Elke dag groeit mijn bucket list met geweldige bestemmingen die ik ooit nog is wil bezoeken. Keer op keer komt er weer wat bij. Geïnspireerd door Marcella Molenaar met haar ABC Wishlist besloot ik ook een ABC Wishlist te gaan maken. Bij elke letter van de alfabet kies ik een land, stad/dorp en regio/gebied/natuur die ik graag nog wil bezoeken. Elke keer een nieuwe letter en vandaag gaan we verder met de F van Filipijnen, Faeröer eilanden en Finland.

Filipijnen

Wat heb ik al veel of de Filipijnen voorbij zien komen en hoe vaak heb ik gezegd dat ik die kant op wil. Een land wat van prachtige witte hagelstranden tot oase van jungle te bieden heeft. De Filipijnen heeft bijna alles wat mijn hart begeert. Helaas heerst er momenteel wat onrust waardoor veel mensen besluiten niet naar dit land te gaan. Op forums hoor ik van de mensen die er nu verblijven dat het allemaal wel mee valt. Dus twijfel je nog. Ik zou gewoon gaan!

Filipijnen, reizen door azie, abc wishlist, wishlist, bucket list, abc filipijnen,

Op dit uitkijkpunt zou je toch graag willen staan BRON: pixabay

Faeröer eilanden

De Faeröer eilanden bestaan uit 18 landen en liggen in de noordelijke Atlantische Oceaan tussen Schotland, Noorwegen en IJsland. Als je de naam in Google in typt zie je als een van de eerste foto’s papegaaiduikers voorbij komen. Weet je dat de Engelse vertaling Puffin is, leuk toch? Het lijkt mij magisch mooi om deze vogel een keer in het echt te mogen bewonderen. O en wist je dat het daar 300 dagen per jaar regent, mistig is en leeg. Juist Nederland is er niks bij.

Faeröer eilanden, Faeröer, eilanden, eilandengroep, denmarken, papegaaiduikers, papegaaiduikers, bucket list, abc wishlist, wishlist,

Zijn het geen schatjes BRON: pixabay

 

Finland

Dat Finland als een van de hoogst genoteerde plekken op mijn bucket list staat, is niet gek. De natuur van Finland is waar voor je het moet doen. Met zijn 19 natuurreservaten en met meer dan 188.000 meren is Finland een land om van te genieten. Niet voor niets wordt het ook wel “het land van de duizend meren” genoemd. Laatst zag ik bij een andere blogger dat zei daar met sledehonden was gaan wandelen. Ontzettend mooi natuurlijk om deze dieren in hun eigen omgeving te zien, waar ze het beste tot hun recht komen. Toch snel maar is een reis boeken.

Finland, bezoek finland, roadtrip finland, bucket list finland, bucket list, abc wishlist, wishlist,

Een van de duizenden meren die Finland rijk is. BRON: pixabay

Groeit jouw Bucket List ook met het zien van deze plekken. Elke keer krijg ik weer meet inspiratie en wordt het moeilijker om een keuze te maken waar mijn volgende reis naar toe gaat.

Wel bestemmingen staat er op jouw Wish List die beginnen met een F?

Foutje gezien? Meld het.