Vandaag is het in Nederland “Koningsdag”. Onze koning viert vandaag zijn verjaardag en dat doet hij met heel Nederland. Nederland kleurt op deze dag oranje (rood/wit/blauw). Om deze dag nou extra leuk te vieren deel ik met jullie mijn 10 oranje foto’s van over de wereld. 

Oranje tulpen in de Bollenstreek

Oranje tulpen…meer Hollands kan bijna niet. Toen ik afgelopen maand een fiets tocht maakte door de bollenstreek zag ik ook heel veel oranje. Normaal is oranje niet zo mijn kleur maar als het in de natuur verschijnt, kan ik er geen genoeg van krijgen.

Op een oranje fiets door de bollenstreek

Als we het nog even houden bij het typische Hollandse, dan is dit het wel. Tijdens mijn fietstocht door de Bollenstreek, had ik ook één oranje fiets. Hoe leuk is dat! Het maakte de dag gelijk een stukje leuker. Wat zo oranje blitse fiets hoort er natuurlijk gewoon bij.

Fietsen door de bollenstreek, bollenstreek, bollenstreek fietsen, oranje boven, koningsdag, foto's in oranje,

Oranje pasta in Milaan

Ooooh dit was serieus zo ontzettend lekker. Tijdens mijn tweede dag in Milaan besloot ik te gaan lunchen bij een tentje waarvan ik de naam niet meer weet. Ik kwam daar in gesprek met mensen van Argentinië en at deze pasta. Het zit trouwens dichtbij het kasteel in Milaan en ik betaalde maar 7 euro voor deze pasta. Jammie!

Oranje zonsondergang in Zambia

Tijdens mijn reis door Zambia heb ik echt ontelbaar veel zonsondergangen gezien. Van rustig tot the sky is on fire. Deze spant daarom ook echt wel de kroon. Hoe meer vuur en vlam wil je hebben met een zonsondergang.

Oranje Afrikaanse dans in Lusaka

Tijdens een van onze project bezoeken in Lusaka (Zambia) kregen wij een geweldig optreden. Deze Afrikaanse dans was zo ontzettend mooi om te zien. Ze danste voor vrijheid en gelijkheid. Prachtig! En de kleding maakte het helemaal af.

oranje, lusaka, zambia, lusaka zambia, afrikaanse dans, oranje kledingdracht,

Oranje in het wereldwonder Petra

Dit was misschien wel het mooiste moment tijdens mijn reis door Jordanië. Na een aantal kilometer lopen zagen we dan uiteindelijk een klein stukje van de schatkist. Wat een prachtig moment was dit, waarvan ik zelfs een paar traantjes kreeg.

Petra, petra by night, jordanie, oranje, petra oranje stad, petra jordanie, petra jordan,

In een oranje auto door Parijs

Tijdens mijn citytrip door Parijs kwam ik deze geweldig auto tegen. Het was een warme zomerdag en deze auto maakte dat helemaal af. Ook de oranje kleur past zo goed bij de omgeving. Hier zie ik mezelf ook wel een lang dagje in rondrijden. Ga je mee?

Oranje gloed tijdens de fietstocht door Zambia

Dit was op en top genieten. We zaten na onze fietstocht in de bus richting ons volgende kamp. Ik ging uit de bus om foto’s te maken. Wel wat gevaarlijk maar ik had het ervoor over. Op een gegeven moment trok er een schitterende oranje/gele gloed over het landschap heen. Natuurlijk kon ik het niet laten om daar een prachtige plaat van te schieten.

Oranje zonsopkomst op Texel

Vroeg uit de veren voor deze foto. Om half 7 in de ochtend stond ik op het ijzig koude Texel deze foto te maken. Dit kou kon mij gestolen worden want als je deze zonsopgang krijgt, heb je daar veel voor over. Dus is ijskoude niet meer voelende handen…hoorden erbij.

Wadi Rum, die oranje woestijn

Natuurlijk bezocht ik tijdens mijn reis door Jordanië ook de Wadi Rum woestijn. Zo bizar om te zien dat de woestijn echt oranje/rood kleurt. Hier worden trouwens ook veel films opgenomen die in connectie moeten staan met Mars. Wij kunnen natuurlijk niet naar Mars om daar even te gaan filmen maar de Wadi Rum komt daar goed bij in de buurt.

10 keer oranje over de wereld

Dit waren mijn 10 favoriete oranje foto’s. Zelf draag ik niet graag oranje, omdat het gewoon niet bij mij staat. Wel vind ik het een prachtige kleur om terug te zien in de natuur. Oranje zie je regelmatig terug in zonsopgangen en zonsondergangen. Het is een kleur van vrolijkheid en geluk en ik krijg er vaak een glimlach van op mijn gezicht. Ik begin de kleur steeds mooier en mooier te vinden.

Koningsdag Nederland

Voor nu trek ik mijn oranje shirt aan, zijn mijn nagels oranje gelakt en staat er al een biertje koud. Ik ga de verjaardag van onze Willem vieren en zie jullie morgen weer. Genieten nog even van de mooie foto’s (ook al zeg ik het zelf) en als je nog gaat feesten…veel plezier en proost.

Benieuwd…welke foto vind jij het mooiste en waarom? En ga je vandaag ook koningsdag vieren?

 

Foutje gezien? Meld het.