Wat tof! Ik ben genomineerd voor de Sunshine Blogger Award. Dit kwam eigenlijk best wel plotseling op mijn pad en ik vind het eigenlijk wel tof. Normaal ben ik niet zo van het doorgeven van Awards, deels omdat ik het teveel zie gebeuren en iedereen een bepaalde Award al heeft. Toch trok deze mijn aandacht wegens de leuke vragen.

Dankzij Merel van Girls Things ben ik dus genomineerd. Ook heeft ze wat vragen opgesteld en deze ga ik dus beantwoorden. Ook deels zodat jullie mij en mijn blog beter kunnen leren kennen. Hier gaan we dan.

1.Welke onderwerpen vind je het leukst om over te bloggen?

Eigenlijk vind ik alle onderwerpen waar ik over blog leuk. Zelf ben ik van mening dat je goede artikelen schrijft als je passie er achter zit. Elk artikel is dan ook met een onderwerp wat ik leuk vind. Zo schrijf ik vaak over reizen. Dit kan zijn door steden dichtbij huis. Zoals Brussel of Rotterdam. Maar ook verre landen zoals Azië en Afrika vind ik leuk om over te schrijven. Maar je zal ook artikelen vinden die gaan over outdoor activiteiten zoals mountainbiken of raften. En vergeet het wandelen en hiken niet. Genoeg om op te noemen.

2. Wat is je favoriete snack?

Ai…ik ben echt verzot op ijs en hiervoor kun je mij midden in de nacht voor wakker maken. Sushi dat ook. En een reep van Tony’s chocolade en dan vooral die oranje verpakking. Ben een echte zoetekauw.

3. Wat zou je doen als je de staatsloterij won?

Eerst zorgen dat mijn ouders en zusje een deel gaan krijgen. Ze hebben jaren lang voor mij klaar gestaan (financieel). Zorgen dat ze geen zorgen meer hoeven hebben. Daarna zou ik een huis kopen en zorgen dat het afbetaald is. Mijn katten (Evi en Kayla) hebben dan een goede woonplek. Mijn baan blijft ik houden maar ik zal van de rest lekker gaan reizen, net zoals ik nu zou doen. Ik zou dan wel gelijk naar Antarctica gaan. En Lapland. Las Vegas. Heel Europa afreizen. Tsja zo heb je gelijk de hele wereld opgenoemd.

4. Als je niet in Nederland zou wonen, waar zou je dan graag willen wonen?

Overal een beetje. Ik zou elke 6 maanden dan ergens anders gaan wonen. Dat is stiekem ook wel mijn grootste droom. Maar als ik één land moest kiezen dan zou het denk ik toch Nieuw Zeeland worden.

5. Welke bloggers vind jij leuk om te volgen?

Eigenlijk vind ik veel bloggers leuk om te volgen. Tom van Traveltomtom, hij reist letterlijk al een paar jaar de hele wereld over. Hij maakt prachtige foto’s en beleefd bizarre avonturen zoals meer rijden op een trein, bovenop. Ook Chloe van Daily Nonsense waar ze zeer herkenbare pakkende columns schrijft. Leonie van Gewoon wat een studentje savonds eet. Haar schrijf stijl is echt te gek en i love it (zoals ze zelf vaak zegt). Of Aggie van Travel In Her Shoes een Amerikaanse vrouw die ook de hele wereld afreist. Vind haar zo leuk op haar Instastory’s. Vol passie in haar vak. Jessica van Corners of the World, die als Digital Normad werkt over de gehele wereld maar ook terug komt naar ons koude kikkerlandje. Of Mirre van Mirre op Reis die net zoals ik houd van outdoor activiteiten. Als laatste dan Mohsin op wereldreis met zijn online bureau “niet nadenken gewoon doen”. Inspiratie voor veel Marokkaanse jongeren om ook te gaan reizen. Top hoe hij bezig is.

Dit is maar een handje vol van de bloggers die ik volg. Er kunnen er nog wel een aantal bij. Het blijft leuk om de passie van de bovenstaande mensen te zien. Ga zo door!

6. Beschrijf je blog in 11 woorden.

 1. Actief
 2. Outdoor
 3. Indoor
 4. Reizen
 5. Anders
 6. Apart
 7. Geel
 8. Passie
 9. Verwezenlijken
 10. Aderalinea
 11. Dromen

7. Waar heb jij echt een hekel aan?

Een hekel. Apart woord. Vind oorlog niet leuk. Ja, ik heb een hekel aan oorlog. Ook en discriminatie. Racisme. Pesten. Liegen. Dierenmishandeling. Of dierenleed. Deze dingen kunnen mijn hart echt breken. Waarom elkaar zoveel pijn doen. Waarom zijn deze dingen er in de wereld. Ik denk dat ze er bij horen maar ik had ze liever niet gezien.

8. Waar haal jij je inspiratie voor blogposts vandaan?

Echt overal en nergens. Mijn hoofd is zo druk en schiet alle kanten op. Soms dan ben ik kapot moe en dan ineens schiet er een idee naar binnen. Dan schrijf ik dat snel op om het niet te vergeten.

Ook krijg ik inspiratie van het lezen bij andere bloggers. Of het kijken van series. Het snuffelen op Instagram. Of het praten op Twitter. Echt overal is wel iets te vinden. Momenteel heb ik ook een lange, zeer lange lijst over dingen waar over ik kan schrijven. Of wat ik nog wil ondernemen of doen.

9. Wat bestel je vaak te drinken bij je eten?

IJs thee green of een Liefmans. Heel soms een zoet wijntje.

10. Op welke blogpost ben je trots?

Eigenlijk sowieso alle blogs over mijn avontuur door Zambia. Elke keer als ik een artikel daarover schreef voelde ik zoveel trots in mijn lichaam. Maar ook over de blog waar ik schreef over mijn dyslexie. Dit was best een kwetsbaar artikel maar ben zo blij dat ik het heb gedaan. Hopelijk geeft het veel mee aan mensen en zien ze niet alleen een vrouw die spelfouten maakt maar eentje die er alles aan doet om het zo goed mogelijk te doen. En soms wel eens een foutje maakt.

11. Beschrijf je leven over 5 jaar.

Dit vind ik best een lastige. Vooral omdat ik eigenlijk niet zover vooruit wil kijken. Heb zelf gemerkt dat het leven echt zoveel wendingen kan hebben. Natuurlijk hoop ik dat mijn blog gegroeid is en dat ik nog meer van deze mooie wereld mag zien. En vooral dat ik, mijn vrienden, familie, jullie gewoon gezond zijn. En ik nog steeds gelukkig ben met de persoon die ik nu ben en nog mag worden.

De Sunshine Bloggers Award

Er zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden waar je je aan moet houden. En dit zijn ze:

 1. Bedank de blogger die jou genomineerd heeft voor de Sunshine Blogger Award en voorzie een link naar zijn / haar blog.
 2. Beantwoord 11 vragen die de blogger jou stelt.
 3. Nomineer zelf 11 nieuwe bloggers om de award te ontvangen en stel ze 11 vragen.
 4. Som de regels op en plaats het logo van de Sunshine Blogger Award in je post op je blog.

Dit was toch best wel een leuke manier om mezelf meer aan jullie voor te stellen. Zelf vind ik het altijd lastig om zulke award door te geven. Vooral omdat ik het iedereen gun. Dus ik ga geen mensen nomineren. Zelf vind ik dat ieder die het wilt deze award/tag mag overnemen. Ik heb het met plezier ingevuld, hopelijk jij ook.

Meer weten over mij? Lees dan ook:

Ik wil jullie ook graag beter leren kennen. Daarom zou ik het leuk vinden als jullie om een van de bovenstaande vragen een antwoord konden geven. Dus waar heb je een hekel aan, wat zou je doen als je veel geld zou winnen of waar sta jij over 5 jaar? Ik ben benieuwd naar jullie reactie.

Foutje gezien? Meld het.