ABC Wishlist

Ecuador, Everglades National Park en El Caracol | ABC Wishlist

Elke dag groeit mijn bucket list met geweldige bestemmingen die ik ooit nog is wil bezoeken. Keer op keer komt er weer wat bij. Geïnspireerd door Marcella Molenaar met haar ABC Wishlist besloot ik ook een ABC Wishlist te gaan maken. Bij elke letter van de alfabet kies ik een land, stad/dorp en regio/gebied/natuur die ik graag nog wil bezoeken. Elke keer een nieuwe letter en vandaag gaan we verder met de E van Ecuador,  Everglades National Park en El Caracol.

Ecuador

Het land van de Inca’s en de evenaar. Het is een klein maar veelzijdig land waar veel te beleven valt. Je kan er verschillende vulkanen bezoeken en prachtige watervallen spotten. Niet te vergeten de inheemse indianenstammen met gekleurde ponchos. In bijna geen een land zijn de stammen te zien. Uniek gegeven natuurlijk. Ook het Amazonegebied lijkt mij onwijs gaaf om te bezoeken. Jungles heb ik er al een paar van mogen bewonderen maar dit Amazonegebied is toch wel de koning van de wereld en zeker een must visit.

Ecuador, abc wishlist, wishlist abc,

Waar Ecuador er veel van heeft. Prachtige watervallen. BRON: Ecuador Green Travel

Everglades National Park

Als ik aan dit nationale park denk, denk ik aan krokodillen, groene moerassen en de Airboat. Al vele keren ben ik bij andere collega bloggers verrast door deze plek. Het lijkt mij onwijs leuk om deze plek te ontdekken vanuit een Airboat. Maar ook avontuurlijk met een kajak door de mangrove. Natuurlijk kan je er ook prachtige hikes maken, die ik dan zeker ook zal gaan doen. Als je wilde dieren wilt spotten ben je hier (vooral in het hoogseizoen) aan het goede adres.

ABC wishlist, wishlist abc, Everglades National Park krokodil, Everglades National Park, national park, amerika,

Dan hier met de kajak door heen 🙂 BRON: Pixabay

El Caracol

Deze ruïnes van deze Maya-stad zijn in 1936 ontdekt. Je kan deze stad vinden in de jungle van het Nationaal Park Chiquibi. Dit is ook wel de grootste Maya-stad van Belize en is nog niet volledig gerestaureerd. De Maya-cultuur heb ik altijd al interessant gevonden. Door zijn eigen ontwikkelde schrift, de kunst en architectuur trekt deze cultuur mij aan. Door deze stad te bezoeken kom je weer iets meer te weten over deze cultuur. Over de gehele wereld zijn er meer dan 80 archeologische Mayavindplaatsen en daar is El Caracol er één van.

ABC wishlist, wishlist abc, maya cultuur, maya-stad, El Caracol,

Wat mooie dat dit in zo staat nog te bewonderen is.

 

Welke plekken die beginnen met een E zou jij nog weleens willen bezoeken?

 

  5 Comments

 1. Jaaaa Ecuador is absoluut een aanrader! Ik heb er drie maanden gewoond en gereisd en het land heeft echt zóveel afwisseling. Van Andes en Amazonejungle tot stranden en koloniale steden. En natuurlijk de Galápagos! <3

  Beantwoorden

 2. Ecuador staat ook heel hoog op mijn lijstje. Met name de Galapagos, maar het is erg jammer dat het zo ontzettend duur is. Mijn reisziekte kan ook een probleem worden (stomme boot), dus stel ik het toch nog maar even uit.

  Beantwoorden

 3. Ecuador en de Galapagos eilanden staan heel hoog op mijn whistlist en de mayaruines ook! Mooie ABC dus 😉 De Everglades heb ik bezocht, niet in een airboat want daarmee verstoor je het wild, niet zo’n goed plan. Ik heb er vooral gewandeld.

  Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.