Elke dag groeit mijn bucket list met geweldige bestemmingen die ik ooit nog is wil bezoeken. Keer op keer komt er weer wat bij. Geïnspireerd door Marcella Molenaar met haar ABC Wishlist besloot ik ook een ABC Wishlist te gaan maken. Bij elke letter van de alfabet kies ik een land, stad/dorp en regio/gebied/natuur die ik graag nog wil bezoeken. Elke keer een nieuwe letter en vandaag gaan we verder met de D van Dolomieten, Dominicaanse Republiek en Denemarken.

Dolomieten

Een ontzettend mooie plek in Italië om verschillende hikes te maken. De Dolomieten is een groot uitgestrekt gebied met verschillende bergen. Wat ik zo mooi vind aan de Dolomieten zijn de steile rotswanden en pieken met daar voor dan prachtige groene landschappen. Tijdje geleden ben ik verliefd geworden op Italië dus deze plek moest zeker op mijn wishlist. Wist je dat de zon er 300 dagen per jaar aanwezig is en dat het sinds 2009 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Dit natuurlijk terecht. Want het lijkt mij een mooie bizarre omgeving om mijn tijd door te brengen.

ABC wishlist, Denemarken, Dolomieten, Dominicaanse Republiek, bucket list, landen die ik nog wil bezoeken, bucket list lijstje, bucket list blog, blog bucket list, reizen over de wereld, strand, witte stranden, stripe away, jungle, Dominicaanse Republiek jungle, gekleurde huisjes, kopenhagen,

WAUW WAUW WAUW

Dominicaanse Republiek

Heel wat anders dan de Dolomieten maar niet minder mooi. Iedereen denkt bij de Dominicaanse Republiek gelijk aan de parel witte stranden met palmbomen en een azuur blauwe zee. Dit klopt helemaal! En dat is ook een van de redenen dat ik er naar toe wil. Maar een vriendin van mij komt daar vandaan en liet mij toentertijd een paar foto’s van de binnenlanden zien en ik wist dat ik daar ooit is naar toe wilde. Maar ook Walvissen spotten kun je er schijnbaar erg goed doen.

ABC wishlist, Denemarken, Dolomieten, Dominicaanse Republiek, bucket list, landen die ik nog wil bezoeken, bucket list lijstje, bucket list blog, blog bucket list, reizen over de wereld, strand, witte stranden, stripe away, jungle, Dominicaanse Republiek jungle, gekleurde huisjes, kopenhagen,

Wat een uitzicht. Dit is de jungle van de Dominicaanse Republiek. Mooi toch?

Denemarken

Op een of andere manier trekt Denemarken mij niet echt maar waarom staat het dan op mijn wishlist? Dat vraag je je vast af nu. Maar het heeft vooral te maken met de foto’s die ik voorbij zie komen. Kopenhagen met zijn gekleurde huisjes. De ruige binnenlanden en het groene landschap. En juist plaatsen die mij op het eerste gezicht niet trekken verrassen mij het meeste. Dit wil ik met eigen ogen ontdekken en dan eigenlijk pas een oordeel vellen. Gelukkig ken ik mezelf erg goed en denk ik als ik er eenmaal ben geweest dat Denemarken bij iedereen op zijn wishlist moet staan.

ABC wishlist, Denemarken, Dolomieten, Dominicaanse Republiek, bucket list, landen die ik nog wil bezoeken, bucket list lijstje, bucket list blog, blog bucket list, reizen over de wereld, strand, witte stranden, stripe away, jungle, Dominicaanse Republiek jungle, gekleurde huisjes, kopenhagen,

Die mooie gekleurde huisjes -PRACHTIG

 

Ik vond een wishlist maken met de D wel even een uitdaging. Deze plekken stonden er sowieso op maar meestal ben ik iemand die even verder speurt naar plekken die ik nog niet ken. Dubia staat er ook nog op maar daar wil ik een keer naar toe als ik een tussenlanding heb. Ben er namelijk al twee keer geweest en beide keren alleen op het vliegveld. Bij een langere overstap wil ik dan ook Dubai echt in (als dat mogelijk is dan).

Nu ben ik erg benieuwd wat er met een D op jouw wishlist staat? Heb jij nog plekken met een D die ik nog niet ken? Laat het mij weten…