Een TV show bijwonen. Iets wat ik altijd al wilde doen. Afgelopen zondag was het dan zover en was ik het lachende publiek bij “Carlo’s TV café”. Krijg je echt instructies “nu lachen” of “nu kleppen dicht”? En dat wilde ik wel eens weten.

Carlo's TV café, tv opname, live opname, rtl 4, tv cafe, carlo boszhard, carlos tv cafe, bucket list, bucket list blog, stripe away, publiek, studio 19, media park, media park hilversum

Studio 19 op het Media Park

Ongeveer één week voor de lifeshow kreeg ik een mail met de vraag of ik nog kwam en met hoeveel personen…maar natuurlijk kom ik nog en met 2 personen (uhm had 3 opgegeven). Ruim 6 maanden geleden kwam ik een oproep tegen om als publiek Carlo’s TV café bij te wonen. Geen seconde getwijfeld. Want 5 minuten later schreef ik mij in. Nu was het vandaag dan zover. Er zat in de mail een duidelijk route omschrijving. Een rechte weg richting Hilversum en letterlijk aan de parkeerplaats was Studio 19. Eigenlijk was het niet te missen want het stond duidelijk overal aangegeven.

Carlo's TV café, tv opname, live opname, rtl 4, tv cafe, carlo boszhard, carlos tv cafe, bucket list, bucket list blog, stripe away, publiek, studio 19, media park, media park hilversum

Het groene publiek en een kluisje graag

Na 20 minuten buiten in de koud wachten, mochten we dan eindelijk naar binnen. Eerst kregen we een uitgebreid onderzoek of we geen wapens bij hadden (wel goed dat ze dit doen). Daarna mochten we ons gaan melden en kregen we een kaartje met een groen vakje erop. Als leek wist ik totaal niet waar dit voor was. Later kreeg ik te horen dat we per kleur naar binnen mochten en zo ingedeeld werden.

Carlo's TV café, tv opname, live opname, rtl 4, tv cafe, carlo boszhard, carlos tv cafe, bucket list, bucket list blog, stripe away, publiek, studio 19, media park, media park hilversum

Tijdens het wachten (45 minuten) kregen we gratis drinken met wat lekkers. Besloot ik twee keer naar de wc te gaan en was ik een beetje boos dat ik mijn waardevolle spullen (zoals portemonnee, auto sleutels, ID etc) niet veilig achter kon laten zoals in een kluisje. Er mochten geen tassen etc mee naar binnen. Dus of het moest in de auto gelegd worden of bij je jas. Dit vond ik wat minder goed…

Carlo's TV café, tv opname, live opname, rtl 4, tv cafe, carlo boszhard, carlos tv cafe, bucket list, bucket list blog, stripe away, publiek, studio 19, media park, media park hilversum

Toen was het eindelijk tijd om richting de studio te gaan. Eerst zwart, toen roze en toen eindelijk groen. Hoppa en daar gingen we. We kregen een mooi plekje op de tweede rij.

Co-assistent Jan Kooijman

O M G – Jan Kooijman was er. Ze hadden eindelijk gekozen voor een mannelijk co-assistent. Wij waren blij! Bij Carlo’s tv Café is het de bedoeling dat de co-assistent het programma mee gaat leiden. Wat dus betekend dat Jan Kooijman er de gehele uitzending bij aanwezig was LUCKY ME.

Carlo's TV café, tv opname, live opname, rtl 4, tv cafe, carlo boszhard, carlos tv cafe, bucket list, bucket list blog, stripe away, publiek, studio 19, media park, media park hilversum

Klappen op commando

Klopt het dat je moet klappen op commando? Ja, dat klopt. Ik ben er achter! Dit was ook een van de grootste redenen dat ik een keer bij een tv show aanwezig wilde zijn. Moet wel eerlijk bekennen dat hij het publiek meer moest tegen houden, dan aanmoedigen om te klappen. De show was zo ontzettend leuk dat je vanzelf gaat klapen. Enkele keren werd er gevraagd van ons dat we uitbundiger wilde klappen – dit deden we dan met veel plezier.

Ook nog leuk om te weten is dat ze niet met bordjes staan, met nu klappen maar de goede meneer draaide met een opgerolde krant in de lucht, en hoe hoger en sneller de krant heen en weer ging, hoe harder wij moesten klappen.

Spelletjes ronde

Elke keer bij Carlo’s tv café is er een spelletjes ronde. Een bekende Nederlander komt in de show en probeert voor het publiek prijzen te winnen. Elke week als het de BN-er niet lukt om het spel te winnen gaan de prijzen mee naar de volgende uitzending. Helaas voor ons waren de prijzen er vorige week allemaal uit gegaan.

Maar we gingen niet met legen handen naar huis. Het hilarische spel werd uiteindelijk gewonnen en het publiek (ook de mannen) kregen een krulborstel (altijd al willen hebben) .

Zit Diana in het publiek?

Schrik…het eerste wat ik doe is mijn buurvrouw aan kijken wat ze nu weer heeft geregeld. Langzaam steek ik mijn hand op. Shit, dit wil ik niet. Ik kom af en toe al in beeld maar om nu helemaal in de schijnwerpers te staan…NOP.

Maar gelukkig was het niet voor mij bedoeld maar voor een andere Diana die even compleet in het zonnetje werd gezet – meer dan verdient.

Conclusie

Onwijs leuk – heb zeker een gezellig avond gehad. Ook beter dan verwacht. Ik had eerlijk gedacht dat het allemaal best gefoceerd zou gaan maar dat was totaal niet zo.

Leuk om een ervaring rijker te zijn. Ben jij al wel eens bij een live tv show aanwezig geweest?