Flaske Bottle

Een duurzame drinkfles

19

MAART, 2019

Voor wie mij kent, weet dat ik regelmatig een fles water bij mij heb. Op de meest rare momenten krijg ik dorst. Wat ik dan altijd erg belangrijk vind, is dat het duurzaam is. Er is al genoeg weggooi plastic in de wereld. Daar wil ik zo min mogelijk aan bijdragen. Ik heb een aantal waterflessen vast in mijn bezit en een daarvan is de Flaske fles.

Flaske Bottle

Als ik het over de Flaske Bottle heb, krijg ik vaak de zelfde vraag. Wat is dat? Het lijkt erop dat veel mensen dit merk waterfles nog niet kennen. Laat ik je de Flaske Bottle even voorstellen. Deze fles is gemaakt van roestvrij staal en is herbruikbaar. Yes…daar hou ik van. Lekker duurzaam. Je draagt zo bij een aan beter en schoner milieu. Weet je wat ook nog een groot voordeel is van deze fles. Het koud je water 24 uur koud en je warme drank 12 uur warm. Ook is deze fles BPA vrij, bevat het geen giftige stoffen en beloven ze dat het 100% lekvrij is.

Ruben: “Ik schrok van de hoeveelheid plastic afval die in de oceaan dreef.”

Het bedrijf Flaske bestaat sinds 2016 en is opgericht door Ruben. Hij is een echte avonturier en is vaak op reis. Natuurlijk wilde hij ook iets doen aan een betere wereld en kwam hij er achter dat hij een drinkfles miste die zorgde voor goede temperaturen en zo is de Flaske Bottle geboren. Het doel van Flaske is om het plastic van deze aardbol te laten verdwijnen en daar draag ik graag aan bij.

Flaske Bottle: de eerste indruk

Eerst indruk is zeer goed. De Flaske Bottle komt binnen in een mooie verpakking. De verpakking is chic en tegelijkertijd mooi om cadeau te geven. Aanrader! De fles zelf voelt fijn in de hand aan. Voor mij gevoel voelt deze fles iets zwaarder aan dan dat ik gewend ben. Misschien komt dit wel omdat mijn andere flessen niet van roestvrijstalen gemaakt zijn. Ik probeer de fles gelijk in mijn nieuwe rugzak van Fjallraven. In de zijvakken past de fles perfect. Deze gaat meer op mijn Lissabon reis.

Flaske Bottle: de vormgeving

Waar ik echt blij van word is producten die er mooi uitzien. Flaske heeft daar duidelijk hun aandacht op gelegd. Ik had moeite met kiezen omdat ik er zeker 5 super leuk vond. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op de Flaske Bottle 500 Ocean. Alleen al om de vele keuze uit prachtige design ben ik om.

Flaske Bottle: hygiënisch

Helaas mag de Flaske Bottle niet in de vaatwasser. Dit is wel een klein minpuntje. Toch is een goed alternatief. Maak regelmatig je fles schoon met kokend water en een speciaal schoonmaak borstel. Doe er soms wat azijn met warm water en laat die even weken.

Flaske Bottle in de praktijk

Ik ontving mijn Flaske Bottel één paar dagen voor vertrek naar Lissabon. Van slenteren door de stad tot hiken in de bergen, een goede combinatie om deze fles uit te testen. Flaske Bottle clamed dat water 24 uur koud blijft. Eerst was ik hier sceptisch over maar toen ik de volgende dag mijn water dronk was het gewoon nog koud. Hier was ik zo onwijs blij om. Vooral omdat in andere flessen vaak je water lauw word. Met warm water heb ik de fles niet kunnen uittesten. Dit omdat ik niet zo van de warme dranken ben alsik op reis ben. Aan de dop kon je ook voelen hoe de temperatuur van het water was. Die was namelijk kouder dan de onderkant van de fles.

Voordelen Flaske Bottle

  • Het houd je water 24 uur koud of 12 uur warm.
  • Iets zwaarder dan normale drinkflessen maar nog steeds goed mee te nemen.
  • De prijs/kwaliteitsverhouding is erg goed. Vooral omdat het duurzaam is en je zo een aantal jaar mee door kunt.
  • Komt in veel verschillende soorten designs. Van heel simpel tot lekker opvallend.
  • Jij koopt de fles en 10% van de opbrengst gaat naar UNICEF.

Nadelen Flaske Bottle

  • Als reiziger vind ik het jammer dat de dop geen drinkbeker is.
  • Na twee weken zaten er wat slijtage punten aan. Ik denk dat dit ligt aan het designs.
  • De Flaske Bottle kan niet in de vaatwasser.

Mijn eindconclusie

Ik hou van deze fles. Ondanks de nadelen (waar ik goed mee kan leven) raad ik zeker deze fles aan. Ben zelfs zover overtuigd dat ik in de toekomst nog een ander mooi design ga aanschaffen. Verder neem ik de fles echt overal mee naar toe. Momenteel ben ik dit artikel aan het typen in de Lochal in Tilburg en staat de Flaske Bottle trouw naast mij te pronken.

Heb jij de Flaske Bottle al geprobeerd? 

 

Foutje gezien? Meld het.

Pin it on Pinterest

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.