We are all cats & dogs | Thailand

Mijn hart breekt elke keer weer als ik te maken krijg met dierenleed. In Thailand gaan ze heel anders om met honden en katten. Vele dieren zwerven hier op straat en moeten elke dag overleven. Elke keer als ik op reis ben wordt ik aangetrokken tot deze dieren. Ik probeer ze aandacht te geven, tegen beter weten in. In Nederland steun ik ook de dierenambulance met een kleine donatie om deze dieren o.a. te kunnen helpen.

In deze rubriek zet ik honden en katten in the picture. Vooral de dieren die ik op straat tegen kom. Op straat is het overleven en vele mensen negeren deze dieren. Gelukkig zie ik ook plekken waar deze dieren door de lokale bevolking worden gevoerd.

Als ik dieren op straat benader, kijk ik altijd goed wat voor gedrag het dier vertoont. Ik stap dan ook nooit zomaar op een hond of kat af en wacht op toestemming. Vaak als ik merk dat het kan ga ik een stapje dichterbij maar nog steeds blijf ik alert. Komt het dier uiteindelijk zelf naar mij toe, dan geef die aandacht. Soms koop ik ook een zak met brokken met geef ik het dier te eten. Let wel op dat dit niet overal mag! Maar elk beetje helpt.

Loopt het dier nou echt slecht erbij dan haal ik er altijd de lokale dierenbescherming bij.

Deze keer komen de honden en katten in the picture die ik tegen kwam door mijn rondreis door Thailand. Het dierenleed is daar hoog en je komt er veel zwerfdieren tegen. Als fotograaf ben ik begonnen met dierenfotografie en daar blijft altijd mijn passie liggen. Daarom dat ik standaard altijd dieren vast leg tijdens mijn reizen.

 

  19 Comments

 1. Herkenbaar. Ik heb ook altijd te doen met de honden en katten in het buitenland. Jaren geleden zag ik in Rome een dierenopvang op straat. Je mocht deze dieren zo meenemen! Het was helaas niet mogelijk, maar de verleiding was erg groot.

  Beantwoorden

  • Mooi om te zien dat ze toch bezig zijn met een dierenopvang op straat. Ik zou idd ook de verleiding niet goed kunnen weerstaan. Heb ook al bijna diverse keren op het punt gestaan om een hond of kat mee te nemen en idd dit wat toen ook niet mogelijk of heel moeilijk.

   Beantwoorden

 2. Ik kan me voorstellen dat je te doen hebt met veel van deze dieren op straat. Het is voor hun meer overleven op straat en misschien zijn ze daardoor ook wel wat ‘wilder’ dan hier in Nederland. Je hebt mooie foto’s gemaakt!

  Beantwoorden

 3. Prachtige foto’s heb je gemaakt. Al breekt mijn hart ook wel een beetje als ik al deze dieren zo zie. Ik zou ze ook ’t liefst allemaal mee naar huis willen nemen. Sterker nog, wij hebben drie ‘zielige’ (zwerf)katten opgevangen door de jaren heen die vanuit ’t asiel, een boerderij en een leegstaand winkelpand komen. Onze oudste kat is nu al 12 jaar bij ons. We hebben alle katten zien veranderen van schuwe katten naar knuffelkatten.

  Beantwoorden

 4. Wat een mooie foto’s heb je gemaakt van deze dieren! Goed om voor de zwerfdieren zo aandacht te vragen. Het is echt niet leuk om te zien hoe ze moeten leven.

  Beantwoorden

 5. Ah goshi als ik daar was zou mijn hart alleen maar breken, maar wat een mooie beestjes ook! je hebt er hele mooie foto’s van gemaakt. Ik vind de katten er wat beter als zien als de honden.

  Beantwoorden

 6. Wauw Seg! zulke mooie foto’s! Zijn dat echt allemaal zwerfkatten en -honden? Ze zijn zo mooi en lijken best wel “verzorgd”. Ik vind het altijd zo jammer van ze zo te zien :/

  Beantwoorden

  • Deze heb ik wel allemaal op straat gefotografeerd maar of het allemaal zwerfdieren zijn weet ik niet 100% zeker. Wat ik wel weet is dat veel dieren op straat bv verzorgt worden door de lokale bevolking dus daarom er beter uit zien. Vaak zijn dat mensen die dan daar een open winkel hebben. De honden lopen daar bv rond en worden dan verzorgt.

   Beantwoorden

 7. Mijn hart breekt in 1000 stukjes! Zwerfdieren zien maakt me altijd dat ik ze allemaal mee naar huis wil nemen. Wel goede tip om dierenbescherming te bellen! Ga ik volgende keer ook doen!

  Beantwoorden

  • Dat heb ik ook. Vind het altijd zo verschrikkelijk om te zien. Daarom is het goed om je ogen open te houden en als het nodig is de dierenbescherming te bellen.

   Beantwoorden

 8. Haha, wat een leuk blog…al die beesten die je onderweg tegen bent gekomen en een plekje in je geheugen en je hart hebben veroverd…zo kan ik me nog poes Manis en hond Bottle heel goed herinneren op mijn eerste verre reis naar Indonesie…leuke herinneringen!

  Beantwoorden

 9. Mooie foto’s! Ik vind het ook altijd hartverscheurend, het liefst wil je de dieren meenemen of helpen maar vaak gaat dat niet.
  Goed dat je de dierenambulance steunt, alle beetjes helpen 😉

  Beantwoorden

 10. Wat een leuke fotoserie Diana! Ik ben zelf allergisch voor de meeste dieren en heb daarmee jong afgeleerd me veel met ze bezig te houden. Telkens als ik het voor even vergat was ik namelijk dagen ziek. Ergens misschien een geluk dat ik me daarom het dierenleed van zwerfhonden en -katten toch minder aantrek dan wanneer je van jongs af aan met dieren bent opgegroeid… want inderdaad: in Azië hebben veel dieren het slecht! Goed dat je hier aandacht aan besteedt.

  Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.