Geierlay Hangbrug

Een na langste hangbrug van Duitsland

Morsdorf, Duitsland

Hiking, Outdoor

Brug 100 meter hoog, 360 meter lang, extra hike 6.4 kilometer

Honden welkom, minst aangelijnd op de brug. 

Op 3.5 uur rijden vanaf Breda, ligt de één na langste hangbrug van Duitsland: de Geierlay Hangbrug. Ben jij niet bang om op 100 meter hoogte, over een 360 meter lange brug te lopen? Dan is de Geierlay hangbrug een must visit voor jou.

De Geierlay hangbrug

Sinds 3 oktober 2015 is de Geierlay brug een feit. Deze trekpleister is geïnspireerd door de hangbruggen uit Nepel. De twee dorpen Morsdorf en Sosberg worden met elkaar verbonden. Een lange tijd was de Geierlay brug de langste van Duitsland, helaas is er sinds 2018 een langere bij gekomen. Wel behoort de Geierlay Hangbrug tot één van de langste hangbruggen van Europa!

Een toeristisch trekpleister

Voor één week verbleven wij in de Eifel en besloten wij vanuit daar ook deze hangbrug mee te pakken. Het is een toeristische trekpleister en op een zonnige dag ben je er bijna nooit alleen. Wij hadden een zonnige dag en besloten daarom ook vroeg te vertrekken. Vanuit het Landal huisje is het zo’n 1.5 uur rijden. Doordat je dan vroeg aanwezig bent, heb je veel kans op weinig mensen.

Tip: bezoek de brug in vroege ochtend of late namiddag

Bezoek van de Geierlay hangbrug

In de vroege ochtend komen wij aan in Mörsdorf. Alles ontwaakt rustig en we zien maar weinig mensen. Dit is een goed tekenen want teveel mensen op de brug wil ik niet (iets met foto’s). We parkeren onze auto (betaald parkeren overal). Vanuit Mörsdorf lopen wij 1.8 kilometer. Moeilijk te bereiken is het niet. Je loopt op een paar lange verharde wegen. Je kan er ook voor kiezen om de avontuurlijk hike route te nemen. Deze is ongeveer 6.4 kilometer lang en je mag hier flink klimmen en dalen.

Als we na ongeveer 25 minuten aankomen bij het begin punt van de brug, zijn er al een aantal mensen. We maken haast want we wisten dat het elk moment mega druk kon worden. Ik maak een paar hele toffe foto’s en laat er ook een paar maken van mij :). En dan zie ik in de verte te hordes mensen aan komen. We maken ons klaar om de brug over te gaan…

Net ver van de Geierlay hangbrug ligt het sprookje kasteel “Burg Eltz”. Ook een must visit!

Geierlay hangbrug met honden

De brug oversteken met honden, is veilig, minst aangelijnd. Toen wij op vooronderzoek uit gingen konden we maar weinig informatie vinden. Is de Geierlay hangbrug veilig voor honden? We twijfelde maar namen toch de proef op de som. Als het toch niet veilig zou zijn, dan zou we apart de brug over gaan en één zou met de honden achterblijven.

Toen we de brug van dichtbij inspecteerde zagen we gelijk dat ze niet echt weg konden. De onderkant/zijkant van de brug zit een smalle open ruimte maar hier kan alleen een echte kleine hond doorheen. De railing is hoog genoeg om veilig voor jou en je dier te zijn.

Jij, kent je hond het beste en weet of je hond dit leuk gaat vinden. Wij wisten niet helemaal zeker hoe ze op hoogte zouden reageren. Toen we de brug overgingen, merkte we gelijk dat stil staan geen optie was. Stil staan gaf de honden zenuwen. Lopen was de beste manier. Dus we bleven in beweging. Gelukkig hadden we alle ruimte.

We hielden de honden aangelijnd en dichtbij ons. Ook lieten we de honden voorop lopen zodat ze vooruit konden kijken. Toen de honden het eind van de brug zagen, begonnen ze iets meer te ontspannen. We zijn er wel achter gekomen dat één van de honden hoogtes niks vind en we dit ook niet nog een keer gaan doen. De andere vond het allemaal maar best zolang we bleven lopen.

Wandelen bij de Geierlay Hangbrug

Als je de brug vanuit Mörsdorf oversteekt, moet je eigenlijk de Geierlayschleife terug nemen. Dit is de hike route van 6.4 km die je ook onder de brug brengt. Daarna brengt de route je door een prachtige vallei. Wel kan je een aantal pittige klimmen verwachten. Houd hier rekening mee.

Wij besluiten deze mini hike te doen en hebben er geen spijt van. Oké, tijdens een van de klimmen, met behoorlijke oplopende temperaturen, hebben we even spijt. Het zweet druipt van onze gezichten af. Maar het is het waard, op het moment dat we weer door een prachtige vallei lopen.

Hoogtevrees…gaan of niet?

Dat is niet wat ik voor jou kan bepalen. De brug is lang en is 100 meter hoog. Ook wiebelt de brug een beetje als je er over heen loopt. Voor mij is dit juist die spanning, die ik zo ontzettend fijn vind. Voor andere is dit een doodsangst. Om de angst een beetje weg te nemen, de brug is veilig. Als je vroeg of laat gaat heb je weinig tegenliggers op de brug. Dit maakt het net is minder lastig.

Wel raad ik je het aan, om het gewoon te proberen. Angst is angst en wordt groter gemaakt door de al bestaande angst in je hoofd. Door angst aan te gaan, kan je het overwinnen.

Geierlay Hangbrug: wat is handig om te weten

 • De Geierlay hangbrug is 360 meter lang en 100 meter hoog.
 • Het is de één na langste hangbrug van Duitsland.
 • De beste tijd om te bezoeken is in de vroege ochtend of late middag.
 • De ochtend is vaak het mooiste want dan is er kans op mist.
 • De brug is goed te bereiken via een verhard pad, deze is geschikt voor kinderwagen, rolstoelen en mensen moeilijk te voet zijn.
 • Je kan een mini hike lopen van 6.4 km die je na het oversteken onder de brug brengt.
 • Parkeren is betaald en ligt op 1.8 km van de brug. Je kan niet met de auto bij de brug komen.
 • Neem genoeg eten en drinken mee als je de hike wilt gaan doen. Er zijn geen voorzieningen.
 • Honden (katten, er gaan ook katten aan een lijntje overheen) zijn toegestaan op de brug maar houd je hond wel aangelijnd voor ieders veiligheid.

Een bezoek aan de Geierlay hangbrug is echt een toffe beleving. Ben je in de buurt, dan is dit zeker een must visit. Zet jij deze activiteit ook op jouw bucket list?

Durf jij over de 360 meter lange Geierlay Hangbrug te gaan?

Meer ontdekken in de Eifel

Monschau: bezoek de Parel van de Eifel

Even weg uit de sleur van de dagelijkse leven, niet ver van Nederland en op zo'n 3 uurtjes rijden van Breda ligt deze parel in de Eifel: Monschau. Dit typische Duitse dorp geeft je het gevoel even helemaal weg te zijn. In de oude stadskern waan je jezelf even terug in...

Wandeling Gerolsteiner Felsenpfad: de Dolomieten van de Eifel

Dolomieten in de Eifel? Ik vroeg het nog een keer na want de Dolomieten liggen toch ergens anders. Italië meende ik. Het is toch echt zo en het Gerolsteiner Felsenpfad brengt je daar naar toe. Een van de mooiste wandelingen die ik heb mogen lopen in de Eifel en ik...

Rodelen in de Eifel: je even weer kind voelen

Rodelen In de EifelEifel, Duitsland Outdoor Zelf Ontdekt Vanaf 5 euro Even voel ik mij weer kind. Met een dikke glimlach op mijn gezicht race ik in volle kracht de bochten door. Rechts en links verschijnen de bordjes dat je gas terug moet nemen. Toch maar eens doen...

Blankenheim: wat kun je zien en doen in deze verborgen parel

Zo dichtbij huis, snel te bereiken en leuk voor een dagje weg: Blankenheim. Tijdens een reis door de Eifel bezochten we  deze kleine stad. Even iets anders dan wandelen en natuur. Dichtbij het Landal Park waar wij verbleven en daarom was het ook een makkelijke keuze...

Hohe Acht: het hoogste plekje van de Eifel

Hike naar het hoogste puntje van de Eifel de Hohe Acht Eifel, Duitsland Hiking, Outdoor1.3 kilometer met stijle stukken Honden welkom (aanlijnen handig ivm wilde zwijnen) De hoogste plek van een gebied beklimmen, is vaak een avontuur op zich. Al snel ben je uren en...

Wandeling Gerolsteiner Keltenpfad: met een uitzichtpuntentoren

Wandel het Keltenpfad in Gerolstein in de EifelGerolstein, DuitslandWandelen, Outdoor7 kilometer, rondwandeling, 560 meter stijgenHond is welkom, moeten aangelijndStation Gerolstein (betaald parkeren, niet duur)Als je in een van de mooiste gebieden van Duitsland bent,...

4 Reacties

 1. vakantie

  Mooie Europese plek. Leuk om er een actievere vakantie van te maken

  Antwoord
  • stripeaway

   Zeker een hele toffe plek om te bezoeken. Er is ook zoveel te doen in de buurt dan je je niet snel gaat vervelen 🙂

   Antwoord
 2. Fem

  Of ik het durf betwijfel ik (h o o g t e v r e e s…), maar ik vind het detail dat er ook katten aangelijnd meegaan reden genoeg om hem toch even op te slaan. En de uitzichten, natuurlijk. 🙂

  Antwoord
  • stripeaway

   Haha die katten doen het he? Zeker een aanrader om het toch is te proberen. Weet namelijk dat het uiteindelijk wel mee valt als je eenmaal op de brug staat.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.