Elke dag groeit mijn bucket list met geweldige bestemmingen die ik ooit nog is wil bezoeken. Keer op keer komt er weer wat bij. Geïnspireerd door Marcella Molenaar met haar ABC Wishlist besloot ik ook een ABC Wishlist te gaan maken. Bij elke letter van de alfabet kies ik een land, stad/dorp en regio/gebied/natuur die ik graag nog wil bezoeken. Elke keer een nieuwe letter en vandaag gaan we verder met de C van Cuba, Cairo en Cappadocië.

Cuba

Het land van de sigaren, oude kleurrijke auto’s en huizen en dansen op Cubaanse muziek midden op straat en. Alles gaat daar op zijn gemakje en de stranden zijn hemels mooi. Een droomeiland om even helemaal weg te zijn uit de bekende wereld hier in Nederland. Flora en Fauna is daar ook erg goed vertegenwoordigd. Ze zeggen dat je binnen nu en een paar je Cuba heb moeten bezocht. Dit omdat het land steeds meer invloeden krijgt uit Amerika en het echt Cuba verdwijnt. Dus hopelijk kan ik dit land snel afstrepen van mijn Wishlist ;).

abc wishlist, stripe away, bucket list, afstrepen van je bucket list, havana,cuba, zuid amerika, oude auto's, kleurrijke huizen, cubaanse sigaren,

Dit bedoel ik – prachtige gekleurde oude auto’s en huizen.

Caïro

Caïro zelf is niet zo spannend denk ik maar wat daar net buiten de stad afspeelt wel. Mijn allereerste vakantie zou naar Egypte gaan maar door een verbroken relatie ging dit niet meer door. Ik keek vooral erg uit naar de piramides en nog steeds. Ondanks dat ik weet dat er nog veel andere mooie plekken op de wereld zijn wil ik met eigen ogen ooit nog is een keer deze immens oude bouwwerken van dichtbij bewonderen. Ook ben ik altijd al nieuwsgierig geweest naar de tijd dat er farao’s leefden.

abc wishlist, stripe away, bucket list, afstrepen van je bucket list, cairo, egypte, pyramids, farao's, wereldwonder,

Dit moet je ooit is gezien hebben.

Cappadocië

Deze plek in Turkije staat al vanaf mijn eerste reis naar dit land hoog op mijn lijstje. Helaas kon ik toen niet gaan omdat het echt een stapvakantie was geworden (nu wel een beetje spijt natuurlijk). Maar goed Cappadocie lijkt mij een wonder op zich. Door de eeuwen heen is hier een grillig maar apart mooi landschap ontstaan. Van sprookjesachtige grotwoningen tot ondergrondse steden.

Deze plek is voor mij de perfecte gelegenheid om ook een ander item van mijn bucket list af te strepen: een ballonvaart. Maar wat is er nou mooier om dit te doen boven dit prachtige unieke landschap…

abc wishlist, stripe away, bucket list, afstrepen van je bucket list, turkije, luchtballon, luchtballonvaart, cappadocië,luchtballonvaart cappadocië,

Hoe prachtige is dit tijdens een ballonvaart.

Moet wel zeggen dat ik een aantal plekken mis op mijn C wishlist zoals Costa Rica. Keuzes maken blijft moeilijk vooral met zoveel moois in deze wereld.

Ga jij ook zo graag nog is naar Cuba? Of ben je al op een van deze plekken geweest. Misschien heb jij wel een hele andere plek met een C in gedachten. Ik hoor het graag wat jij graag nog is wilt zien wat begint met een C.