Avonturen beleven dat doet iedereen, ieder op zijn eigen speciale manier. Elk avontuur is iets unieks want het wordt beleeft, gevoel, ervaren en gezien. Zelf ben ik gek op avontuur en daag ik mezelf elke keer weer uit. Om mij heen zie ik ook andere avonturen ontstaan en gebeuren. Om je mee in de wereld van avontuur te nemen laat ik elke keer in “het avontuur van” een avonturier aan het woord. Deze week is Nanouk van Samen De Wereld Ontdekken aan de beurt. Ze reist met haar gezin voor onbeperkte tijd als digital normad door Europa.

Wij zijn al ruim 2,5 jaar op avontuur. In september 2015 vertrokken we met een caravan op reis. Bestemming onbekend, reisduur ook. We hadden die zomer ons huis verkocht en onze banen opgezegd. We wilden weg uit het 9-tot-5-leven, tijd doorbrengen met elkaar en de zon tegemoet.

Natuurlijk was dit super spannend! Met een baby van toen 9 maanden oud gingen we het avontuur aan, zonder een echt goede voorbereiding.

Op de bonnefooi

Inmiddels weten we dat dat ons ding is; op de bonnefooi reizen, zonder een gedetailleerde planning en dan maar zien waar we uitkomen. We maken wel plannen, maar die veranderen vaak dezelfde dag nog. Of hetzelfde uur. Pas als we op de weg zitten, klaar om verder te reizen, stellen we onszelf de vraag ‘en waar gaan we nu heen?’.

het avontuur van, samen de wereld ontdekken, op avontuur, reizen door europa, reizen met kinderen, reize door europa met kinderen, reizen met een bus, digitlal nomad, digital nomand leven,

Geen gepieker, gewoon gaan!

Het mooie hiervan is dat we niet te lang stilstaan bij alles wat er mis kan gaan. Rond ons vertrek vroegen we ons natuurlijk wel af hoe het allemaal ging lopen. Zouden we genoeg geld gaan verdienen? Hoe zou Roan het vinden? Zou het leven on the road goed bevallen?

Maar hoe langer je over dit soort vragen nadenkt, hoe groter de kans is dat je niet vertrekt en gewoon blijft zitten waar je zit.

Zonde! Het avontuur aangaan, je hart volgen, hoe cliché ook, het brengt je zo ongelooflijk veel moois.

Ons saaie avontuurlijke leven

Inmiddels hebben we de caravan ingeruild voor een zelf omgebouwde bus, loopt ons bedrijf goed en gaat het met de kinderen uitstekend (meervoud, het gezin is vorig jaar uitgebreid). We komen regelmatig terug in Nederland, bijvoorbeeld voor familiebezoek.

We hebben een perfecte balans gevonden tussen werken, zorgen, reizen en relaxen. Hoewel ons leven als één groot avontuur klinkt, is het stiekem heel saai.

Om je een idee te geven; onze dag bestaat voor een groot deel uit zorgen voor de kinderen. Handjes poetsen, luiers verschonen, ruzietjes sussen en klein en groot verdriet troosten. Ook het huishouden (of ‘bushouden’) gaat gewoon door. Denk aan boodschappen doen, koken, afwassen en kleding wassen.

Maar dit speelt zich wel af op de mooiste stranden, in de stralende zon. Ook hebben we iedere dag mini-avonturen! Als we naar een nieuwe plek reizen, door de prachtige omgeving wandelen of een dorpje verkennen.

het avontuur van, samen de wereld ontdekken, op avontuur, reizen door europa, reizen met kinderen, reize door europa met kinderen, reizen met een bus, digitlal nomad, digital nomand leven,

Leven in vrijheid

Ons avontuur heeft ons heel veel goeds gebracht, zoals rust en veel tijd samen met het gezin. Maar het allerbelangrijkste is dat we een leven in vrijheid hebben. We ‘moeten’ nog steeds dingen (werken bijvoorbeeld, we hebben geen loterij gewonnen ;)), maar we bepalen zelf wanneer en hoe we dit doen.

Zo gaat bij ons nóóit de wekker. Echt nooit. We staan op als de kinderen wakker worden ’s ochtends. We kunnen ons dus helemaal aanpassen aan hun ritme, en het zijn heerlijk goede slapers.

Ook vinden we het fijn om ’s ochtends lekker rustig wakker te worden met een kop koffie. Ken je dat weekendgevoel? Dat hebben wij iedere ochtend en daar kiezen we bewust voor. Geen gehaast, maar rust. En we zoeken natuurlijk de beste plekjes op zodat zij fijn kunnen spelen terwijl wij rustig koffie drinken.

Wat de toekomst gaat brengen

We weten niet of we nog lang blijven reizen; we zien wel hoe ons leven gaat lopen. Maar we weten wel zeker dat we niet meer terug gaan naar het 9-tot-5-leven. Ons avontuur is voorlopig nog niet afgelopen!

Bedankt Nanouk voor het delen van jouw avontuur, ook al vind je het soms saai. Ik vind het knap dat je met twee kinderen zo door Europa reist. Op haar blog kan je niet alleen alle avonturen vinden maar ook tip en tricks hoe je het beste met kids als Digital Nomad kan leven en reizen.

Zou jij dat durven zo door Europa reizen met twee kinderen voor onbeperkte tijd? Wat is jouw grootste avontuur?

 

Foutje gezien? Meld het.

 

Heb jij nou ook een geweldig, uniek, mooi, te gek, bizar, awesome, tof, groot avontuur en lijkt het je leuk om er over te schrijven en andere mensen te inspireren om ook het avontuur te volgen. Mail dan naar info@stripeaway.nl of vul het contact formulier in.