WOW – februari vloog voorbij. Maart staat al weer voor de deur of is eigenlijk al begonnen…oeps ik moet nog bijkomen van 5 dagen carnavallen. Maar februari was een maand van veel feesten maar ook heel veel Netflix.

Klunen Breda – pré carnaval

Misschien wel leuker dan carnaval zelf – KLUNEN. Elke jaar, 3 weken voordat de echte gekte lost barst in Breda is er dit te gekke feest. Klunen is 10 jaar geleden ontstaan, je gaat met een groep (alleen kan ook maar niet zo gezellig), je trekt iets geks uit de kast, je gaat in minimaal 11 cafés één stempel en iets te drinken halen (liefs bier of wijn of bier, gewoon alcohol). Ben je klaar met het behalen van je 11 stempels, dan heb je met trots je kluunkruisje verdiend.

Dit jaar was de gekte weer aan en mega gezellig. Beetje zat, beetje erg…oeps. Maar dat mag de pret niet drukken. Het weer was goed, de mensen waren super gezellig. Een ons kent ons feestje en oude vrienden zag ik weer. Op naar volgend jaar.

Klunen breda, klunen, breda, pre carnaval, carnaval, feesten met vrienden, rose bier, kluntocht, bredase kluntocht,

Rechtsonder zie je de felbegeerde stempelkaart

Vroeger was alles beter

Eindelijk een feest die zich richt op de early hardstyle. Al weken keek ik uit naar dit te gekke feest. Even helemaal uit mijn dak. Nergens aan denken en alleen maar dansen op de beat – HEERLIJK. Om 14.00 uur in de middag reden we richting Den Bosch en om half 4 gingen onze voeten tot uurtje of 01.00 uur in de nacht de lucht in.

Ook ontmoette ik daar mijn date (aaach beetje raar maar wel leuk) en kwam ik ook een oude date tegen (hoi AKWARD). Het was een goed feestje – zeker eentje voor in de boeken.

vroeger was alles beter, indoor festival, den bosch,

Binnen feesten geven altijd iets extra: prachtig lichtwerk

ALAAF Carnaval in Breda

Oké, ik zei net dat Klunen misschien wel het beste feest van het jaar was maar deze carnaval was me toch een carnaval (en vorig jaar ook en dat jaar daarvoor ook – carnaval is gewoon DIKKE PRIMA). Ik begon ergens vrijdag in de vroege avond en ben dinsdagavond gestopt. Het eten – tsja was veel ongezond. Gelukkig neemt de man van een van mijn vriendinnen vrij om o.a. voor ons te koken tijdens carnaval (krijgen we toch nog een beetje gezond eten). Duizend maal dank daarvoor.

Ik eet je op kostuum

Op carnavalsvrijdag gingen we met de meiden verkleed als zombie uit de victoriaanse tijd. Speciaal met echt nep bloed en erg enge ogen doken we de stad in. Nog nooit zoveel aandacht op een avond gehad maar ook nog nooit zoveel mensen laten schrikken…héhé leuk leuk! Hou ik van.

Carnaval, carnavals breda, kielegat, zombie, verkleed als zombia, backstage februari,

Vind mijn ogen zo cool he!

Carnaval, carnaval breda, kielegat, verkleed als zombie,

De zombie bende

De mooiste optocht van carnaval

Standaard op zondag gaan wij met de groep naar de optocht in Bloemeldonck aka Prinsenbeek. Bloemeldonck heeft elk jaar de grootste maar zeker ook een van de mooiste optochten. Er zaten dit jaar weer parels tussen, echte kunstwerken.

Bloemedonck, prinsenbeek, carnaval, carnaval 2017, optocht, optocht prinsenbeek, optocht bloemeldonck,

Deze was ook echt gaaf. Bijna alles bewoog, zo ook het water aan de onderkant.

Bloemedonck, prinsenbeek, carnaval, carnaval 2017, optocht, optocht prinsenbeek, optocht bloemeldonck,

Erg mooie wagen

Hossen op de Grote Markt

Om het buitencarnaval een boost te geven besloot Breda het hossen op de Grote Markt op zaterdagavond in het leven te roepen. Dit jaar was het een mega groot succes. Alle bekende klassiekers kwamen voorbij inclusief opblaasdieren. Van alles vloog er om onze oren.

hossen op de grote markt, grote markt breda, carnaval, canarval breda, kielegat, carnaval kielegat,

Wat een gezelligheid!

Optocht met code geel

Bijna maar gelukkig niet helemaal! Maandag – de beruchte maandag! Gelukkig ging de optocht in Breda (nadat ze de route hadden ingekort) gewoon door. Vorig jaar moesten vele gemeentes de optochten opblazen ivm het zeer slechte weer. Ook dit jaar werd er weer code geel afgegeven.

hossen op de grote markt, grote markt breda, carnaval, canarval breda, kielegat, carnaval kielegat, kiske en wieske, poppenverbranding, afsluiting carnaval, optocht maandag, optocht breda

regen regen regen en nog is regen

Poppenverbranding en vuurwerk

Tot dinsdag ging ik door. In de avond vierde we traditioneel de teruggave van de stadssleutels en het verbranden van de carnavalssymbolen Kiske en Mieske. Hiermee eindigd het carnaval 2017 voor mij maar ook voor het Kielegat. Moe maar voldaan en als waar afscheid kregen we nog een prachtig vuurwerk.

hossen op de grote markt, grote markt breda, carnaval, canarval breda, kielegat, carnaval kielegat, kiske en wieske, poppenverbranding, afsluiting carnaval,

Kiske en Mieske – ze zijn er klaar mee. Tot volgend jaar!

hossen op de grote markt, grote markt breda, carnaval, canarval breda, kielegat, carnaval kielegat, kiske en wieske, poppenverbranding, afsluiting carnaval,

En natuurlijk de grand final – firework

O O O O wat was het gezellig en wat heb ik een moevancarnavalskater. Had van mij ondanks alles nog wel even langer mogen duren. We zijn nu al weer aan het aftellen naar carnaval 2018.

hossen op de grote markt, grote markt breda, carnaval, canarval breda, kielegat, carnaval kielegat, kiske en wieske, poppenverbranding, afsluiting carnaval,

ALAAF

hossen op de grote markt, grote markt breda, carnaval, canarval breda, kielegat, carnaval kielegat, kiske en wieske, poppenverbranding, afsluiting carnaval,

O ja en drink met mate(n) – zo af en toe een Cola tussen door is helemaal niet erg 😉

Verjaardag pappa

Deze maand vierde ook mijn pappa zijn verjaardag. Al weken van te voren kreeg ik de uitnodiging. Dit is trouwens ook het enige moment dat ik de rest van mijn (grote) familie ook zie. Dan heb ik het over ooms en tantes. De rest zie ik alleen met speciale gelegenheden. Maar wat ben ik trots op deze man. Hij heeft de laatste jaren zo ontzettend veel voor mij gedaan. Zonder hem had ik heel veel dingen niet voor elkaar kunnen krijgen.

Verjaardag pappa, vader, pappa, verjaardag, selfie

Met de leukste pappa van de hele wereld

Nieuwe teamfoto PSV Jongerenteam

Eindelijk na maanden van plannen hebben we eindelijk onze nieuwe teamfoto. Na een fijne training waarbij we een hechter team zijn geworden maakte we deze teamfoto. Trots ben ik op deze toppers.

Psv jongerenteam, psv, jongerenteam, teamfoto

TOPPERS

Anti Stigma Café

Voor de tweede keer organiseerde een goede collega “Jeroen Kloet” het Anti Stigma Café. Binnen de ontspannen sfeer van een café worden er persoonlijke verhalen gedeeld over stigma, zelf-stigma en (psychische) kwetsbaarheid. Een zeer goed initiatief waar ik met plezier naar toe ga.

anti stigma cafe, anti stigma, stigma, cafe, collega

Samen met een collega, oud klasgenootje en vriendin – hoe leuk

Ook word er in het tweede deel van de avond steenvast een interview met een client en een hulpverlener over de bovenstaande onderwerpen gegeven. Zeer mooi om te zien hoe iemand in de hulpverlenersrol ook een kwetsbaarheid kan laten zien.

anti stigma cafe, anti stigma, stigma, cafe, collega

Hier vind een van de interviews plaats.

En wat deed ik nog meer…

Besloot ik met -1 een ijsje te halen bij een benzinepomp. Ben verslaafd aan ijs. Goede verslaving alleen niet voor mijn buik en billen (daar kom ik het snelste aan). Maar af en toe mag ik we zondigen, toch?

ijs, snicker,

LOVE

Was ik een maand extra langer vrij. Keek ik in de dagen die ik thuis was heel veel series, lekker onderuit op de bank. Soort mini vakantie.

Speelde ik een spelletje met de benzinetank. Kijken wie het langst vol kon houden. Ik gaf het op een gegeven moment op en mijn geliefde Ford Ka kreeg zijn welverdiende voeding.

lege tank, tanken,

Angstaanjagend met z’n tank rijden

Mijn pappa werd kampioen met zijn team en vroeg of aan mij of ik de teamfoto wilde maken. Natuurlijk wilde ik dit doen.

biljarten, kampioen, biljart kampioen

Kampioen met biljarten TROTS

Ging ik op bezoek bij een goede vriendin. Een van de kinderen kwam nog even gezellig met mij knuffelen. Vooral Snapchat werkt goed. Al die leuke maskertjes. Pokémon Go was trouwens ook helemaal geweldig.

snapchat, knuffelen,

Snapchat werkt altijd

Ging ik op bezoek bij mijn ouders en zusje. Vorig jaar kwam er een nieuw familielid – Sky. Toen nog een lief klein mini hondje, nu een prachtige GROTE dame.

Van mini naar bijna niet op te tillen

IK HOU VAN SNEEUW – eindelijk een klein mini laagje sneeuw. Deze dame hier loopt dan ook met een grote glimlach rond. Heerlijk!

Heerlijk sneeuw onder mijn voetjes

Hielp ik een vriendinnetje met het vervoer naar de zwemles met haar kinderen. Gezellig onder genot van een warme chocolademelk met slagroom en een tosti wachtend op haar dochter.

Tijdens een van de eerste lente dagen kroop ik op de mountainbike om te trainen voor Zambia. De eerste kilometers komen weer langzaam op gang.

12 km zitten erop

Starbucks – helaas zo vaak kom ik er niet maar als ik er kom. Gelukkig en eindelijk moest ik in de buurt van station Breda zijn en kocht ik dus ook een Frappuccino maar zonder koffie. Tsja dan is het toch gewoon een milkshake.

Te lekker, te verslavend

Verfde ik voor het eerst in mijn leven zelf mijn haar. Ben tevreden met en resultaat en denk dat ik het vaker zelf ga doen. Scheelt echt enorm veel geld. Heb namelijk dik en veel haar en ben vaak rond de 100 euro kwijt.

Uiteindelijk resultaat is goed gelukt

Ging ik op een dinsdagavond met een aantal meiden cocktails drinken bij het “Hart van Breda”. Ik dronk uiteindelijk geen cocktail maar een Liefmans. TOP gezellig!

Sloot ik een avond op mijn werk bij de bowling af met restjes van een buffet. Het eten krijgen wij van een van de beste restaurants van Breda en we mogen de restjes allemaal op eten.

Hier zeg ik geen NEE tegen

Zonder mijn twee draakjes ben ik niet compleet. Ze zijn mijn alles! Bij thuiskomst krijg ik altijd een fijn onthaal. Daarom nog een paar leuke foto’s om deze blog mee af te sluiten.

Mijn knappe Evi

Van Kayla mocht ik niet werken aan mijn blog 😉

Mijn wekker in de vroege ochtend – baasje WIJ WILLEN ETEN

Kreeg ik heel veel knuffeltjes

Ik dacht dat ik niet veel had gedaan deze maand maar je ziet maar weer, het is vaak meer dan je denkt. Deze maand was ik ook actief bezig met mijn website. Veel achter de schermen gedaan. Binnenkort komt er een nieuwe lay-out voor “mijn bucket list” pagina. Ook probeer ik actiever te zijn op Social Media.

In maart staan er een aantal leuke dingen op de planning maar ook het beginnen met mijn nieuwe job. Dit zal na 3 maanden geen fulltime werk wel even een zware inspanning zijn.

Hoe was jouw februari. Ben je ook carnaval gaan vieren? Of ben je juist gevlucht?