Wauw zoals elke maand vliegt de tijd voorbij. Het is al meer dan 4 weken geleden dat ik terug kwam uit Zambia. Alle mooie en zware herinneringen moesten allemaal even indalen. Gelukkig gaf ik mij zelf daar goed de tijd voor. Augustus stond in het teken van verandering en keuzes maken, het waren niet de makkelijkste.

De veranderingen

Sinds dat ik terug ben zijn er een aantal dingen waar ik een verandering in heb aangebracht. Je kan dan denken aan dingen binnen Stripe Away maar ook op privé gebied.

Meer blogs per week online

De eerste verandering die heeft plaats gevonden is het veranderen van de hoeveelheid blogs die ik online zet. Eerst waren het er 2 of 3 per week, nu zullen er dat 4 per week worden. Op maandag “story in the picture” waar ik elke week het verhaal achter de foto vertel. Op dinsdag komt er één artikel met een persoonlijk tintje online. Je kan dan denken aan “backstage” het maand overzicht of “top 5 Instagram foto” van de afgelopen maand. Maar ook zullen hier de ABC wishlist artikel en blunderen of reis online komen.

Heb jij trouwens nog een leuk reisblunder? Want omdat deze blogs zo goed in de smaak vallen bij mijn lezers ben ik opzoek naar nog meer reis blunder. Heb je er één of zelfs meer, mail mij dan snel!

Op donderdag en zaterdag komt er één artikel online wat te maken heeft met reizen. Dit kan een “top 10” lijstje zijn bijvoorbeeld dit artikel over 9 activiteiten voor een adrenaline junkie bij de Victoria Falls. Maar ook licht ik hier bepaalde activiteiten uit zoals zwemen in de jungle van Thailand. Dus eigenlijk alles rondom reizen en natuurlijk mijn bucket list komt hier aanbod. Een leuke verandering want ik heb nog een hoop met jullie te delen.

Het meld een foutje formulier

Het is je misschien al opgevallen maar sinds kort staat er onder elk formulier een link naar het “meld een foutje” contact formulier. Dit heeft alles te maken met mijn dyslexie en de hoop dat we elkaar allemaal een beetje kunnen helpen en begrijpen. Wil je meer over het artikel weten, dan kan dat hier.

Verandering van Backstage

Ook Backstage gaat een kleine make-over krijgen. Zoals jullie gewend zijn is backstage nu echt een kijkje achter de schermen – en dit gaat ook niet veranderen. Wat er gaat er veranderen is dat ik er meer structuur in ga brengen en dat er meer dingen worden gedeeld: bv 3 favoriete Instagram account, mooiste foto of leukste artikel dat ik heb gelezen. Maar ook zal er meer gedeeld gaan worden over minder leuke dingen, natuurlijk blijven de leuke dingen bestaan maar minder leuke momenten horen ook bij het leven.

Zo nu dat ik jullie op de hoogte heb gebracht van alle veranderingen, gaan we nu echt met backstage beginnen. So lets go…

Feitjes Stripe Away

Hoeveel artikelen online: In totaal kwamen er 15 artikelen online. Mijn streven is eigenlijk 16 zoals ik hier boven heb beschreven.

Best gelezen artikel: Het artikel over de Angel Pool op de Victoria Falls kwam op 26 augustus online. Iedereen kent Devils Pool maar Angels Pool was voor vele nieuw. Deze kan ik dus ook afstrepen van mijn bucket list.

Ik met de Olifanten – hoogtepunt

Wel reizen maakte ik in augustus: De eerste week van augustus was ik nog te vinden in Zambia, om precies te zijn bij de Victoria Falls. Ik verbleef daar een week, om te ontdekken en bij te komen van de heftige fietstocht. Verder was het in augustus aardig stil. Grotendeels omdat ik een beetje blut was – Zambia is duur!

Toch heb ik nog een dag Den Bosch en zijn street art ontdekt. Ontzettend leuke stad die ik graag binnenkort nog verder wil ontdekken.

Mooiste reismoment:  Dat was wel het moment dat ik voor het eerst de Victoria Falls zag. Een traan liep over mijn wang en besefte daar, hoe trots ik was dat ik dit allemaal had gedaan de afgelopen week.

Minst mooie reismoment: Het vertrek uit Zambia. Wilde echt nog niet naar huis.

bye bye Zambia 🙁

Op de bucket list afgestreept: Jaah, ik heb er een aantal kunnen afstrepen #zotof. Ik ben gaan raften op de Zambezi revier. Een van de tofste dingen die ik ooit heb gedaan.

Ook heb ik natuurlijk Angels Pool gedaan, stond wel niet op de bucket list (omdat ik niet wist dat die bestond) en ben ik voor het eerst in Afrika geweest #ooitwilikallecontinentenbezochthebben.

Hoeveel uur in het vliegtuig:

Hoeveel vluchten: In totaal heb ik in 8 verschillende vliegtuigen gezeten.

Backstage – minder leuke momenten

Punt achter daten

Helaas zijn er in het leven ook momenten die minder leuk zijn. In verschillende Backstages kon je lezen dat ik aan het daten was gegaan #meteenheleleukman. Alleen helaas heb ik daar 4 weken geleden één punt achter gezet. Hij wilde niet één stapje verder gaan en ik kon het op deze manier niet meer aan. Soms moet je aan jezelf denken, hoe  moeilijk ook, maar soms wel de beste keuze #denkik.

Nu 4 weken later sta ik nog steeds niet achter mijn eigen keuze. Misschien komt dat ook wel omdat ik voor het eerst besloot op liefdes gebied voor mezelf te kiezen.

Onverwerkte emoties Zambia

Ook merkte ik dat het erg veel last had van onverwerkte emoties van mijn Zambia reis. Veel moest zijn plekjes gaan vinden en dat had tijd en energie nodig. Het had wel even wat voeten in de grond want ik was een groot emotioneel blok.

Momenteel heeft alles wel een plekjes gekregen en lijkt het allemaal te dalen.

Backstage – leuke momenten

Nieuwe baan

Sinds eind augustus heb ik naast mijn part-time baan er een extra baan bij. Ik was al langer op zoek naar iets om er naast te doen. Toen net voor mijn reis naar Zambia, werd er aan mij gevraagd of ik extra diensten zou willen werken bij een uitzendbureau in de zorg. Later ben ik hier over na gaan denken en ben ik sinds augustus in dienst bij Astare. Te gek dat ik een onderdeel mag zijn van de geweldige bedrijf.

Ik werk nu, wanneer ik wel extra diensten in de psychiatrie. Wij werken er niet alleen maar om in te vallen maar ook om te kijken of wij een stukje verandering in de zorg kunnen door voeren.

Lunch en sollicitatie gesprek in één

Dagje dierentuin

Op een zondag om half 9 wordt je wakker gebeld met de vraag of ik over 30 minuten klaar kan staan. Waarom? Nou we hebben een kaartje voor de dierentuin over. Binnen 30 minuten stond deze dame klaar en heeft ze ontzettend leuke dag in de dierentuin gehad. Toch blijf ik een gemengd gevoel hebben over de dierentuin. Hier kom ik ergens begin oktober op terug met een uitgebreid artikel.

Er was een mini olifantje van 3 maanden oud – so cute

Heerlijk een middag slaapje

Paar uurtjes in Den Bosch

Wat ga je doen als je beide ver van elkaar afwoont. Dan besluit je een plek te vinden in het midden om te meeten. Den Bosch is het geworden. We zijn eerst de stad gaan ontdekken op zijn street art, hebben daarna bij een yogurt bar gegeten en zijn als avond eten naar een sushi festival gegaan. Kortom een heerlijk dagje uit.

Instagram account ontdekkingen

Hier deel ik met jullie elke maand 3 Instagram account die ik zelf al een tijdje volg of net heb ontdekt, dit ontzettend tof zijn.

@cornersoftheworld.nl

Als digital nomad reist Jessica de wereld over. Momenteel is ze in het prachtige Israël waar ze dan voor een langere tijd verblijft. Haar foto’s zijn stuk voor stuk foto’s die elk een hartje verdienen.

@reisverhaaltjes

Margeet reist al zolang ze het kan herinneren. Reizen is haar passie, het reizen naar het onbekende. Je ziet dat ook terug in haar account. Vooral de portretten spreken mij erg aan. Mooi vast gelegd.

@nosprinkles_nl

Momenteel zijn Sander en Jolien bezig met een reis rond de wereld HOE VET. De foto’s die ze maken zijn echt prachtig. Het leukste aan hun account vind ik de foto die met de polaroid gemaakt zijn en die ze dan weer laten zien in hun account. Prachtige foto’s van hun wereldreis om bij weg te dromen.

Nog meer mooie momenten

Op de dag van terugkomst had ik die avond gelijk een verjaardag. Tijdens het kletsen, proosten en snacken kregen we een prachtige zonsondergang cadeau #feelinggood

Gezellig samen met vriendinnetje Liefmans drinken en waterpijp roken. Oké, ik rook eigenlijk nooit maar voor een waterpijp maak ik een uitzondering. Vooral eentje met perzik smaak.

Samen met mijn beste vriendinnetje een hele gezellig welkom terug vanuit Zambia middag gehad. Lekker geknuffeld met haar zoontje en veel gekletst. Soms zien we elkaar 2 maanden niet maar ben ik op vakantie geweest, dan mis ik haar toch.

En natuurlijk een lekker stukje taart 🙂

Samen met een vriendin de lekkerste nacho’s eten van Nederland. Deze nacho’s zijn vorig jaar uitgeroepen tot de lekkerste van het land.

Maakte ik op Johannesburg deze foto met twee super leuke mensen. Ben helaas hun namen vergeten maar het leuke gesprek wat ik heb gehad, vergeet ik nooit meer. Dankjewel voor jullie openheid en humor.

Heb ik gewoon de leukste baan te wereld. Soms natuurlijk ook heel pittig en heftig. De ene keer sta ik op een HIC in de psychiatrie (bij rustige momenten doen we spelletjes met de cliënten) en de andere keer op een werkproject in de bakkerij.

Kayla is een beetje ondeugend. Nu heb ik is een keer een bosbloemen gekregen moet Kayla ze kapot maken. Ze vond het leuk om links te laten liggen.

Als ijs verslaafde moest ik natuurlijk op een warme dag gebruik maken van de ijssalon. Met een opgeheven hoofd liep ik door de Bredase winkelstraat te genieten van een welverdiend ijsje.

Hadden we op mijn werk een ware knuffelhond. Is het geen schatje?

 

Kijk toch die ogen – smelt

Als we het werk gaan vilten is het altijd een groot waterspektakel. Deze keer was er extra water aanwezig en hadden we zelfs een mini zwembad – daarom nu ook die handdoeken en bakken om het water op te vangen. Hier maken we trouwens een mega groot vloerkleed die voor een paar duizend euro over de toonbank gaat.

En we sluiten deze reeks af met een heerlijke dag bij vrienden. Een van mijn vrienden heeft in zijn achtertuin een heuse bar gebouwd met alles erop en erin. Hier vermaken wij ons de hele middag wel.

De nieuwe backstage staat online (wel 1 dag later, i.v.m. site problemen) maar wat vinden jullie ervan? Laat het mij weten in de reacties.

Foutje gezien? Meld het.