De spanning begint te stijgen. Gezonde kriebels nemen de overhand – dagelijks. Elke dag krijg ik er meer zin in. Kan haast niet wachten om daar in Zambia mijn eerste voetstappen te zetten. Nog 29 dagen en dan is het zover en maak ik de tocht van mijn leven. 

600 km in 6 dagen

Dat zijn een heleboel kilometers in weinig dagen. SHIT het is toch wel heel ver. Toen ik in september 245 km had gefietst voor de Social Run was ik al gesloopt. Nu moet ik er 2 keer zoveel. Ben nu wel beter getraind dan toen en dat geeft mij veel vertrouwen.

Van de week kregen wij (en de rest van de groep) van twee andere deelnemers een uitgebreide route omschrijving. De route +/- gaat worden. Moet zeggen dat ik wel even schrok van dag 3/5 waar klimmen van ruim 12% zijn gemeten. Ik wist dat er i.p.v. van heuvel – bergen waren en dat het pittiger was dan dat ze van te voren hadden verwacht (handig als je eerst met de vorige groep zou mee gaan). Krijg je alle ins en outs HANDIG HANDIG.

Maar goed deze dame moet dus ook nog even flink gaan trainen op de klimmen van fucking 12%. Gelukkig kan je binnen spinnen en die trappers flink zwaar zetten. Ook tegen de wind in fietsen wilt wel eens helpen zeggen ze. Zelf wil ik nog een keer voordat ik vertrek gaan trainen in Limburg en de Veluwe.

De route…

Hier onder zie je de route die ze hebben uitgewerkt met de gegevens die ze bij de eerst editie hebben verzameld. Ik kijk nu al uit na de laatste dag waar we 122.1 km lekker bergaf mogen gaan. Ik hou van snelheid en dat vooral op de fiets. Nu al zin in! Ik kijk wel erg op tegen dag 3 en 5. Meeste tijd zijn we aan het klimmen iig bergop. Denk ook wel als we die dag hebben gehad dat we dan echt trots mogen zijn.

Dag 1: 110,9 km en 754 hoogtemeters

De eerste waar we gelijk een flink aantal kilometers gaan maken. Je ziet op de kaart dat we ook regelmatig naar beneden gaan en dat is natuurlijk best wel fijn inkomen. Er zitten wel een paar flinke klimmen in. Je kan hier ook kiezen om bij de 77 km te stoppen. Maar we gaan gewoon tot de 110,9 km. HOPPA

Dag 2: 62.8 km en 238 hoogtemeters

Dag twee is hier aangebroken en er staat een kleine tocht van circa 60 kilometer voor de boeg. Hier vallen de hoogtemeters gelukkig nog mee. Denk dat we hier lekker kunnen genieten van de prachtige omgeving.

cycle for plan zambia, cycle for plan, plan nederland, fietsen door zambia, fietsen door afrika, afrika fietsen, mountainbiken,

Dag 3: 101.5 km en 1027 hoogtemeters

Holla…dag 3 met de bevreesde hoogtemeters. Hier zit waarschijnlijk ook een klim van 12% in. Dit gaat voor mij echt op wilskracht worden. Ik ga door tot dat ik niet meer kan! Gelukkig zit er ook een heerlijk afdaling is. Die zijn dan altijd zo fijn na een flinke klim.

cycle for plan zambia, cycle for plan, plan nederland, fietsen door zambia, fietsen door afrika, afrika fietsen, mountainbiken,

Dag 4: 66.8 km en 647 hoogtemeters

Dag vier wordt volgens de fietsers van vorig jaar wel een pittige. Je ziet dat we veel aan het klimmen zijn en dat we maar weinig echt om laag gaan. Gelukkig is deze tocht maar 66.8 kilometers. Dat scheelt weer!

cycle for plan zambia, cycle for plan, plan nederland, fietsen door zambia, fietsen door afrika, afrika fietsen, mountainbiken,

Dag 5: 88.3 km en 601 hoogtemeters

Zoals bij dag 3 zie je hier ook een paar flinke klimmen. Nu twijfel ik of hier niet de gene van 12% in zit. Als je de twee diagrammen vergelijkt van dag 3 en 5 zie je bij dag 5 dat de klimmen steiler zijn.  We gaan het zien want het blijft toch afwachten.

cycle for plan zambia, cycle for plan, plan nederland, fietsen door zambia, fietsen door afrika, afrika fietsen, mountainbiken,

Dag 6: 122.1 km en 68 hoogtemeters

Jaaaah…hier is dan de laatste dag aangebroken met heel veel dalingen. Hier kijk ik toch wel erg naar uit. Oké, die 122.1 kilometer is wel een flink eind en mijn billen zullen die dag ook wel helemaal kapot zijn. Maar we gaan door tot de finish. En weet je waar we eindigen. In South Luangwa National Park – één van de mooiste van Afrika JOEHOE!

cycle for plan zambia, cycle for plan, plan nederland, fietsen door zambia, fietsen door afrika, afrika fietsen, mountainbiken,

Het dagschema

Het is voor jullie ook wel leuk om ongeveer te weten hoe de dagen eruit zien. Helaas weten wij dat we op dag 4 een van de projecten gaan bezoeken. De rest wordt voor ons ook nog als verrassing gehouden. ZO benieuwd!

Maar hier komt dagschema in het kort:

6:00 uur worden gewekt (OEF VROEG).

6:30 uur krijgen we heerlijk (hopelijk) ontbijtje.

7:00 uur krijgen we een briefing van de dag en starten we met de fietstocht.

12:00 uur krijgen wij onze goed verdiende lunch.

16:00 uur en rond vier uur willen we zorgen dat iedereen terug is.

19:00 uur is het tijd voor het avondeten.

Tussendoor stoppen we om de 10 a 20 km om extra te drinken of te eten. Natuurlijk mogen we vaker stoppen als we wat moois zien. Dit zullen we zeker doen.

 

Jullie hebben nu een klein inkijkje gekregen en wat mij en de rest van de groep te wachten staat. Het wordt een monsterrit die mijn leven en die van de meisjes daar gaat veranderen. Nu nog 29 dagen en nog 262 euro op te halen. Wil je mij daarin steunen, dan ben ik jullie erg dankbaar voor. Want ik hoef nog maar een klein beetje om mijn doel te halen. Klik via mobiel op de onderstaande donatieknop of ga naar www.stripeawayvoorplan.nl

 

Doneren

 

Wat er precies met het geld gaat gebeuren, dat vertel ik jullie volgende week maandag. Dan komt er weer een nieuwe blog online over dit geweldige avontuur.

Ken jij Cycle for Plan al voordat je mijn blog had gelezen?