Weken achter elkaar kan het vies en lelijk weer zijn. Regen, regen en nog is regen. Het houdt niet op! Maar je laten tegen houden door het weer hoeft niet meer want ik heb hier 8 tips voor je wat je kunt doen bij een stedentrip naar Antwerpen bij slecht weer.

Als we een dagje weg willen wachten we al snel op droog en mooi weer. Liefs met een zonnetje waarbij we een heerlijk biertje tussendoor op het terras kunnen drinken. Alleen helaas wonen we in een gebied waar regen en bewolking de overhand kunnen hebben. Een tijdje geleden was het ook zo dag, betere gezegd een week. De hele week was het al slecht weer, ook op die ene zaterdag. Toch besloten we de gok te nemen en richting Antwerpen te gaan. Want slecht weer of niet Antwerpen heeft veel leuks te bieden.

MAS – Museum aan de Stroom

Deze plek is elke dag een van de drukste bezochte museums in Antwerpen en het is niet alleen maar om de voorstellingen. De MAS biedt ook een prachtig uitzicht over de stad. Natuurlijk bij veel regen is dit niet de perfecte plek. Maar is het alleen bewolking of wind dan zou ik toch een gokje wagen op het panoramische dak. Het uitzicht is echt geweldig. Wij waren er op een dag zonder regen maar met veel wind. Gelukkig hielden de glazen muren de wind goed tegen.

Natuurlijk het MAS gebouw alleen al een must om een bezoekje te brengen aan dit gebouw. Van buiten lijkt dit gebouw niet zo groot maar eenmaal binnen kijk je ogen uit. Ook via aparte ramen krijg je elke verdieping hoger een apart gezicht over de stad te zien.

Centraal Station

Het Centraal Station van Antwerpen wordt benoemd als een van de mooiste stations ter wereld. Natuurlijk kan ik daar niet over oordelen want ik heb ze nog niet allemaal gezien maar mooi is het zeker. Je kan er eventjes rondlopen terwijl je je ogen uitkijkt. Het is echt zo mooi. Oordeel zelf maar:

antwerpen, doen in antwerpen, dagje antwerpen, slecht weer antwerpen, doen met slecht weer in antwerpen, belgie antwerpen, belgie,

Comics Station

Comics Station in Antwerpen neemt je mee in een wereld vol Stripfiguren uit Belgie. Je kan er zeker een ochtend en misschien wel een dag doorbrengen. Er zijn in totaal 6 zones allemaal gebouwd rondom populaire stripfiguren. Lucky Luke, Suske en Wiske maar ook de smurfen ontbreken er niet. Leuk voor jong en oud. En ze hebben de grootste glijbaan indoor.

Museum in Antwerpen

Antwerpen heeft niet alleen de MAS maar nog genoeg andere museums. Wat dacht je van het fotomuseum. Een gebouw vol fotografie waar het fotografehart sneller van gaat kloppen.

antwerpen, doen in antwerpen, dagje antwerpen, slecht weer antwerpen, doen met slecht weer in antwerpen, belgie antwerpen, belgie,

Shoppen in Antwerpen

Shoppen in Antwerpen kan je goed, heel goed. Bijna alle grote namen zijn er gevestigd. De grote winkelstraat zit er vol mee. Ook de kleine unieke zaakjes doen het goed in Antwerpen. Je kan er zeker een hele dag mee vullen.

antwerpen, doen in antwerpen, dagje antwerpen, slecht weer antwerpen, doen met slecht weer in antwerpen, belgie antwerpen, belgie,

Indoor foodmarket Mercado

Volgens Antwerpen de eerste overdekte indoor foodmarket van het land. De Mercado foodmarket is gevestigd in het oude postkantoor en daardoor heeft het ook een uniek decor. Niet alleen je smaakpapillen worden hier aan het werk gezet maar ook je ogen.

St. Anna Tunnel

De St. Anna tunnel is een voetgangers -fietstunnel die onder de Schelde doorloopt. Sinds 1933 verbind deze tunnel het nieuwe en het oude Antwerpen met elkaar en volgens vele bewoners een leuk manier om aan de andere kant te komen. Het fijne is dat deze tunnel ook voor mindervalide te bereiken is.

De Ruien – een ondergronds gangenstelsel

Wil je echt even in de geschiedenis van Antwerpen duiken, duik er dan ondergronds in. De Ruien van Antwerpen nemen je mee op een avontuur. Van water tunnels tot riolen en weer terug gepakt om ieder een stukje geschiedenis mee te geven. Deze ondergronds gangenstelsels bestaan al sinds de Middeleeuwen.

Je ziet maar dat er nog leuks met regen, kou of bewolkt weer te doen is. Laat je dus niet tegen houden en trek erop uit. Antwerpen is leuk, ook met slecht weer zie maar weer.

Wil je nog meer lezen:

In 2018 wil ik nog meer van België gaan ontdekken. Hierover heb ik een kleine wishlist gemaakt.

Heb jij een van de bovenstaande plekken al bezocht? Of heb jij nog tips voor een dagje Antwerpen met slecht weer? Laat het mij weten in een reactie.

Foutje gezien? Meld het.