Ik probeer tussendoor te bewegen om zo te kou aan te gaan.

Na 3 minuten is het einde in zicht. De cabine wordt uitgezet en er wordt gevraagd of ik er nog even in wil blijven staan. Dit om ervoor te zorgen dat alle kou weg is uit de cabine. Als dat is gebeurd wordt de cabine geopend en kan ik eruit stappen.

Het after Cryo gevoel

Zo ik heb de Cryo achter de rug. Nogmaals het wat koud, heel koud. Maar het was lekker. Ja, raar ik weet het! Maar het gevoel wat je krijgt nadat je aan het opwarmen bent (in kamertemperatuur) is zo ontzettend lekker. Ben je na een opgieting in de sauna wel in eens in het dompelbad gedoken? Of heb je de nieuwjaarsduik wel eens gedaan? Dan voel je toch je hele lichaam zo tintelen. Dat super lekkere gevoel? Nou dat krijg je dus ook als je uit de cabine komt.

Waarom een review over Cryo

Jullie zullen jezelf misschien wel afvragen waarom ik op één travel adventure blog een review schrijf over Cryo. Als eerste wil ik deze Inbreda en Floathouse bedanken dat ik deze prijs heb gewonnen. Maar aan de andere kant lezen ook veel mensen in actieve sporten en reizen deze blog. Vaak kan je door deze ondernemingen blessures krijgen en/of iets oplopen. Deze dingen kunnen verlicht worden door de Cryo. Ook verbruiken wij meer energie door die sporten uit te oefenen. Cryo geeft energie (iig bij mij wel) dus dat is een groot voordeel als je veel actieve dingen doet. Die energie komt omdat de Cryo Bij ervoor zorgt dat er veel endorfine en serotonine vrij komt, de stoffen die ervoor zorgen dat we meer energie en een goed humeur hebben.

En de andere reden is ook omdat jullie al konden lezen dat ik artrose in mijn onderrug heb. Hierdoor kan ik volgens de doctoren veel dingen niet. Hierin wil ik het tegendeel bewijzen en laten zien (als je lief bent voor het lichaam) je veel meer kunt dan dat wordt gezegd. Dus hopelijk brengen meer Cryo mij die verlichting waardoor ik nog meer actieve dingen in mijn leven kan gaan doen.

Heb jij nou ook last van pijn, weinig energie of last van reuma of artrose dan kan dit misschien voor jou ook de oplossing zijn. Ik ben er tevreden over en raad het dan ook aan om is te proberen. Wie weet helpt het ook bij jou.

Handig om te weten

Alle belangrijk informatie kan je het beste vinden op de website van Floathouse. Je kan hier de veel gestelde vragen vinden en waarom sommige dingen belangrijk zijn om vooraf te weten. Voor 49,- euro heb je 1 sessie. Meestal heb je er 3 a 4 nodig en bij bestrijding van pijn bij reuma 10 tot 20. Maar het verschilt immers van persoon tot persoon.

Heb jij al eens Cryo geprobeerd? Of zou je dit wel eens willen proberen en zo ja waarvoor? En zou je -133 graden willen ondervinden?

Foutje gezien? Meld het.

Deze blog is niet in samenwerking gegeven. Ik geef hier mijn eigen mening over een product waar ik een goede ervaring mee heb.