Eifel

De Eifel is een plek waar je even tot rust kunt komen,  niet ver van Nederland maar in een totaal andere wereld. Hou je van outdoor activiteiten zoals wandelen, hiken, mountainbiken, klimmen of kanoënen dan ben je hier op de perfecte plek. Maar ben je meer van het ontdekken van knusse Duitse steden/dorpjes zoals Blankenheim of Monschau dan kan je hier je hart ook op.

De Eifel is het oostelijke deel van de middelhoog plateau Eifel-Ardennen. In het zuiden van de Eifel ligt de Moezel en in het oosten de Rijn. De Eifel ligt voor een groot deel in Duitsland en voor een klein deel in België. Eigenlijk ligt het goed dichtbij Nederland (vanuit Breda is het 3 uur rijden). Goed voor een korte break. 

Praktische informatie Eifel

Land: Duitsland

Taal: Duits

Toffe outdoor activiteiten Eifel

Beklim de Hohe Acht: de Hohe Acht is het hoogste plek van de Eifel met 747 meter. Wil je nou echt nog een stukje hoger. Beklim dan bovenop de Hohe Acht de Kaiser Wilhelmtoren. Dit is een uitzichttoren van 16.5 meter hoog met een geweldig uitzicht (zie header foto).

Wandeling Gerolsteiner FelsenpfadEen van de mooiste wandeling in de Eifel: de Gerolsteiner Felsenpfad. Ze noemen deze route ook wel de mini Dolomieten. Ik geloofde het eerst niet maar het is echt onwijs mooi.

Duitse autentieke steden in de Eifel

Bezoek de Parel van het Zuiden MonschauKom je vanuit Nederland met de auto maak dan zeker een tussenstop in Monschau. Dit prachtige authentieke stadje geeft helemaal de sfeer die je wilt als je in Duitsland bent.

 

20Reisbudget Eifel

De prijzen komen overheen met die van Nederland. De benzine is wel een stuk goedkoper. Het eten daarin tegen is de zelfde prijs.

Overnachten Eifel

Eifel heeft veel soorten overnachtingen. De meeste populaire zijn de hotels, de parken van Landal of de bed and breakfast. Wij verbleven in een van de Landal parken in een speciaal hondenhuisje.

Beste reistijd Milaan

Het Duitse klimaat komt grotendeels overeen met het Nederlandse. De beste reistijd is dan ook mei- augustus of september. In deze periode zijn de temperaturen het beste. Maar wil je nou de Eifel echt op z’n best zien. Bezoek de Eifel dan in de herfst. De bossen veranderen in een prachtig kleurenspel. In de winter kan de Eifel nogal veel sneeuw vangen. Zeker ook een aanrader om de Eifel te bezoeken.

Blogs Eifel

Rodelen in de Eifel: je even weer kind voelen

Rodelen In de EifelEifel, Duitsland Outdoor Zelf Ontdekt Vanaf 5 euro Even voel ik mij weer kind. Met een dikke glimlach op mijn gezicht race ik in volle kracht de bochten door. Rechts en links verschijnen de bordjes dat je gas terug moet nemen. Toch maar eens doen...

Monschau: bezoek de Parel van de Eifel

Monschau De Parel van de EifelMonschau, DuitslandStedentrip, RoadtripZelf bezocht$$Even weg uit de sleur van de dagelijkse leven, niet ver van Nederland en op zo'n 3 uurtjes rijden van Breda ligt deze parel in de Eifel: Monschau. Dit typische Duitse dorp geeft je het...

Wandeling Gerolsteiner Keltenpfad: met een uitzichtpuntentoren

Wandel het Keltenpfad in Gerolstein in de EifelGerolstein, DuitslandWandelen, Outdoor7 kilometer, rondwandeling, 560 meter stijgenHond is welkom, moeten aangelijndStation Gerolstein (betaald parkeren, niet duur)Als je in een van de mooiste gebieden van Duitsland bent,...

Blankenheim: wat kun je zien en doen in deze verborgen parel

Zo dichtbij huis, snel te bereiken en leuk voor een dagje weg: Blankenheim. Tijdens een reis door de Eifel bezochten we  deze kleine stad. Even iets anders dan wandelen en natuur. Dichtbij het Landal Park waar wij verbleven en daarom was het ook een makkelijke keuze...

Hohe Acht: het hoogste plekje van de Eifel

Hike naar het hoogste puntje van de Eifel de Hohe Acht Eifel, Duitsland Hiking, Outdoor1.3 kilometer met stijle stukken Honden welkom (aanlijnen handig ivm wilde zwijnen) De hoogste plek van een gebied beklimmen, is vaak een avontuur op zich. Al snel ben je uren en...

Wandeling Gerolsteiner Felsenpfad: de Dolomieten van de Eifel

Dolomieten in de Eifel? Ik vroeg het nog een keer na want de Dolomieten liggen toch ergens anders. Italië meende ik. Het is toch echt zo en het Gerolsteiner Felsenpfad brengt je daar naar toe. Een van de mooiste wandelingen die ik heb mogen lopen in de Eifel en ik...

Bucket List Eifel

Welke activiteiten ga jij afvinken in Eifel? In de Eifel kan je echt van alles doen, dat je soms even niet meer weet wat precies. In dit handige lijstje kan je de tofste activiteiten vinden. Van spannende outdoor sporten tot slenteren door authentieke Duitse dorpen.