Adventure Pack Grindelwald

Ontdek met het Adventure Pack het avontuurlijke Grindelwald

Zwitserland

Grindelwald en avontuurlijk gaan hand in hand samen. Overal waar je kijkt kun je het avontuur aan gaan. Het is ook niet voor niets uitgeroepen door vele mensen als avontuurlijk outdoor paradijs. Je kunt er uren en uren hiken, er zijn verschillende via ferrata’s en handje vol aan mountainbike trails. Maar wist je ook dat ze hier een aantal adrenaline volle activiteiten hebben die je kunt ondernemen? Zo hebben ze hier het Adventure Pack gevuld met o.a. ziplinen en racen in Mario Karts.

Wat is het Adventure Pack

Het Adventure Pack is eigenlijk een pakketje vol avontuurlijke adrenaline volle activiteiten. Zo vlieg je met de First Flyer en/of de First Glider met ruim 80 kilometer per uur naar beneden door de lucht naar Schreckfeld.

Als je eenmaal de adrenaline kick hebt gevoeld kun je nadat je je harnas hebt afgegeven richting de First Mountain Cart te gaan, ook wel Mario Karts…zoals wij ze noemen. Je gaat vanaf Schrechfeld naar Bort over een ruig pad naar beneden, onderweg heb je prachtige vergezichten en koeien die je even komen begroeten. Wil je dan uiteindelijk nog meer avontuur dan staan er Trottibikes, soort elektrische steps op je te wachten om je terug naar Grindelwald te brengen.

Adventure Pack Grindelwald

De First Flyer

Dit avontuur door de lucht kan je zien als de klassieke zipline. Je zit in een harnas en wordt van een hoger platform naar beneden gelaten. Je vliegt met een snelheid van ongeveer 80 kilometer per uur naar beneden. Wij vonden deze de perfecte activiteit om mee te starten. Zelf heb ik totaal geen last van de hoogte en kan ik in volle teugen genieten. De uitzichten vanaf de zipline zijn iig fantastisch.

Begint op de First – is helemaal bovenaan

Adventure Pack Grindelwald

De First Glider

Deze zipline is er wel eentje die je moet doen. Je wordt gehesen in een speciale harnas waardoor je uiteindelijk plat op je buik ligt. Met je gezicht hang je naar voren en je benen iets omhoog naar achteren. Als iedereen klaar is wordt je met een snelvaart naar boven getakeld. Eenmaal boven kan je heel even genieten voordat je wordt losgelaten. Ook hier vlieg je met zo’n ongeveer 80 kilometer per uur naar beneden. Deze is wel iets enger dan de First Flyer omdat je hier echt met je gezicht naar beneden ligt. Ook heb je hier veel meer het gevoel dat je echt aan het vliegen bent.

Begint op Schreckfeld

Adventure Pack Grindelwald

De First Mountain Cart

Dit vonden wij misschien wel de leukste activiteit van het Adventure Pack. De mountain cart is eigenlijk een driewieler met stevige banden en handremmen. Je stuurt met je voeten en handen en gaat langs een ruig pad naar beneden. De snelheid naar beneden hangt helemaal af van hoeveel jij remt want hoe minder jij tegenhoudt hoe sneller je gaat. Let wel op dat remmen soms wel goed is want je wilt niet koprollent te berg af ;). Er zit geen motor in de karts dus soms moet je even meer snelheid geven om een berg op te komen.

Onderweg heb je kans op weer fantastische uitzichten, vele koeien die heel nieuwsgierig zijn, koeienvlaai en wijk deze aub uit want anders heb je koeienvlaai op je kleding en wat je misschien niet verwacht heb je ook kans op traffic jam want koeien die niet opzij willen haha.

Begint op Schreckfeld

Adventure Pack Grindelwald
Adventure Pack Grindelwald

De First Trottibike

De laatste activiteit is dat je met de First Trottibike terug kunt naar Grindelwald. Over een goed geasfalteerd pad kun je ook hier op eigen snelheid naar beneden. Dit is de meeste relaxte activiteit in het Adventure Pack. Het beste is wel om op deze bike rechtop te staan. Dan kun je dit het langste volhouden en het beste genieten van het uitzicht. Onderweg hadden we helaas wel regen maar dat betekende ook een mooie regenboog.

Begint op Bort

Kan ik alle activiteiten doen

Yes, je kan ze alle vier doen maar je kan er ook voor kiezen om maar één activiteit te doen. Het fijne is ook dat je je eigen Adventure Pack kunt samenstellen. Elke activiteit bevindt zich op de hoogte van een station waar de gondel even stopt (je kan hier dus in en uit stappen). Wil je nou alleen de First Flyer doen en de First Trottibike, dan kun je dus vanaf Schreckfeld met de gondel (of lopend) naar Bort gaan waar de bikes staan.

Handig voor als je niet zoveel tijd hebt maar toch graag het avontuur wilt aangaan. Wij zelf hebben alle vier de activiteiten gedaan en zijn in totaal zo’n drie uur onderweg geweest. Het kan ook langer duren als het druk is. Soms kan de wachttijd bij de First Glider oplopen tot 30 minuten. Houdt hier dus rekening mee in je planning.

Adventure Pack Grindelwald

Wat kost het Adventure Pack

De prijs is dus afhankelijk van de hoeveelheid activiteiten je gaat ondernemen en het zijn vanaf prijzen. Ik weet niet helemaal hoe het zit maar het lijkt erop dat lastminute duurder is dan ver vooraf boeken. Zo heb je één activiteit al vanaf 50 CHF en vier al vanaf 99 CHF. De prijs van de gondel zit hierbij inbegrepen. (Prijzen juli 2021). 

Je kan het Adventure Pack of de losse activiteiten boeken op de website van de Jungfrau Region

Onbeperkt gebruik gondelbahn

Als je het Adventure Pack aanschaft krijg je bij alle mogelijkheden de ticket voor de gondel erbij. Deze kost normaal 32 CHF retour en is ook een vanaf prijs. Wij betaalde op de dag zelf wel gewoon 32 CHF. Je kan in het Adventure Pack de dag zo vaak de gondel nemen als jij wilt. Ook al ga je 10 keer heen en weer, dan maakt dat op de dag zelf niet uit. (Prijzen juli 2021)

Adventure Pack Grindelwald

Openingstijden Adventure Pack

Dit hangt een beetje af van het seizoen. In de winter zijn dus de meeste activiteiten niet open want dan ligt er sneeuw. Maar in de zomer zijn ze meestal geopend tot ongeveer 6 pm. Ze spelen een beetje in op de drukte van de dag. Blijkt het nu erg rustig te zijn dan gaan ze ook eerder dicht. Houdt hier dus rekening mee met je planning. Bij ons gingen de ziplines om 7 pm dicht. Ook de gondel heeft een eindtijd. Check deze vooraf voordat je naar boven gaat.

Adventure Pack Grindelwald

Adventure Pack combineren met First Cliff Walk

Als je het Adventure Pack hebt is het natuurlijk handig om deze te combineren met andere activiteiten op de Grindelwald First. Een aanrader is zeker voordat je naar beneden vliegt met de First Flyer om een wandeling over de First Cliff Walk te maken. Deze zit echt op een paar 100 meter en voegt een avontuurlijk tintje toe aan je dag.

Wandelen richting de Bachalpsee

Wil je je dag helemaal vol avontuur hebben begin dan als eerste met een wandeling richting de Bachalpsee. Het is een wandeling van ongeveer 3 a 4 uur met een lange pauze bij het bergmeer, want dat wil je gewoon. Als je daarna je wandeling terug maakt stop je voordat je aan je activiteiten begint met de First Cliff Walk en een lunch bij het restaurant met een prachtig uitzicht ;).

Complete gids: te doen in de Jungfrau Region in de zomer

Frist Cliff Walk Grindelwald

Een dag vol avontuur in Grindelwald

Wat wil je nog meer dan een dag vol avontuur in Grindelwald. Wij vonden het echt onwijs tof en hebben elk moment volop genoten. Ik gilde wel toen ik naar beneden vloog met de First Glider maar dat was meer omdat ik het zo tof vond. En sommige momenten waren even spannend bij de mountain cart omdat ik misschien net iets teveel snelheid maakte. Dit hoort natuurlijk ook wel een beetje bij het avontuur en de adrenaline die ik dan zelf ook op zoek.

Dus zou ik dit aanraden, jazeker want een dag zonder avontuur is een dag niet geleefd en avontuur kan al om te hoek zijn.

Zou jij één van de activiteiten uit het Adventure Pack in Grindelwald willen doen?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Frist Cliff Walk Grindelwald

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.