THAILAND

In 2016 maakte ik mijn eerste reis naar dit prachtige land. Een land dat bekend staat als een backpackland. Vele mensen doen dit land als eerste aan als ze gaan backpacken (vaak voor de eerste keer). Dat is natuurlijk niet voor niets want Thailand is een land wat gemakkelijk te bereizen is en het volk is aardig en open.

alles over thailand, thailand, informatie thailand, thailand blog, reizen door thailand,

Informatie Thailand

Hoofdstad: Bangkok

Taal: Thai

Valuta: Thaise Baht (THB)

Noodnummers: Toeristen Politie: 1155 | Algemeen en politie: 911 | Ambulance: 1669 | Brandweer: 199

Vaccinatie: Geadviseerd wordt DTP en Hepatitis A. Afhankelijk van de regio wordt ook Hepatitis B en Rabies aangeraden. Voor het beste advies raad ik je altijd aan om langs de GGD te gaan. Er komt geen Malaria voor.

Beste reisperiode Thailand

Thailand kent een verschillende zones als het gaat om goede periodes om te reizen. Als je kijkt naar het Noorden van Thailand (Chiang Mai en Pai) dan zijn de maanden oktober t/m april de beste maanden. Voor Midden-Thailand (Bangkok, Ayutthaya) zijn de maanden november tot april de beste optie. En voor Zuid-Thailand, denk hierbij aan de eiland (Khao Tao, Krabi) zijn de maanden december tot april het beste.

Houd wel gelijk in je achterhoofd dat dit gelijk ook de drukste maanden zijn. Wil je nu in juni? Dat kan ook prima. Ik reisde in juni 2016, 3 weken door Thailand. Elke dag regende het wel maar dit was nooit meer dan een uur of twee. De rest van de dag was het droog. Natuurlijk blijft de natuur verraderlijk maar laat je niet teveel tegenhouden in de regenmaanden.

Handige woorden in het Thais

In Thailand hoef je echt niet de gehele taal te leren om goed te reizen. Met alleen Engels kan je al gemakkelijk uit de voeten komen. Wel waardeert de Thai het enorm als je een klein woordje Thais spreekt.

Belangrijk is het volgende:

* De vrouw sluiten hun zinnen af met Kha en beginnen hun zinnen met Chan (in de ik-vorm)

* De mannen sluiten hun zinnen af met Khran en beginnen hun zinnen met Phom (in de ik-vorm)

Hallo = Sawadee khrap (m) kha (v)

Bedankt = Khop khoen khrap (m) kha (v)

Graag gedaan = Mai pen rai khrap (m) kha (v)

Heeft u internet = Khoen mie inthenet?

Wat kost dit? = Nie thao rai?

Mag ik hier fotograferen? = Phom (m) chan (v) thaaj roep thie nie dai mai?

Nee, dank u (als iets aangeboden wordt) = Mai ao khrap (m) kha (v)

Ongeacht of de toonhoogte en uitspraken anders zijn, waardeert de Thai het erg als je het al probeert. Vaak als je het verkeerd uitspreekt proberen je ze te helpen met de juiste uitspraak.

Gemiddelde kosten Thailand

Tijdens mijn backpackreis door Thailand ben ik (exclusief vliegticket €416) +/- 800 euro kwijt geweest. Thailand kan je zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Over het algemeen is Thailand erg goedkoop. Voor ongeveer 20 euro per dag kan je makkelijk rondkomen. Houd dan wel rekening ermee, dat je op budget reist. Ook zijn de eilanden duurder dan de binnenlanden.

Eten & Drinken: Het eten in Thailand is goedkoop en lekker. Streetfood is heel normaal in Thailand. In Bangkok heb je Khao San Road waar je op elke hoek overheerlijke Pad Thai kunt krijgen voor nog geen 2 euro. In de ochtend een lekker tosti bij 7-Eleven voor nog geen 1 euro.

Overnachting: Gemiddeld ben ik 10 euro per nacht kwijt geweest aan mijn hostel overnachting.

Visum Thailand

Verblijf je onder de 30 dagen in Thailand, dan heb je geen visum nodig. Wel moet je paspoort nog meer dan 6 maanden geldig zijn. Wil je langer dan 30 dagen in Thailand verblijven? Dan moet je vooraf een visum voor Thailand aanvragen. Je hebt ook een single entry toeristen visum en daarmee mag je maximaal 60 dagen in Thailand verblijven. Je hebt nog een optie en dat is het multiple entry visum, waarmee je onbeperkt het land in uit kunt reizen tijdens 6 aangesloten maanden. Je krijgt bij iedere nieuwe aankomst een stempel van 60 dagen.

Houd er wel rekening mee dat ongeacht je voor een bezoek onder de 30 dagen geen visum nodig hebt je wel een

 

Artikelen over Thailand