Elke dag groeit mijn bucket list met geweldige bestemmingen die ik ooit nog is wil bezoeken. Keer op keer komt er weer wat bij. Geïnspireerd door Marcella Molenaar met haar ABC Wishlist besloot ik ook een ABC Wishlist te gaan maken. Bij elke letter van de alfabet kies ik een land, stad/dorp en regio/gebied/natuur die ik graag nog wil bezoeken. Elke keer een nieuwe letter en vandaag gaan we verder met de B van Bolivia, Budapest en Banff National Park.

Bolivia

Bolivia wat ingesloten ligt tussen Brazilië, Peru, Chili, Argentinië en Paraguay. Als ik aan Bolivia denk, dan denk ik aan de immens grote zoutvlakte waar heel veel creatieve toffe foto’s worden gemaakt. Maar Bolivia is veel meer. Doordat Bolivia het hoogst gelegen land van Zuid-Amerika is, is het jaren lang geïsoleerde geweest. Door die isolatie is er veel bewaard gebleven van de originele cultuur. Je ziet daarom tot op de dag van vandaag nog veel indianen. Het lijkt mij daarom ook ontzettend mooi om door dit land te reizen. Ze zeggen ook wel dat Bolivia het land van de extremen is – ik ben benieuwd.

abc wishlist, wishlist abc, wishlist, bucket list, plekken die ik wil zien, bolivia, zoutvlaktes, zoutvlaktes bolivia,

De prachtige zoutvlaktes van Bolivia. ©Pixabay

Boedapest

Wat dichter bij huis dan Bolivia, Boedapest. Een stad van 1.7 miljoen inwoners en dus de grootste stad van Hongarije. Een van de redenen waarom Boedapest mij aantrek zijn de vele badhuizen. Een van de bekendste is toch wel het Szechenyi badhuis. Dit prachtige badhuis ligt in het stadpark tussen verschillende gele gebouwen. En een andere reden is toch ook wel het geld aspect. Boedapest is enorm goedkoop (van horen zeggen offcorse). Voor een prikkie vlieg je richting deze stad en het leven daar is ook erg goedkoop. Maar wat we natuurlijk niet moeten vergeten is de volle historie in deze stad. Overal schijn je prachtige gebouwen te zien.

abc wishlist, wishlist abc, wishlist, bucket list, plekken die ik wil zien,, boedapest, europa,

Boedapest is een ontzettend mooie stad rijk aan cultuur. ©Pixabay

Banff National Park

Het Banff National Park schijnt één van de mooiste van Canada te zijn. Banff is wereldberoemd geraakt vanwege zijn meren gletsjers en het woeste Rocky Moutains landschap. Verder is Banff het leefgebied van o.a. de zwarte beer en de Eland die ik ontzettend graag nog is in het echt wil bewonderen. Het schijnt dat je deze dieren op bijzondere wijze van dichtbij kan bewonderen (ik blijf wel op veilig afstand). Het blijven immers wilde dieren. Maar het lijkt mij zo prachtig om hier een vette hike door heen te maken.

abc wishlist, wishlist abc, wishlist, bucket list, plekken die ik wil zien,

WAUW WAUW dit is toch gewoon prachtig. ©Pixabay

 

Zo de B hebben we ook gehad. Wat ik merk is dat je toch meer onderzoek doet en meer kijkt wat wil ik echt nog is wilt zien en je bewuster dingen je op je lijstje zet. Word je lijstje langer – JA veel langer. Nu staan er alweer twee plekken extra op: Bolivia en Banff want Boedapest stond er al op.

Welke plekken met een B staan er bij jouw op je Wishlist?

 

Lees ook meer ABC Wishlist:

A – Australië, Antarctica en Athene