8 activiteiten voor de adrenaline junkie, victoria falls, victoria falls8 activiteiten voor de adrenaline junkie, victoria falls activiteiten, bungee jumpen, victroria falls bungee jumpen, microlight flight, devils pool, angels pool, raften, raften op de zambezi rivier, rafting victoria falls,
Afrika Zambia

Victoria Falls: 9 activiteiten voor de adrenaline junkie

De Victoria Falls is een uitstek voor adrenaline junkies. Zo gek als je het kan bedenken en het wordt daar aangeboden. In dit artikel laat ik je 9 dingen zien die je kunt doen als jij ook van de hoge spanning houd. 

1: Bungee Jumpen

Waar de Victoria Falls ook wel om bekend staat is het bungee jumpen. Lang stond deze bungee jump genoteerd als één van hoogste om van af te springen. Je betaald ongeveer zo 145 euro en je springt in één van de mooiste gelegen plekken te wereld. Ik kan het weten want ik stond op het randje om te gaan, maar helaas durfde ik niet. En dat verhaaltje van de vrouw waarvan haar touw knapte, is waar, dat van de krokodillen niet. Ze leeft nog steeds.

2: Zwemmen in Devils Pool

Ken je dat verhaaltje dat je kan zwemmen aan de rand van de afgrond? Dat bestaat echt! Een paar maanden per jaar (half augustus tot december/januari) kan je over de rand van de Victoria Falls hangen. Een ultiem bucket list moment voor de echt dair devil.

8 activiteiten voor de adrenaline junkie, victoria falls, victoria falls8 activiteiten voor de adrenaline junkie, victoria falls activiteiten, bungee jumpen, victroria falls bungee jumpen, microlight flight, devils pool, angels pool, raften, raften op de zambezi rivier, rafting victoria falls,

3: Zwemmen in Angels Pool

Iets minder spannend maar niet minder leuk, is het zusje van Devils Pool: Angels Pool. Als het wat spannender broertje is gesloten kan je altijd nog de trill ervaren op deze plek. De stroming is iets minder sterk en de pool ligt ongeveer 1 meter van de afgrond. Zeker een must do, waarom? Dat vertel ik je hier.

Angels Pool, Devils Pool, Zambia, Victroria Falls, Bucket list, devils pool blog, devils pool bucket list, angels pool blog, angels pool bucket list,

4: Raften op de Zambezi Rivier

De Zambezi rivier staat bekent als een van de zwaarste rivieren in de wereld om op te raften. Meer dan 10 rapids zijn op het een na hoogste niveau. Kans op flippen is hier 100% want je flipt zeker 2 keer op deze tocht. In low water seizoen pak je alle rapids mee en is het avontuur het hoogst. Ik deed dit in augustus 2017 toen het low water seizoen net was geopend en het was te gek.

Raften,rafting, raften op de zambezi, zambezi, zambezi rafting, wildwater rafting, victoria falls, zambia, raften in zambia, bucket list, raften bucket list,

5: Gorge Swing

Net iets anders dan het bungee jumpen, is de Gorge Swing. Normaal spring je dus naar beneden maar bij de Gorge Swing, spring je ook naar beneden maar dan niet met je hoofd naar beneden, en halve wegen schiet je naar voren en lijkt het op schommelen. Het is alleen niet een rustige schommel maar je vliegt met hoge snelheid heen en weer. Durf jij dit?

6: Zwemmen onder de Victoria Falls

Tijdens low water seizoen kan je zwemmen onder de watervallen van de Victoria Falls. Net als bij Devils Pool is het maar een aantal maanden per jaar geopend. Wil je niet als bij het raften flink kopje ondergaan maar wel proeven hoe het is om in een van de machtigste rivieren te wereld te zwemmen, dan moet je dit zeker doen.

8 activiteiten voor de adrenaline junkie, victoria falls, victoria falls8 activiteiten voor de adrenaline junkie, victoria falls activiteiten, bungee jumpen, victroria falls bungee jumpen, microlight flight, devils pool, angels pool, raften, raften op de zambezi rivier, rafting victoria falls,

7: Microlight Flights

Wil je de watervallen nou van een andere kant zien, dan moet je zeker een Microlight Flight boeken. Je gaat in een vliegtuigje die aan alle kanten open is over de Victoria Falls. Je komt dichtbij de watervallen en je ziet een geweldig uitzicht. Een must do als je daar bent en je portemonnee het toelaat.

8 activiteiten voor de adrenaline junkie, victoria falls, victoria falls8 activiteiten voor de adrenaline junkie, victoria falls activiteiten, bungee jumpen, victroria falls bungee jumpen, microlight flight, devils pool, angels pool, raften, raften op de zambezi rivier, rafting victoria falls,

8: Ziplinen

Wil je nou niet al die gekke shit zoals hier boven ervaren maar wil je wel een beetje adrenaline voelen, dan is ziplinen een perfecte uitkomst voor jou. Van Zambia naar Zimbabwe vlieg je door de kloof heen. Het is helaas maar één rit maar het uitzicht is fanatisch.

9: Jet boats: met hoge snelheid over het water

Wil je nou niet koppie onder gaan maar wel de macht van het water voelen, boek dan een Jet Boats tour en ga op hoge snelheid op avontuur. Het is niet een boottochtje waar je eventjes kan genieten want het vliegt voorbij.

8 activiteiten voor de adrenaline junkie, victoria falls, victoria falls8 activiteiten voor de adrenaline junkie, victoria falls activiteiten, bungee jumpen, victroria falls bungee jumpen, microlight flight, devils pool, angels pool, raften, raften op de zambezi rivier, rafting victoria falls,

 

Ben jij net zo gek op adrenaline als ik, dan zijn dit voor jouw de ultieme activiteiten om te ondernemen. Houd wel rekening dat de kosten hier vele malen hoger liggen dan dat je gewend bent. Voor één dag raften ben je al 160 dollar kwijt en daar zitten dan nog geen foto’s bij. Het is duur, heel duur maar dan heb je wel een van de mooiste omgevingen te wereld.

Buiten deze activiteiten zullen er ook activiteiten met dieren zijn, die ook zeer spannend lijken. Zwemmen met krokodillen, rijden op olifanten en wandelen met leeuwen die zie je daar overal. Doe dit niet en ga voor één van de bovenstaande. Vele van deze dieren zijn zwaar mishandeld en hebben een slecht leven. Nog niet overtuigd lees dan dit artikel wat ik schreef over welke dierenattracties je niet moet doen.

Ben jij ook z’n adrenaline junkie en heb je één van deze activiteiten wel eens gedaan?

Foutje gezien? Meld het.

  27 Comments

 1. Ik volg de manier van reageren van Mirre, die vind ik wel leuk namelijk!

  1. Ik zou het eens willen doen, maar ik vraag me af of ik het wel zou durven eens het zo ver is.
  2. jaaa!
  3. ah ja, als we dan toch bezig zijn!
  4. Ooit eens gedaan en is echt wel leuk
  5. euh, kan ik me even moeilijk voorstellen, maar ik denk zo iets als 1 dus
  6. jaja
  7. lijkt me leuk
  8. zeker
  9. jaaaaaaa

  Oh, nu heb ik zin om te gaan! 😉

  Beantwoorden

 2. Ohhhhh, ik wil dat vliegtuigje in!!!! Ik maakte een helikoptervlucht over de watervallen van Iguazu en nu heb ik de smaak te pakken.

  Bungy jumpen lijkt me helemaal niks. Niet eens omdat het me eng lijkt – ik vind het gewoon zonde van het geld. Maar dat heb ik ook met een pretpark 🙂

  Beantwoorden

  • Dat vliegtuigje wilde ik ook in alleen was ik te laat met boeken ;). Dus boek op tijd als je die kant op gaat.

   Wel super gaaf dat je dit bij de Iguazu watervallen hebt gedaan.

   Beantwoorden

 3. Wat kun je daar veel gave dingen doen zeg! Ik moet bekennen dat ik een aantal dingen te eng zou vinden, zoals bungeejumpen (zelfs niet als ze me zouden betalen!) en die swing klinkt ook best eng ;p

  Beantwoorden

 4. Oh jee, ik denk dat ik bijna niets zou durven van deze lijst! Het zwemmen in zowel de Devil’s als Angel’s pool zou ik misschien wel aandurven. De rest van de lijst zal ik dan doorgeven naar mijn vriend. 😉

  Beantwoorden

 5. Wat een waaghals ben je, respect! Ik ben niet zo’n durfal, al heb ik een ver verleden weleens een bungee jump gemaakt. Zelf zou ik niet zo snel iets van je lijstje ondernemen. Ik kijk wel naar de mensen die wel het lef hebben.

  Beantwoorden

 6. Zijn best wel een aantal dingen die ik zou doen, maar ook niet. Echt niet. Dat bungee jumpen bijvoorbeeld. Mij niet gezien. Dat raften lijkt me dan wel weer gaaf! Of gewoon lekker zwemmen beneden bij de watervallen. Maar daar hou ik het dan ook bij 😉

  Beantwoorden

 7. Bungeejumping zou ik echt nooit doen. Ik snap echt niet waarom mensen vrijwillig van die brug springen. Lijkt me ook niet erg goed voor je rug, maar dat even terzijde 😉 . Wel wilde ik heel graag de ultralight flight maken boven de Victoria Watervallen, maar ik vond de prijs van € 350 euro echt te gek voor woorden (voor 13 minuten). Toen heb ik maar gekozen voor de helikoptervlucht die overigens ook erg duur was. Victoria Falls is sowieso overpriced. Overigens was de helikoptervlucht wel heel erg gaaf!

  Beantwoorden

 8. Wat een gave activiteiten! Ik heb geen van allen gedaan, ik vind op reis andere dingen belangrijker en kan er dan gewoon m’n geld niet aan kwijt. Ik ben wel zo iemand die in een pretpark in elke attractie gaat zitten. En dit lijkt me serieus allemaal heel tof, maar ik ga liever een keer extra weg met ons gezin dan dat ik het aan deze activiteiten uitgeef. 🙂 Reizen met 4 is niet goedkoop..

  Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.