Elke dag groeit mijn bucket list met geweldige bestemmingen die ik ooit nog is wil bezoeken. Keer op keer komt er weer wat bij. Geïnspireerd door Marcella Molenaar met haar ABC Wishlist besloot ik ook een ABC Wishlist te gaan maken. Bij elke letter van de alfabet kies ik een land, stad/dorp en regio/gebied/natuur die ik graag nog wil bezoeken. Elke keer een nieuwe letter en we trappen af met natuurlijk de A van Australië, Antarctica en Athene…

Australië

Dit land staat al zo lang als ik mij kan herinneren op mijn bucket list. Een aantal jaar geleden reisde mijn zusje 6 maanden lang door dit prachtige land. Ook vele vriendinnen gingen mijn voor. Het land van de extreme wordt Australië ook wel eens genoemd. Citytrip Sidney, roadtrip over de Great Ocean Road, bezoek brengen aan de Uluru, Kangoeroes spotten, alles over de Aboriginals leren, duiken in het Great Barrier Rief, paardrijden op Fraser Island en nog veel meer. Australië heeft ook zoveel te bieden dat je hiervoor wel een paar maanden vooruit moet trekken.

abc wishlist, wishlist abc, wishlist, bucket list, plekken die ik wil zien, australie,

Of knuffelen met Koala ©Pixabay

Antarctica

Een reis richting Antarctica duurt lang en kost enorm veel geld. Dit continent rondom de Zuidpool lijkt mij magisch mooi. Zo bizar dat dit continent bijna in zijn geheel bedekt is met ijs. Je kan er ontzettend gave (bucket list waardige) activiteiten doen. Wat denk je van kamperen op het ijs. Klinkt koud hé? Maar lijkt mij zo ontzettend gaaf. Of wat dacht je van hikes op gletsjers, met pinguïns die rond je heen waggelen met adembenemende uitzichten. Al dit is toch een beleving om nooit te vergeten. Nu nog even door sparen richting de 8000 euro.

abc wishlist, wishlist abc, wishlist, bucket list, plekken die ik wil zien, antarctica

Zie je het al voor je dat je hier op een boot staat en van dit prachtige uitzicht staat te genieten. ©Pixabay

Athene

Een stuk dichter en goedkoper bij huis dan Australië en Antarctica maar zeker niet minder mooi – Athene. Wat ben ik verliefd op Griekenland en zijn geschiedenis. Wist je dat Athene zowel de hoofdstad van Griekenland is maar ook één van de grootste steden van Europa. Je wordt in een paar dagen ondergedompeld in de indrukwekkende geschiedenis. Hier komt oud en nieuw letterlijk samen.

abc wishlist, wishlist abc, wishlist, bucket list, plekken die ik wil zien, athene, griekenland, greece,

Het eeuwenoude Akropolis van Athene. ©Pixabay

 

We hebben de A gehad, nu op naar de volgende letter in de alfabet. Deze was redelijk goed te doen. Je moet een keuze maken maar toch wil ik Algonquin Provincial park nog even benoemen. Dit is het oudste park van Ontario in Canada. Je kunt deze plek het beste ontdekken per kano of te voet. Maar kies je voor de kano dan kan het zo maar zijn dat er een heel speciaal dier naast je zwemt!

Nu ben ik benieuwd welke bestemmingen jij hebt op jouw Wishlist die beginnen met een A…